Dondurulmuş transfer olan var mı

Sofiasofia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
1.396
1.465
31
Kızlar merhaba herkese
Ben tüp bebek sürecindeyim ve dondurulmuş transferi bekliyorum. Ağustosun son haftası yumurtalarım toplandı, bugün sonunda ikinci adetimi de oldum ve transfer için hazırlık sürecine girdim. Tüp bebek yaptırdığım şehirden uzakta başka bir şehirdeyim ,
Bugün tüp bebek yaptırdığım yere sordum bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım diye.

Size de sormak istiyorum benim gibi dondurulmuş transfer olanlar uzakta doktora gittiğinizde femera gibi ilaçlar kullandınız mı nasıl bi süreç oldu , tahminen ne zaman transfer olur adet başlaması ile

Son düzenleme:
Merhabalar, opudan sonra ki 2. Ci adetinizi olduysanız neden transfer hazırlığına başlanmadı

Merhabalar, opudan sonra ki 2. Ci adetinizi olduysanız neden transfer hazırlığına başlanmadı
Nasıl yani , daha bugün adet oldum yarın doktora gidicem ve süreç başlayacak ben de uzak bi şehirdeyim burada bi doktora gidicem ve tüp bebek doktorumdan ne yapmam gerektiği ile ilgili bilgi istedim bekliyorum ve size soruyorum sizin süreciniz nasıldı diye

Hımm beklemedeyim yazınca bende bir adet döngüsü daha bekleyeceksiniz sandım. Bu adetinizde transfer hazırlığınız başlamış olacak o zaman bekleme süreci bitmiş olacak :) bende 8 saatlik mesafede yaptırdım ama ben bütün kontrollerme tüp bebek merkezindeki doktoruma gitmiştim. Siz sanırım kendi memleketimizdeki bi kadın doğumcu ile takipli gideceksiniz. Adetinizin 2. Ci günü sizden kan alacaklar muhtemelen ona göre tüp bebek doktorunuz rahim kalınlastırma ilaçları verecek. Bana ilkte estrofem hap fitil ve coraspin vermişti sadece ikinci kontrolde prolutex iğne duphaston ve fitille devam ettik transfer gününe kadar. Zaten kontrolden çıkınca sonuçlarınızı tüp bebek doktorunuza atınca o size reçete verecektir

Evet öyle demem lazımdı :) peki yumurta büyütücü ilaç kullandınız mı benim yumurtalarım çok geç büyüyor çünkü

Tabi tabi iğneler kullandım. Zaten siz o aşamayı geçmişsiniz artık kaç yumurtanız toplandı
hayır ben onu demiyorum transfer hazırlık sürecinde yani bundan sonraki süreçte de femara kullanmam mümkün mü diye merak ediyorum çünkü kendi haline bırakırsak yumurtalarım çok geç büyüyor sürecim çok uzayacak mı diye endişeleniyorum

Eğer yarı doğal siklus düşünüldüyse femara başlanıyor evet. Sanki normal gebelikmiş gibi hazırlanıyor rahim. Daha başarılı olduğu söyleniyor bu şekilde

Dondurulmuş transferi bilmiyorum canım ben iki kez taze transfer oldum ama ,genelde östrojen bant veya tablet ,progesteron fitil iğne basliyolarlar femara baslayacaklarini sanmam.adet bitince heralde USG konroluyle endometrium kalınlığı yeterli olunca yapiyolar.femara tarzı ilaçlar yumurta büyütmek için size opu yapılıp yumurta toplandiysa bidaha yapılmaz bu ay sadece transfer olursunuz bu yüzden ilaçları vermezler

Bu arada 4 tane 5. Gün embriyom var sizde durumlar nasıl

Evet doğal siklusla oldum. Bhcg pozitif ama kesenin durumu şüpheli . Şu an sağlıklı sağlıksız olacağı ile ilgili net bilgi yok takipteyim. Daha önce ilaçlı da yapılmıştı o şekilde doğan kızım var. Üstüne bir daha ilaçlı yapıldı o tutmadı.

O zaman hem doğal hem de yarı doğalla (femara ile) tutma şansı var

Hepsinde tutma şansı var femara doğala çok yakın güvenli bir ilaç. Tutma şansını etkileyen çok fazla faktör var . Kimse bunların tamamına hakim olamıyor maalesef. Allah hayırlısını ve sağlıklısını nasip etsin herkese. Biraz kaderci olmamız gerekiyor sanırım.

Herkesin tedavisi bireysel ilerliyor, iki kez dondurulmuş embriyo transferi oldum yumurta büyütme vs için hiç ilaç kullanmadım ben. Doğal siklus da olabilirsiniz çok yoğun ilaç da kullanabilirsiniz, bu sizin ihtiyacınıza ve doktorunuzun yaklaşımına göre değişir. Ben rahim kalınlaşması için Estrofem kullandım mesela en önemlisi oydu, dozu gittikçe arttırdık ve Coraspin de kullandım. Sonrasında kan sulandırıcı iğne, progestan fitil, progestan iğne, antibiyotik ve prednol eklendi. 13 tane ilaç kullandım ortalama 3 ay boyunca. Bazı doktorlar 3-4 tane ilaç veriyor mesela, değişiyor yani. Ortalama 15-18.gün arası transfer oluyor genelde. Bol şanslar dilerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…