• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Donmuş Embriyo Transferi sonrasi düşük HCG

Mery02

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2021
9
4
1
30
Selam kızlar,

31.03 tarihinde 2017deki ICSI tedavimde dondurulmuş sonuncu 5 günEmbryotransferim oldu. Transfer sonrasi 9.gün Kan tahlili yaptırdım, sonucu pazartesi elime ulaşacak diye dayanamayıp hafta sonu da evde test yaptım cumartesi ve pazar günü ikiside positiv cikti ve kan tahlilinin positiv geleceğine hazırlanmış bulundum böylelikle ve ümitlendim fakat dün HCG değerinin yanlizca 12de olduğunu öğrendim ve boşuna sevinmişim dedim cok düşük olduğu için. Sizce hala bi umut var mi? Sonuçta cuma günü 12de olan hcgyle Testim pozitif çıkmazdı düşüş olsaydi diye düşünüyorum 😟 ya da kendimimi kandırıyorum bilmiyorum ama okadar cok belirtim varki, psikolijik olduğunu düşünüyordum ama baya baya hamilelik belirtileri bunlar 😔

Tekrar kan verin önemli olan düzenli artış .

12 pozitif olduğunu gösterir canım 2 gün sonra tekrar yaptirsaydin doktorun bir şey demed mi ?

12 pozitif olduğunu gösterir canım 2 gün sonra tekrar yaptirsaydin doktorun bir şey demed mi ?
cuma günü yaptırmıştım bu kan testini, transfer sonrası 9. Gündü. Yarın tekrar randevum var Transfer sonrası 14. Gün olucak, kac çıkması gerekir en az? 😟

Benim donmus embriyo transferi bugün 12 gün 7.6 çıktı. Pozitif olabilir mi sonuç? Ya da laboratuvar yanlış olabilir mi? Her sitede farklı bisey yazıyor cildircam 😔😔
Kacinci gun embriyosuydu? 12. gün için biraz düşük bir değer ama normalde 5 üzeri gebelik olarak kabul ediliyor önemli olan 2 günde bir 2 kat artması tabi.

2 gün sonra tekrar kan verin 2 katın üzerinde bir artış olmuş mi ona bakın mutlaka. Transfer sonrasinda beta hcg içeren iğne olmadınız dimi ?
Prolutex kullanıyorum her gün ama o hcg içermiyor diye biliyorum ek olarak estrofem ve duphaston kullanıyorum

arkadaslar size bir sey sormak istiyorum. nisan ayında ilk tup bebegim yapildi ve 23 nisan kan testi sonucum negatifti. dondurulmus 3 tane embiyom var ve 31.05.2021 yani dün itibariyle 2.reglimle birlikte transfer icin tekrar hazirliklar basladi. kafama takilan dr'um 3 tane 3.gun embiruyolarinin hepsini transfer etmek istiyor ve bu konuda cok israrci. bunu ne ben ne de eşim asla istemiyoruz. ayin 10da kontrole cagirdi ve bunu istemedigimi tekrar soylemek istiyorum. yaşim 36 ve ben saglikla sihhatle Allahta nasip ederse 1 cocuk istiyorum. sizce burda dr'un mantigi ne olabilir. cok moralim bozuk ve komple her seyi birakasim var.

arkadaslar size bir sey sormak istiyorum. nisan ayında ilk tup bebegim yapildi ve 23 nisan kan testi sonucum negatifti. dondurulmus 3 tane embiyom var ve 31.05.2021 yani dün itibariyle 2.reglimle birlikte transfer icin tekrar hazirliklar basladi. kafama takilan dr'um 3 tane 3.gun embiruyolarinin hepsini transfer etmek istiyor ve bu konuda cok israrci. bunu ne ben ne de eşim asla istemiyoruz. ayin 10da kontrole cagirdi ve bunu istemedigimi tekrar soylemek istiyorum. yaşim 36 ve ben saglikla sihhatle Allahta nasip ederse 1 cocuk istiyorum. sizce burda dr'un mantigi ne olabilir. cok moralim bozuk ve komple her seyi birakasim var.
Doktorlar hepsinin tutacağına pek ihtimal vermiyorlar o yüzden gebelik şansını arttırmak için genelde 2 yada 3 embriyo transfer ediyorlar. Ben de ilk transferimde doktorum 2 tane yapalım dediği halde 1 tane istediğimi söyledim o da kabul etti. Ama 2.sinde şansı arttırmak için 2 tane transfer edildi 1 i tuttu. Şansı arttırmak istiyorsanız kabul edin bence yada en azından 2 tane olsun deyin.

Doktorlar hepsinin tutacağına pek ihtimal vermiyorlar o yüzden gebelik şansını arttırmak için genelde 2 yada 3 embriyo transfer ediyorlar. Ben de ilk transferimde doktorum 2 tane yapalım dediği halde 1 tane istediğimi söyledim o da kabul etti. Ama 2.sinde şansı arttırmak için 2 tane transfer edildi 1 i tuttu. Şansı arttırmak istiyorsanız kabul edin bence yada en azından 2 tane olsun deyin.
cok tesekkur ederim. ben de 2 demeyi dusunuyorum kesinlikle. sizin icinde hayirlisi olsun. saglikla kucaklarsiniz insallah🙏

Back