E
EU2
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU2
senin yazdiklarinin yaninda kurabiye,pogaca,gibi yiyeceklerde konabilir,
mesela arta kalan yemeklerimi asla dokmem,hemen bi kaba koyar dondurucuya atarim,oglen yemekleri icin ideal oluyo,ekmegim vardir dondurucuda,ihtiyacim oldugu kadar cikaririm bu sayede ekmek israfida olmuyo,,,,,,,daha neler neler,,,,pilavim bile var yani,,,,,,,,
ayrica kizlar turkiyenin sucugu,pastirmasi,kasari, peyniri bizler burada bulamiyoruz(oraninki kadar guzel olmuyor varda))
ben onlarida turkiyeden bolca getirip atiyorum
himmm bugune kadar hic pasta atmamistim pogaca kurabiye falan hep millete dagitiyordum yazikmi degil demi bide bende yurt disindayim kapilarina kadar goturuyordum
bugun ilk defa deniycem bakalim
canim ekmegi arkadasimdan duymustum gercektende ayni atildigi gibi taptaze cikiyor dogrusu
ama yemek daha ic atmadim pilav pismis pilavmi harbiden cikinca guzel oluyormu
canim ben hep koyarim kurabiye pogaca falan hic birsey olmuyo ciktigin ayni ilk gunku yaptigin gibi oluyo
yanliz kurabiye kek gibi cabuk kirilan seyleri hep saklama kutularima koyarim cok guzel oluyo misafir icinde cok gzel oluyo gelmeden once cikariyorum hazir oluyo hic ugrasmiom
ben getiririm hep cnmbende atiyorum cok guzel oluyo hatta turkiyede ki pastanelerdeki kurabiyeleri cok severim ben onlari bile getiriyorum atiyorum saklama kutularima cnm istegi zmn cikarip yiyorum cok guzel oluyo
tabi tabi,genelde biz dilimlenmis ekmek aliriz,mesela o ogunde 6 dilim yenecekse 6 dilim cikaririr,istersen yemekten bikac dakka onceden cikar buzu acilinca yersin,istersen hemen dost makinasinda isitarak yersin,senin agiz tadina kalmis,ayni tazelik ve lezzette oluyo,ben 98den beri burdayim ve ogunden bu gune hep oyle yaparim ekmegimi,,,,,,,
pilavida pismis bi sekilde koyuyorum,daha sonra mikrodalgada isittinmi,yeni yapilmis gibi oluyo,,,yerimseniben
canim ben hep koyarim kurabiye pogaca falan hic birsey olmuyo ciktigin ayni ilk gunku yaptigin gibi oluyo
yanliz kurabiye kek gibi cabuk kirilan seyleri hep saklama kutularima koyarim cok guzel oluyo misafir icinde cok gzel oluyo gelmeden once cikariyorum hazir oluyo hic ugrasmiom
ben olabilecek herşeyi koyuyorum söylediklerinizi bende yapıyorum..
ilave olrak patlıcan biber közleyip kışın salatasını yapıyorum özelliklede kırmızı biber....
ayrıca domates doğrar biberleri doğrar koyarım kışın yemeklere pratik oluyor hemde seradan yememiş oluruz...
havucu haşlıyorum küp küp doğruyorum pilavlarıma koyoyorum...
yazın organik aldığım mısırları haşlıyor koyuyorum...
bamyayı taze fasülyeyi az yağda domatesle aıcık soteleyio koyuyorum..
kabakları küp küp soteleyip kışın yemek yapmak içim içlerini ouyp biraz kızartıp dolma yapmak için koyuyorum..
fasülye nohut herdaim haşlanmış durur...
birde süzme yoğurdu tavsiye ederim bu yoğurdun içine haşlanmış yarma diğer adıyla dövme deniyo tuzlu bi şekilde karıştırp koyabilirsiniz sonra kendiliğinden çğzündükten sonra çorbanızı pişirebilirsiniz..
kızlar daha çok ama aklıma bu kadar geldi...
ben dondurucuya pek birşey atmıyorum çünkü piştiğindeki tadı pek hoşuma gitmiyor ( taze fasülye vs.. ) ama kışın ıspanağı yıkayıp doğrayıp atıyrum , haşlanmış nohut, yemeklik biber,kek, kurabiye,bazen tereyağı,maydonoz...
bunun dışındakilerin tadı hiç hoşuma gitmiyor..beceremediğim için galiba ...
çok iyi yaa bende öyle yapıcam. peki kurabiyenin buzlarını nasıl çözüyorsunuz, buzdolabına alarak mı direk dışarı alarak mı?
kurabiye hiç koymadım ama kurabiyeyi pişirik uzun süre saklama kaplarında bekletip yedigimiz olmuştur...
Dayımın eşide eline ne gecerse koyar. Yakında cocuklafıyla bizide atarkafamçokkarıştı
birde petibörle pudingle yapılan kolay bir pasta var ya bir kat puding bir kat büskivi.
işte onu da dnedim o da çok güzel olmuştu.tavsiye ederim.
ben artan pilavları buzluğa koyarım ama sarma-dolma iç malzemesinde kullanmak üzere.pilav olarak tadı güzel olmuyor bence.