Merhaba arkadaşlar ben bir özel öğretim kursunda sayısal branş öğretmeniyim. Doğum nedeniyle ara vermiştim bu sene yeniden başladım ama küçük çocuğum olduğu için bana az ders verildi ve sadece ara sınıfların dersine giriyordum. Sınav grubum yoktu. Bugün diğer öğretmen işten çıktı ve onun dersleri bana kaldı. Dersten yana şikayetim yok zaten ders saatim çok azdı şimdi toplamda 20 saat oldu ve hala part devam edeceğim.
Benim sorunum başka bir öğretmenden sonra o sınıfın dersine girmek. Çocuklar ister istemez kıyaslayacaklar. Diğer öğretmen benden daha tecrübeliydi ve çocuklarla arası çok iyiydi. Şimdi bir anda derslerine gireceğim yarın. Çok tedirginim. Beni sevmezlerse, kıyaslama yaparlarsa diye içime kurt düştü. Sizce nasıl davranmalıyım nasıl bir konuşma yapmalıyım ilk ders. Sonuçta ders işleme tarzımız her şeyimiz farklıdır. İlk önce bir konuşma yapmalı mıyım? İçime bir boğa oturdu resmen
Güncelleme: arkadaşlar cumartesi günü yemi sınıfların dersine girdim. Her şey çok güzel geçti. Çocuklarla iyi anlaştık ve muhtemelen beni denemek istediler. Neyseki sorularına eksiksiz cevap verdim vs. Yani korktuğum gibi olmadı rahatladım derken bugün bir şey öğrendim. Rehber öğretmen beni sınıf gruplarına eklemeden önce sınıflara açıklama yapmış. Bundan sonra derslere benim gireceğimi yazmış. Bir öğrenci de “bundan sonra kimse benden bu derste net beklemesin” yazmış. Sadece bir kere dersleri boşken girmiştim ve konu tekrarı yapıp soru çözmüştük. Çok güzel geçmişti dersimiz. Ve etütlerde de bu çocuk bana sürekli soru getiriyordu. Hepsini çözüyordum. Benimle sürekli ders planlaması vs yapıyordu. Duyunca şok oldum ve çok üzüldüm. Üstelik grupta diğer öğretmenler de var. Sınıftaki diğer çocuklar da var. Hepsi okudu o yazdığını. Şimdi o sınıfta nasıl davranacağım bilmiyorum.