Domuz gribini atlattim..Atlatanlar paylaalm

çok saolun tavsiyeleriniz için.tamifluyu emzirdiğim için almadım.bol c vitamini aldım sizin dediğiz gibi..şuan bende sadece öksürük ve boğaz ağrısı kaldı bebeğimde daha iyi çok şükür..anne sütü mucizeymiş ona inanıyorum artık..bebeğimi ilk belirtiler çıktığında götürdük çocuk dr una ama resmen dalga geçti.tam belirtiler çıkmadan hasta olduğumuza inanmıyolar.beni dinlemedi bile sonuçta bende hekimim.bende çok sinir oldum..meslektaşımız olsada.bize bu kadar panik olmayın biz doktorlar böyle yaparsak halk ne yapar diyor.acaba kendisinin 4.5 aylık bebegı hastalansa ne tepki verırdı.

Cok cok gecmis olsun, benim oglum da su an o lanet olasi hastalik var, ama cok sukur normal grib gibi geciriyor, yani cok fena degil, ama oksuruuk bogacak gibi oluyor sonra hemen geciyor, ilaclarini iciyor, aksam limon vereceyim, cay icinde icsin de ahat rahat yatsin, ilaclari aliyoruz, evi havalandiriyoruz, kizdan uzak tutuyorum ama zor oluyor, hayirlisi bakalim :KK43: .

arkadaşlar bende çok fenayım aynı hastalıkla boguşuyorum ateşim 38 39 arasında degişio iki gündür ne altına ne üstüne çıkıo... bogazım çok kötü bogulcak gibi öksürüyorum bi damla uyku uyuyamıyorum hryanım öyle agrıyoki bgn akciger filmim çekildi bide bronşite çevirmiş allah kmseye vermesnnn bu arada bana başka antibiyotik verdi

bende 4 gün ateşler içinde yattım sonra sesim tamamen kısıldı 15 günüdür rahatsızım halsizlik var şimdi öksürük var hırıltılı öksürük çok var doktora gitme fırsatım olmadı zaten sıradan girilmiyor acile... bir de bulunduğum yer sınır bölgesi ve ben çalışıyorum bu nedenle doktora gitmedim ben de domuz gribi oldum belki de...

benmde sesm kısıldı normalmi bu yani demek snnde öle oldu konuşamıorm çıkmıo sesm bide konuşmaya çalışınca gene öksürügüm başlıo bal sürdük gögsüme bide zencefilli bal yedm bi iki kaşık onun haricinde bi dolu ilaç verdi doktor....

Kızlar anneme domuz gribi teşhisi kondu, herkesten farklı olarak onda ateş olmadı.Dr.u elimizdeki bilgilere göre hastaların %17sinde ateş görülmüyor demiş.Gözleri kırmızı kırmızı olmuş, halsizlik, ateş bir ara sadece 37 olmuş, sonra inmiş.Eklem ağrısı olmuş.Dinleniyor halen ama her geçen gün iyiye gidiyor.Klasik ilaçlardan ve vitamin vermiş dr.

Herkese çok geçmiş olsun.. Allah bir daha böyle illetler vermesin inşallah.. artık her sene ne çıkacak diye bekler olduk ya :KK43:((

Ben de ekim sonunda hasta oldum. Hastalığı aldıktan 1 hafta sonra başladı çünkü birinden bulaştı.

Ama bende ateş olmadı, halsizlik, iştahsızlık, boğaz ağrısı, hafif öksürük ve nezle, bunların yanında afedersiniz çok hafif sindirim sistemi bozukluğu yaşadım. İyileşmem de 4 günümü falan aldı. Hayatımda hiç bu kadar hapşırdığımı hatırlamıyorum...Hafif geçti.
Sonra eşime bulaştı aynı belirtiler onda da oldu.

Domuz gribi oldum mu olmadım mı bilmiyorum büyük ihtimal mevsimsel gripti. Ama normalde hasta olunca ateşim az da olsa çıkardı bu sefer hiç çıkmaması garip geldi.
belirtilerine baktım internetten, kimisinde ateş olmuyormuş, sonra televizyona çıkan bir doktor bu seneki bütün geçirilen gripler domuz gribidir çünkü bu sene havadaki yaygın virüs budur dedi.

Benimle aynı zamanda başka bir şehirde hastalanan bir başka arkadaş ise 15 gün yataktan kalkamadı...

Ben aşı olmama taraftarıyım. İçinde cıva varmış doğru düzgün test edilmemiş. Bilemiyorum bu bilgi kirliliğine sebep olanlar, insanları vazgeçirenler, korkutanlar eğer yıkıcı sonuçlara yol açarlarsa, eğer ki kötü niyetleri varsa Allah'a nasıl hesap verirler belli değil. Ancak bence devlet insanları bu konuda yeteri kadar bilinçlendirmiyor. Domuz gribinden öldü diyorlar bitiyor. Açıklasalar bile bir karanlık nokta kalıyor bence..

Örneğin 25 yaşında iki insandan biri vefat etti biri kurtuldu diyelim. Aradaki fark nedir, biri daha mı iyi beslenmiştir de hastalığı atlatmıştır öbürünün bünyesi hep mi zayıftır hep mi kolay hastalanır bir tipmidir. Vefat eden virüsü aldıktan sonra ekstradan üşüttü mü.. bunları bizimle paylaşmıyorlar neden yeteri kadar bilgi verilmiyor sadece aşı olun diye direktif veriyorlar.. :eek:klava::eek:klava:

temizliğe çok dikkat eden biri olmama rağmen başına geliyor insanın. sıcak içeceklere önem verilmeli boğazdan mideye inince virüs etki gösteremiyormuş. aşı olma imkanı olan yaptırsın bence. ablam doktor ve grip olmadı, çünkü aşı yaptırmış.
ama şimdi çok sağlıklıyım.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun hepinize :KK43: Allah hepimizi korusun :KK43: Annem ve sevgilimde çok ağır grip geçirdi, sanıyorum değildi d. gribi, şimdi ikiside daha iyiler Allah'ıma şükür..

çok geçmiş olsun arkadaşlar Allah acil şifalar versin hasta olanlarada
bende çok korkuyorum d. gribinden 7,5 aylık hamileyim ve bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum aşı konusunda karar veremiyorum bir türlü ne bulursam yiyorum bağışıklık sistemimi güçlendirip gribe yakalanmamak için allah yardımcımız olsun ne diyim bol bol dua edin ne olur bizede bişey olmasın......:emir_bebek:

çok teşekkür ederim. kendinize dikkat edin ve mümkün olduğunca kalabalık yerlerde bulunmayın. mutlaka sıcak su için; bunu çay, bitki çayı ile de değişiklik yapabilirsiniz. bol sebze meyve tüketin. şu anda eskisinden daha sağlıklıyım sanki. dualarım sizinle sevgili eftelya

arkadasimda 14 haftalik hamile ve domuz gribi oldu.doktorada gitti sadece 1 gece atesi cikmis 38.3 e dafalgan almis o zamanda.baskada birsey vermemis doktor bogazlari kötüydü bastan.dinleniceksin gecicek demis.bizim burda kimse bu konuda panik yapmiyo.hele doktorlar hic yapmiyo.sanki cok normal birseymis gibi.hasta olanlara acil $ifalar.sagliklilarada domuz gripsiz günler..

X