Domuz gribini atlattim..Atlatanlar paylaalm

delaleminsin2013

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
60
1
tam 5 gun once bugazimda siddetli agri basladi nefesim daraldi cigerlerimde agri vardi okusurukle beraber, aksamina atesim 39.8 e yukseldi, gece nobetciye gittim ve bende domuz gribi olmustum...Ayakta zor yuruyordum..Hic bukadar kotu bir hastalik gecirmedim ve cok korktum..Sukurler olsun atlattim sayilir, 2 gun hic yataktan cikmadim bol sivi tuketim vitamin c ictim, halen disariya cikmiyorum ayagi kalkabiliyorum sukur.. Kendinize cok ama cok dikkat edin!

Böyle bir teşhis koyuldu mu? Çünkü ben de geçen hafta benzer şeyler yaşadım.3-4 güne iyileştim.Boğazım yeni geçti. Bir çoğumuz geçiriyoruz bu hastalığı zaten.

canim ya cok gecmis olsun
eminmiydin grip olduguna hani ,eczanedekiler belki tambilmemis olabilirler diyer
ama oyleyse cok sanslisin aman dikkat edin
ozellikle ben avrupadayim okula git gel trene bin otubuse bin ,binbir esit insan var ,el icin jel aldim mikroplari gideriyo devamli o jelden suruyorum
sizde alin oyle jel falan varsa

tam 5 gun once bugazimda siddetli agri basladi nefesim daraldi cigerlerimde agri vardi okusurukle beraber, aksamina atesim 39.8 e yukseldi, gece nobetciye gittim ve bende domuz gribi olmustum...Ayakta zor yuruyordum..Hic bukadar kotu bir hastalik gecirmedim ve cok korktum..Sukurler olsun atlattim sayilir, 2 gun hic yataktan cikmadim bol sivi tuketim vitamin c ictim, halen disariya cikmiyorum ayagi kalkabiliyorum sukur.. Kendinize cok ama cok dikkat edin!

Geçmiş olsun canım ama domuz gribi olduğuna eminmisin? bu arada evdekilere bulaştırmadan atlatmışsındır inşallah..

benimde bogazım agrıyo daha dogrusu kuruyo hep şuan ... burunum su gibi.hiç durmadan akıyo..bide arada bir hapşırıyorum ateşim en fazla 37 oldu...benimkisi domuz giribi degil sanırım ...tövbe yarabbim allah korusun yaa...bebem var evde...

cok sagolun, evet teshis koyuldu,acile gittim, once aramistim belirtiler Domuz gribine benziyor dediler, cigerlerimi dinlediler kalp atislarimi dinledi ve hemen anladi zaten cunku her aksam 8-10 kisi acile gidiyormus ve domuz gribi olan cokmus ondan artik hemen anlabiliyorlar burda, ben Yurtdisinda kaliyorum burda ilac vermiyorlar hemen, once 3 gun atesin dusmesi gerekiyor dusmezse kontrol altina aliyorlar sonra antibiotik aliyorsun, tabi baska bir hastaligin yoksa, bu girpte cigerlerin cok onemli iltihap kapabilir, ustelik 5 aylik bebegim var emziriyorum Allahima sukur ki ona okadar bulasmadi tulbent bagliyorum bulasmasin diye evdekilere , buarada grip oldugunuzu hissetiginiz an bence hemen gidin doktora Allah korusun cunku bugaz agrisiyla basliyor yanma oluyor oksuruk, bas agrisi ve titreme usutme geliyor ates cikiyor her yerinde agri oluyor..Allahim hepinizi korusun

cok sagolun, evet teshis koyuldu,acile gittim, once aramistim belirtiler Domuz gribine benziyor dediler, cigerlerimi dinlediler kalp atislarimi dinledi ve hemen anladi zaten cunku her aksam 8-10 kisi acile gidiyormus ve domuz gribi olan cokmus ondan artik hemen anlabiliyorlar burda, ben Yurtdisinda kaliyorum burda ilac vermiyorlar hemen, once 3 gun atesin dusmesi gerekiyor dusmezse kontrol altina aliyorlar sonra antibiotik aliyorsun, tabi baska bir hastaligin yoksa, bu girpte cigerlerin cok onemli iltihap kapabilir, ustelik 5 aylik bebegim var emziriyorum Allahima sukur ki ona okadar bulasmadi tulbent bagliyorum bulasmasin diye evdekilere , buarada grip oldugunuzu hissetiginiz an bence hemen gidin doktora Allah korusun cunku bugaz agrisiyla basliyor yanma oluyor oksuruk, bas agrisi ve titreme usutme geliyor ates cikiyor her yerinde agri oluyor..Allahim hepinizi korusun
ayy bnimde bogazım aggrıyooo yaaaaaaaaaaaa:bbo:

Her bogaz agrisi domuz gribi baslangici olmayabilir sizi korkutmak istemiyorum, ateste yapiyor ve aniden yani hersey bir gunde oluyor ates,oksurme, titreme, bas agrisi hm birde mide bulantisida yapabiliyor,, normal gripte 2 gun felan bogazin agrir burnun akar felan ama Domuz gribrinde aniden oluyor hic kalkamiyorsun Allah korusun..

