• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Dondurucuda Ispanak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
222
9
46
Diğer
Bu sene kızımı da düşünerek, ıspanaklar biterken dondurucuya koymuştum çorba yaparım diye. Buzluktan çıkan ıspanak iyi olmaz dediler bazı arkadaşlar. Çok araştırdım ama doğru bir kaynak bulamadım. Kaynağından bilen var mı? Ispanağı buzluğa koyan var mı?

Sadece ıspanak değil, çiğ sebze dondurucuya koyulmaz diye bir iddia var. Kaynatılıp koyulmalıymış. Kaynatınca vitaminleri gider diye ben herşeyi çiğden koyarım. Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Bir de kızıma çorba yaparken et suyu ve tavuk suyu kullanmaya çalışıyorum. Fazlasını dondurucuda buz poşetlerinde saklayarak kullanmayı düşünüyorum. Öyle yapan var mı? Ya da et/tavuk/sebze suyunu nasıl kullanıyorsunuz?

doktorum programında bir diyetisyenden duymuştum,et tavuk sularını buz kalıplarına doldurulup çorbalarda kullanılmasını tavsiye ediyordu.ama ben et,tavuk suyu kullanmak yerine bir parça kıyma veya tavuk eti eklemeyi tercih ettim.yağsız sinirsiz kırmızı eti evde kendim robotta çekip yumurtadan küçük toplar yapıp buzlukta poşette saklıyordum,her çorbaya 1vaya 2tane atıyordum,tavuğu da aynı şekilde.
buzluğa atılan sebzelerin kaynatıldığını hiç duymadım,zaten bütün vitamini haşlama suyuna geçer,elinde posası kalır,bir anlamı olmaz.yine söylüyorum buzluktaki sebze ilk tercihin olmasın,hangi sebzenin zamanıysa onu al taze taze pişir yedir

Back