Domuz yağı yarayı kapatır mı?

bir doktor proğramında kapanmayan yaraların iyileşmesi için buğday nişastası sürülebileceğini duymuştum

şeker hastalığı içinde geçerli mi bilmiyorum

ahh canim yaa ne diyimki bilemedim.cook uzucu.allah sizlere omur ,saglik versin.kotu dusunme canim.bende o risk altindayim.dayilarim,teyzem hepsi seker hastasi.uzak etsin allahim.bol bol yuruyus yapmak sekere iyi geliyormus.anneme surekli bunu soyluyorum,bu seferde dizlerim agriyor diyor.o zamanda korkuyorum iste.hareketsizlik iyi degil.

evet hemde hiç iyiy degıl anneannemınde dizleri agrıordu hep ama kısmet nolcagı belli olmaz üzücü durumlar hatırlamak bile istemıyorum o amelıyat gecesını ayagının durumunu oksıjen tedavısını bır arastırın derım

Allah acil şifalar versin

bence bu yağ çözüm olabilir benim oğlumun saç diplerinde çıkan yaralar bununla bir haftada geçti üç yıl doktora gitmekten canımız çıkmıştı keşke üç yıl önce kullansaymışım çok şükür hiç birşey kalmadı :31:

KANTARON YAĞININ ŞİFA ÖZELLİKLERİ:

Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlar. Kantaron yağı;
*Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller
* İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur
*Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur
*Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar
*Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.

ben aktardan almadım köylerde köylüler yapıyor evde pet şişe içinde bir yıl zeytin yağında beklemiş olması lazım tarsus köylerinde bulabilirsiniz başka nerede var bilmiyorum..aktardakiler sahte olabilir dikkat edin :28:

Allah acil şifalar versin

bence bu yağ çözüm olabilir benim oğlumun saç diplerinde çıkan yaralar bununla bir haftada geçti üç yıl doktora gitmekten canımız çıkmıştı keşke üç yıl önce kullansaymışım çok şükür hiç birşey kalmadı :31:

KANTARON YAĞININ ŞİFA ÖZELLİKLERİ:

Kantaron yağı her türlü yaralarda başarıyla kullanılmaktadır. Açık yaralar, taze yaralanmalar, kesikler, ezikler, çarpmalar sonucu oluşan morluklar vb durumlarda iyileşme sağlar. Kantaron yağı;
*Antiseptik özelliğiyle yarada mikrop üremesini engeller
* İltihap önleyici özelliğiyle yarada herhangi bir iltihap oluşmasına engel olur
*Damar büzücü etkisiyle kanamayı kısa sürede durdurur
*Hücre yenileyici özelliğiyle yaranın çabuk kapanmasını sağlar
*Aynı zamanda sürüldüğü sürece yaranın sebep olduğu ağrı ve sızıları yok eder, büyük bir rahatlama sağlar.
Kantaron yağı kullanıyorlar canım zaten... yaraya iyi gelmiş ama tam kapatmamış

domuz yagı cildi nemlendirir besler..bu yüzden yanıklardan sonra kullanılır genelde ve işe yarar ben domuz yagı kullandım elim yandıgında ama yara iyileştirir mi bilmiyorum

Son düzenleme:
Herkese selamlar, sağlıklı güzel günler diliyorum. Arkadaşımın dedesi çok rahatsız ve şeker hastası üç yıl önce de bacağı kesildi malesef..... şimdi de diğer ayağında bir yara oluştu ve yara kapanmıyor tüm tedavilere rağmen... ve birkaç duyum aldık domuz yağı sürülünce yara k apanır diye ve bilgisi olab var mı??? yarası kapanmazsa diğer ayağı da kesilecek ve hiç ayağa kalkamayacak:(( domuz yağı yarayı kapatır mı bilen var mı?

Canım merhaba benimde şeker hastası bir arkadaşım var şeker sebepli yaraları var.
Doa kozmetik firmasından alışveriş yapıyorum sahibi özcan beye danıştım bu tür yaralara shea butter ın etkili olduğunu söyledi bendekini arkadaşıma verdim kullanmaya başladı bakalım.
Domuz yağındansa shea butter yani karite yağını (bitkisel yağ) denemeniz bence daha mantıklı. Acil şifalar dilerim.
Yorumları buradan görebilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/cilt-...ri-sabunlari-kati-parfumleri-kullananlar.html

Canım merhaba benimde şeker hastası bir arkadaşım var şeker sebepli yaraları var.
Doa kozmetik firmasından alışveriş yapıyorum sahibi özcan beye danıştım bu tür yaralara shea butter ın etkili olduğunu söyledi bendekini arkadaşıma verdim kullanmaya başladı bakalım.
Domuz yağındansa shea butter yani karite yağını (bitkisel yağ) denemeniz bence daha mantıklı. Acil şifalar dilerim.
Yorumları buradan görebilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/cilt-...ri-sabunlari-kati-parfumleri-kullananlar.html

Teşekkürler ilginize...

öncelikle acil şifalar diliyorum... şeker hastalarının yaralarında nasıl bir etki yaratır domuz yağı onu bilmiyorum ama yanık yaralarına bire bir geldiğini çok iyi biliyorum çünkü benim babam aşçı ve lokantada çalışırken bir gün koluna ve sağ göğsünün üzerine fırından tepsinin içerisinde çıkartırken kaynar vaziyette sütlüaş tatlısı döküldü ve 2. derece yanık oluştu tüm kolunda hemen hastaneye kaldırıldı doktorlar kremler melhemler falan yazdılar yanan deriler yerinden kesilerek alındı falan çok kötüydü kolu ben gördüğümde okadar korktumki anlatamam kesin o yanık izi kalır diyordum sonra domuz yağının yanık tedavisinde kullanıldığını öğrendik her gün yanığın üzerine sadece domuz yağı sürdük ve inanılmaz hızlı bir şekilde yara kendini besledi ve düzeldi şuanda iki kolunda hiç bir fark göremezsiniz çok şükür yanıktan eser kalmadı. domuz yağı yapısı gereki hücre yenilenmesine ve açık yaraların beslenerek çabuk iyileşmesine yardımcı oluyormuş. o günden sonra sürekli domuz yağı bulunduruyoruz evde ocakta fırında yemekte oluşan ellerimizdeki parmaklarımızdaki küçük yanıklara kullanıyoruz hemen iyileştiriyor... ihtiyacı olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim temin etmeleri konusunda. özelden mesaj atabilirsiniz.

Back
X