Bende tedavi görüyorum,ptesi akşamı belirtileri başladı. ılk etapta doktor agır ateşli grip geçiriyorsun dedi test yapılmadığı için anlayamam dedi.
Bilinen gribal enf ilaçları verdi fakat iyi gelmedi.
Tekrar gittim vakit kaybetmeden tamifluya başladım çok şükür ciğerlerimde çok ciddi bişey yok. ateşimde düşüyor sanki.
Ben ankarada öğrenciyim yurttan arkadasımda belirtiler başlamıştı. ateşini düşüremeyince numune hastahanesine götürdük faranjit dediler. Aynı gün oda arkadaşı bogazının agrıdığını başının özellikle ensesinin agrıdıgını söyledi sabahına oda ateşlenmiş yatıyordu.
Ertesi gün bende ve başka bir arkadasta başladı. Biz hiç vakit kaybetmeden doktora gittik iki arkadasım hemen tamiflu başladı ve toparlandı ben boşuna vakit kaybettim.
Müthiş bi hızı var hiç temas etmediğim halde solunumla 5 10 dk arkadasımın yanına gittiğimde bulaştı. benden kimbilir kimlere bulaştı mutlaka ama mutlaka maske ile dolaşın.
Bu arada jeller antibakteriyel ürünler olduğu için bu virüse etki etmiyor çok sık kullanmakta eldeki faydalı bakterileride öldürüyormuş bende aldım bilinen bi marka,çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Mevsimsel griple bazı küçük farkları oluyor aslında mesela ateşi düşürmek çok zor, cok şiddetli agrı oluyor ve özellikle ilk etapta hapşırma öksürük çok fazla olmuyor.
Korkmayın,dikkatli olup hastalığı atlatmak hatta yakalanmamak mümkün.

domuz gribi olan herkes ölecek diye lanse edildi maalesef bu yüzden de bir panik var. Normal gripten

dünyada 500 bin insan ölüyormuş. Panik yapmadan önlemenizi alın ve gerisini Allaha bırakın.

Allah hepimizi korusun.

Arkadaslar, benim esimde domuz gribi oldu ve atlatti coksukur. Domuz gribini normal gripten ayiran en onemli ozellik burun akmasi olmuyor. Cigerlerde yanma, bogaz agrisi, oksuruk, titreme, yuksek ates bunlarin hepsi 1 gunde ortaya cikiyor. :bbo:
Bu hastaligi yenmek icin tabiyki vucuda bol sivi almak cok onemli, C vitamini iceren meyveler bol bol tuketilmeli, buarada iceceginiz su, cay, corba yani sivi yiyecek icecekler ilik olmali, sicak veya soguk yiyip icmek iyi degil.
Oksurugunuze ihlamur, tarcin, elma kabugu kaynattiktan sonra ilitip icebilirsiniz.
Yattiginiz odaya sogan kesip koymak da nefes darliginiza biraz da olsa faydali olacaktir, kokusu hos olmuyor ama sagliginiza kavusmak en onemlisi sanirim !
Atesi dusurmek icin, ilik bir dus almak, kesinlikle sicak ve soguk olmamali, bunu yapmak istemeyenler kol ve ayak bileklerini ilik suyla yikayabilir.
Kesinlikle usuyorsunuz, titreme geliyor diye kat kat kiyafet giymeyin.
Ve Kizilcik tarhanasi corbasi bulabiliyorsaniz ondan icin. Kizilcik C vitamini deposu !
Bu arada antibiyotik ozelligine sahip olan sarmisagi da yogurda karistirip yiyebilirsiniz.
Ben esime bunlarin hepsini yaptim, coksukur simdi iyilesti.
Herkese gecmis olsun ! Allah sifa versin.

Çok geçmiş olsun ablacım
Yaklasık 1o gün kadar dikkat edin olurmu küçük çocuklara fln bulaşabilirmiş

gecmıs olsun.
gecen hafta kızımın sınıfında rastlandı domuz grıbıne.bır ögrencı olmus...
ıkı gün tatıl edıldı okulu...
sükür bısey olmadı. ama o bıkac günü nasıl gecırdım...
ası olucaz...
aklımın bı kösesı de hep sorularla dolu...

2. tüp bebek denemesinde ben de tedavi olduğum hastaneden domuz gribi kaptım .benneyaptımki15 gün kadar sürdü gribim..yataktan kalkamadım.Müthiş bir halsizlik vardı..Boğaz ağrısı da cabası...:çok üzgünüm:çok sıkı koruma,c vitamini ve yatak istirahati ile atlattım..eşime de geçti..eşim de 15 gün çekti...neyse atlattık ama benim embriyom tutmadı.... :çok üzgünüm:
Şimdi yeniden hamileyim ve dr dan dr a evden çıkıyorum.ellerimi sıkça dezanfakte ediyorum..C vitamini kullanıyorum..Nezle dahi olmadan geçirmek istiyorum bu seneyi.....

Son düzenleyen: Moderatör:
X