Dönüm noktası, karar verememe

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese selamlar :KK54::KK54:

Bu yıl üniversitede 3. senem ve seneye okulum bitiyor. Üniversiteye başladığımdan beri hedefim akademisyen olmaktı. Fakat şimdi aklımı kurcalayan birkaç şey var ve sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Şu an Erasmus için Fransa'dayım ve okuduğum bölüm de Fransızca.

1. Yapmak istediğim alana hala tamamen karar veremedim. Karşılaştırmalı edebiyat, tarih ve çeviri alanları çok ilgimi çekiyor ve hangisi üzerinde yoğunlaşırsam yoğunlaşayım aynı zevki alacağım. Tam olarak nasıl karar verebilirim? Siz nasıl karar vermiştiniz ve siz olsanız ne yapardınız?

2. Türkiye'de mi yoksa Fransa'da mı yüksek lisans yapmalıyım? Eğer kesinlikte Fransa'da yüksek lisans yapmaya karar verirsem, yazın, okullara başvurmak için 10 sayfalık yapmak istediğim tezle ilgili bir çalışma hazırlamam gerekiyor ve çalışmayı hazırlamak için de öncelikle okumak istediğim bölümü seçip ona göre araştırma yapmam gerekecek.

Önümüzdeki sene benim hayatım açısından dönüm noktası olacak ve hayatım artık o yöne doğru şekil almaya başlayacak. Bu yüzden de akıllıca bir karar verip ona göre ilerlemek istiyorum. Hatta şimdiden çalışmalara başlamak istiyorum.

Düşünceleriniz ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. :KK9:

Yüksek lisans için fransa kesinlikle.
Onun dışında tarih ve çeviri alanları sizi çok çok yorar araştırmaktan okumaktan sonu gelmez.
Ama karşılıklı edebiyat bilemedim pek yormaz gibi. O yüzden seçim sizin kolayı zoru sevip sevmeme seçiminize kalmış.
Şahsi düşünceme bakarsanız tarih ve çeviri alanları daha iyi.

Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım karşılaştırmalı edebiyat...
Bu tamamen benim fikrim tabi yanlış yönledirmek istemem. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Çok fazla çalışma olduğunda diğerlerinden ayrılan bir özelliği olmuyor gibi geliyor bana üstelik intihal olmaması için de aşırı hassas davranman gerekiyor. Bu da yoruyor insanı. Ve akademik ortam felaket durumda asla türkiyede yapmayı düşünme.Bol şans ve iyi çalışmalar şimdiden:KK200:

Yüksek lisans için fransa kesinlikle.
Onun dışında tarih ve çeviri alanları sizi çok çok yorar araştırmaktan okumaktan sonu gelmez.
Ama karşılıklı edebiyat bilemedim pek yormaz gibi. O yüzden seçim sizin kolayı zoru sevip sevmeme seçiminize kalmış.
Şahsi düşünceme bakarsanız tarih ve çeviri alanları daha iyi.
Karşılaştırmalı edebiyat için karşılaştıracağım kitapları ve yazarları buldum aslında (Fransız ve Türk edebiyatı'nı karşılaştırmak için). Okumayı, araştırmayı, yeni şeyler ortaya koymayı seviyorum. O yüzden tarih ve çeviri alanları da gözümde büyümüyor. Karşılaştırmalı edebiyat ve tarih için de Osmanlıca ve Latince öğrenmem gerekecek. Bu bile heyecanlandırıyor beni. :KK53:

Bu tamamen benim fikrim tabi yanlış yönledirmek istemem. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Çok fazla çalışma olduğunda diğerlerinden ayrılan bir özelliği olmuyor gibi geliyor bana üstelik intihal olmaması için de aşırı hassas davranman gerekiyor. Bu da yoruyor insanı. Ve akademik ortam felaket durumda asla türkiyede yapmayı düşünme.Bol şans ve iyi çalışmalar şimdiden:KK200:
Birkaç yıla kadar en büyük hayalim sosyal bilimler alanında kendimi geliştirip dünyada ülkemin adını duyurmak ve ülkeme yararlı olmaktı. Kısacası İlber Ortaylı'nın kadın hali olmak istiyordum. :KK73: Fakat sistemin, üniversitelerin hali ortada... Bu yüzden malesef eski isteğim kalmadı bu konuda. :KK61::KK61:
Dediğinizde haklısınız... Bir hocam da demişti hangi alanda az çalışma varsa onu tercih et diye. Hangi alanda yüksek lisans yapıyorsunuz? Bu arada iyi dilekleriniz için çok sağ olun. :KK200:

Karşılaştırmalı edebiyat için karşılaştıracağım kitapları ve yazarları buldum aslında (Fransız ve Türk edebiyatı'nı karşılaştırmak için). Okumayı, araştırmayı, yeni şeyler ortaya koymayı seviyorum. O yüzden tarih ve çeviri alanları da gözümde büyümüyor. Karşılaştırmalı edebiyat ve tarih için de Osmanlıca ve Latince öğrenmem gerekecek. Bu bile heyecanlandırıyor beni. :KK53:
Aynen bende çok seviyorum araştırmayı aşk gibi birşey. Seneye son sınıfım alanımda yüksek lisans düşünüyorum şimdiden başladım çalışmalara. Allah yardımcımız olsun. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Aynen bende çok seviyorum araştırmayı aşk gibi birşey. Seneye son sınıfım alanımda yüksek lisans düşünüyorum şimdiden başladım çalışmalara. Allah yardımcımız olsun. Kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Amiin, çok teşekkür ederim. Umarım üstesinden gelebiliriz.

Geleceğini planlaman hoşuma gitti. Okuyalım daha çok okuyalım..

ben de yüksek lisans yapmak istiyorum ama matematik bölümünü okudum2.48 ortalamam.yapma şansım var mı?

ben de yüksek lisans yapmak istiyorum ama matematik bölümünü okudum2.48 ortalamam.yapma şansım var mı?

Yapma şansın var diye biliyorum. Fakat ALES'ten iyi puan almalısın. Bir de yanlış bilmiyorsam bilim sınavına ve mülakata giriyorsun. O yüzden mezun olduğun okula başvurmanı tavsiye ediyorum. Çünkü genelde okulların önceliği kendi öğrencileri oluyor. :)

Yüksek lisans için daha çok önceliği 3.00 üstülere veriliyor. Birde Ales puanı ve mülakatta aldığın puan çok önemli dil falan. Fakat okul ortalaması düşük olup yapanlarda var. Bence herşey akılda bitiyor inanın azimli olun yaparsınız.

Birkaç yıla kadar en büyük hayalim sosyal bilimler alanında kendimi geliştirip dünyada ülkemin adını duyurmak ve ülkeme yararlı olmaktı. Kısacası İlber Ortaylı'nın kadın hali olmak istiyordum. :KK73: Fakat sistemin, üniversitelerin hali ortada... Bu yüzden malesef eski isteğim kalmadı bu konuda. :KK61::KK61:
Dediğinizde haklısınız... Bir hocam da demişti hangi alanda az çalışma varsa onu tercih et diye. Hangi alanda yüksek lisans yapıyorsunuz? Bu arada iyi dilekleriniz için çok sağ olun. :KK200:
Finans alanında bir sektörde diyeyim^^
İçini karartma hemen inşallah olursun o kumaş var sende hissettim ben onu. Rica ederim,yolun açık olsun:KK54:

Back
X