Mutfak Püf Noktaları dondurucuyane tur yiyecekler atiyorsunuz

merhaba kızlar!
bende bayramda şekerpare yapmıştım 12-13 tane arttı.dnemek için buzluğa koydum.birkaç gün önce misafirim geldi. ikramlarımın yanına çeşit olsun diye koydum.tadı aynıydı ve harikaydı.yeni yaptığımı sandılar ben de bozmadım :)))

canim sekerpare serbetli degilmi
serbetli hali ilemi attin ipucu biraz

benim difrizde
domates, közlenmiş kırmızı biber, haşlanmış mısır, patlıcan, vişne, bezelye, barbunya var
kızlar eğer mikro dalganız varsa baklava burma gibi şerbetli tatlılarınızı mikrodalgada hafif ısıtın harika oluyor...

benim difrizde
domates, közlenmiş kırmızı biber, haşlanmış mısır, patlıcan, vişne, bezelye, barbunya var
kızlar eğer mikro dalganız varsa baklava burma gibi şerbetli tatlılarınızı mikrodalgada hafif ısıtın harika oluyor...

dondurucudan ciktiktan sonrami

bende hamur işi koyarım börek poğoça kurabiye hatta mozaik pasta herzaman olur dondurucuda onun dışında ramazanda mesela artan yemekleride koyuyodum dün çıkarıp yedik çokda güzeldi tadı bozulmadı artan ekmekleri koyarım köy biberi varya onu kızartıp koyarım mısırda var dolabta öyle yani kışa hazırlık bitti bende

ben bide dolmabiber yapınca içi artarsa difrize atıyorum bidaha dolmabiber yaparken rahat oluyor

bende hamur işi koyarım börek poğoça kurabiye hatta mozaik pasta herzaman olur dondurucuda onun dışında ramazanda mesela artan yemekleride koyuyodum dün çıkarıp yedik çokda güzeldi tadı bozulmadı artan ekmekleri koyarım köy biberi varya onu kızartıp koyarım mısırda var dolabta öyle yani kışa hazırlık bitti bende

bundan sonra bende artik degerlendircem herseyi ya
hep cope gitti yazik cogu seyim

evet canim bende sarma koymustum gecen
bi keresinde yesil biber attim tum tum ama guzel olmadi ya
siz nasil atiyorsunuz
buara da ben dunku yaptigim pastayi bugun cikardim cok guzel oldu ya
yillardir israftaymisim ben ya artik ne kalsa aticamm

canım biberi çiğ koyunca çıkarttığın zaman böyle sulu sulu çürümüş gibi olur kızartıp koyabilirsin mesela dolma biberde koyacaksan içini doldur hafif bi pişir sadece çiğliği gidecek kadar koy kullanacağın zamanda çıkkartıp birazdaha pişirirsin çokda güzel olur

canım biberi çiğ koyunca çıkarttığın zaman böyle sulu sulu çürümüş gibi olur kızartıp koyabilirsin mesela dolma biberde koyacaksan içini doldur hafif bi pişir sadece çiğliği gidecek kadar koy kullanacağın zamanda çıkkartıp birazdaha pişirirsin çokda güzel olur

evet canim bu sefer oyle yaptim dogradim ve pisirdim yesil biberleri o zaman iyi oldu
ilk attigimda cahillik oldu galiba
dolma biberi hic pisirmeden koydum ben aslinda cokda kotu olmadi dogrusu
ama dedigin gibi az pisirilse daha iyi olur

elmali kurabiye atan varmi kizlar dolaba
ben attim ama cikarmadim hala sonucu yazarim cikardigim zaman

elmali kurabiye atan varmi kizlar dolaba
ben attim ama cikarmadim hala sonucu yazarim cikardigim zaman

koyulur neden koyulmasın ki...neyle koyuyorsun ben kurabiye börek tarzını difrize koyarken saklama kabına koyuyorum...

canim bazen hic hos olmuyor gercekten
ama hepsinin bi teknigi varmis ona dikkat edersek guzel olurmus
ben dolmalik biber atmistim
cikardim sonra cope attim
megerse doldurup koncakmis

ben biberin içini temizleyip öylece koyuyorum. kullanırken en önemli püf nokta biberi çözdürmeden içini doldurup hemen ocağın üzerine koymanız. dolma içine bol baharat koyuyorum. biberin içini doldurup koyduğumda baharatlar keskinleşiyor. yerimseniben

canim bazen hic hos olmuyor gercekten
ama hepsinin bi teknigi varmis ona dikkat edersek guzel olurmus
ben dolmalik biber atmistim
cikardim sonra cope attim
megerse doldurup koncakmis

ben biberin içini temizleyip öylece koyuyorum. kullanırken en önemli püf nokta biberi çözdürmeden içini doldurup hemen ocağın üzerine koymanız. dolma içine bol baharat koyuyorum. biberin içini doldurup koyduğumda baharatlar keskinleşiyor. yerimseniben

yani dahami guzel oluyor
artik bende baharatini falan ekleyip koyuyorup daha iyi oluyor

X