- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
- 198
- Konu Sahibi gadjo dilo
tecrübeli arkadaşlardan fikir önerisine ihtiyacım var. fikir alışverişi yapabiliriz. : )
her türlü gıdaları ve yemekleri en pratik şekilde pişirebilmek için neleri dondurucuya atabiliriz? Markete gitme fırsatı çok olmayanlarınız var mı, dondurucuyu nasıl değerlendiriyorsunuz stoklamak için?
Mesela patlıcan, kabak, biber, ıspanak, pırasa, karnıbahar vs diğer sebzeler nasıl konulur?
Dondurucumdaki salamura yaprağı etli sarıp çiğden dondurabilir miyim?
Suluköfte köftesi donduran var mı?
Sebzeleri çiğden mi yoksa şoklayarak mı dondurmalıyız?
Hangi sebzeler ve yeşillikler kızartıp, hangileri haşlanıp, hangileri kavrulup konmalı?
Hangi yeşil sebzeler çözdürüp kullanılabilir?
Kavanozlanabilecek gıdalar?
Kısacası dondurucuyu açtığımda soğanı salçayı kavurup tencereye atıp sadece pişmesiyle uğraşacağım hazırlıklar istiyorum.
Aklıma geldikçe soracağım.
Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Balık deneyimim:
balıkçıdan bolca palamut alıp temizletip fileto şeklinde kestirip dondurmuştum. 1,5-2 ay boyunca durdu. Porsiyon porsiyon fırınlayıp yedik. Son yediklerimize kadar tadında bozulma olmadı. 1 ay çok rahat taze gibi oluyor eritmeden, ısıtılmış fırında piştiğinde.
her türlü gıdaları ve yemekleri en pratik şekilde pişirebilmek için neleri dondurucuya atabiliriz? Markete gitme fırsatı çok olmayanlarınız var mı, dondurucuyu nasıl değerlendiriyorsunuz stoklamak için?
Mesela patlıcan, kabak, biber, ıspanak, pırasa, karnıbahar vs diğer sebzeler nasıl konulur?
Dondurucumdaki salamura yaprağı etli sarıp çiğden dondurabilir miyim?
Suluköfte köftesi donduran var mı?
Sebzeleri çiğden mi yoksa şoklayarak mı dondurmalıyız?
Hangi sebzeler ve yeşillikler kızartıp, hangileri haşlanıp, hangileri kavrulup konmalı?
Hangi yeşil sebzeler çözdürüp kullanılabilir?
Kavanozlanabilecek gıdalar?
Kısacası dondurucuyu açtığımda soğanı salçayı kavurup tencereye atıp sadece pişmesiyle uğraşacağım hazırlıklar istiyorum.
Aklıma geldikçe soracağım.
Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Balık deneyimim:
balıkçıdan bolca palamut alıp temizletip fileto şeklinde kestirip dondurmuştum. 1,5-2 ay boyunca durdu. Porsiyon porsiyon fırınlayıp yedik. Son yediklerimize kadar tadında bozulma olmadı. 1 ay çok rahat taze gibi oluyor eritmeden, ısıtılmış fırında piştiğinde.
Son düzenleme: