Domuz Gribini atlatan arkadaşlar, tecrübelerinizi paylaşın

CAVIDAM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
188
0
Domuz gribini atlatan arkadaşlar tecrübelerinizi bizimle paylaşırmısınız.Hastalığa yakalanma aşamalarınız,hastalık esnasında beslenmeniz ve en önemlisi hastalık bahsedildiği gibi ağırmı?
hafifmi?
seyri nasıl?
okadar çok şey duyuyoruzki tecrübe ve bilgilerinizianlatırsanız belki üzerimizdeki gerginlik korkumuzu atmaya bir nevze yardımcı olursunuz.Geçmiş olsun dileklerimle

of ben de çok merak ediorum çok ağır geçiren arkadaşlarım da oldu
evde yattılar çok moralleri bozuldu,psikolojik olaraqk da çok etkiliyor diyorlar
bizim hastanede de bir tane kadın domuz grıbınden yogun bakıma yattı ama 9 aylık hamıleymış,gitme dendıgı halde düğüne gitmiş kapmış,bebek hemen dogurtuldu ama annenin durumu çok kötüydü ve hatta kaybedilmiş de olabilir,ölecek deniyordu,hamıleler mutlaka yenı aşıdan olsun arkadaşlar

Ben şu an dün geceki gibi çok ağır olmasa da fena bi grip oldum doktora gittim işin kötüsü ilacı da yok theraflu fort ilacı verdi yat dinlen dedi. ılık şeyler içip ter atmaya çalışıyorum umarım düzelirim...mafoldumben

Ben şu an dün geceki gibi çok ağır olmasa da fena bi grip oldum doktora gittim işin kötüsü ilacı da yok theraflu fort ilacı verdi yat dinlen dedi. ılık şeyler içip ter atmaya çalışıyorum umarım düzelirim...mafoldumben

çok geçmiş olsun.. hemen iyileşmeniz dileğiyle..

CAVİŞ arkadaşım, bu konuyu açman çok iyi olmuş diye düşünüyorum çünkü aklımız soru işaretleriyle dolu bu konuda. sürekli farklı şeyler duyuyoruz. arkadaşlar deneyim ve tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim.
herkese tekrar tekrar geçmiş olsun:teselli:

biz atlattık,hemde anne ,kız beraber,ilk önce kızım okulda yakalandı,tabiki annesi olarakta bana hemen bulaştı,
işin daha kötüsü ikimizde risk grubundayız,kızım astım bronşit,ben ise geçen kışı bronşit olarak geçirdim ve kalp hastasıyım,üstelik gurbetteyiz.....yani hasta halimle kızımada kendimede ben baktım....
ilk 3 gece (özelllikle ilk gece)kızımın ateşi yüzünden hiç uyumadım...devamlı başındaydım,kas ağrısı,karın ağrısı,ateş gibi belirtilerin hepsi vardı kızım kusuyordu bende bu olmadı....öyle bir yıpratıyor ki,henüz adet olalı 10 gün olmuştu ki,ben tekrar kanama geçirdim,üstelik ilk defa böyle bir şey oldu,çamur gibi.....
bu kadar şeye rağmen nasıl atlattınız derseniz sürekli nar suyu içtik,o halimle ben ayıkladım sıktım,sürekli çorba,meyve,ceviz gibi bol vitaminli yiyecekler yedik.ve bol dua aldık....hastalıktan çıkışta ben çok yıpranmıştım,bayramda memleketteydim ve gören herkes çok şaşırdı,bir haftadır toparladım biraz...neyse bunada bin şükür....ben hepinize iyi beslenmenizi ,hastalığa zayıf bünyeyle yakalanmamanızı tavsiye ediyorum,bizi birazda ayakta tutan bu oldu,son bir aydır kendimize çok iyi bakıyorduk....

ilayda cemcim çok geçmiş olsun işin iyi tarafı atlattınız ve artık kafanız rahat.Benim 5,5 yaşında bir oğlum var bu sene ne mevsimsel grip, nede domuz gribi aşısı yaptırmadım.Tek korkum onun Allah korusun ağır geçirmesi birde bağışıklığıda hafif zayıf ama o kadar aşıyla ilgili söylentiler varki yaptırmayı cesaret edemiyorum.Bu yüzden özellikle bu konuyu açma gereği duydum, tecrübelerinizle bizleri aydınlatmanız çok önemli.O kadar çok şey duyuyoruzki artık kafamız karıştı.Normal girpten farkı olmadığı söyleniyor doğrumu peki daha önce geçirdiğin griplere kıyaslarsan sence söyleneler doğrumu canım

çok geçmiş olsun.. hemen iyileşmeniz dileğiyle..

CAVİŞ arkadaşım, bu konuyu açman çok iyi olmuş diye düşünüyorum çünkü aklımız soru işaretleriyle dolu bu konuda. sürekli farklı şeyler duyuyoruz. arkadaşlar deneyim ve tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim.
herkese tekrar tekrar geçmiş olsun:teselli:
evet arkadaşım kafamız o kadar karışık ve soru işaretleriyle doluki görmüş geçrimiş insanlrın ağzından sağlıklı bilgiler alırız düşüncesiyle açtım Allah hepimizi korusun özellikle biricik yavrularımızı

tatlım ben aşı yaptırmadım,tam araştırdığım sırada zaten grip olduk,bu belkide hayrımıza oldu...
nette domuz gribinin komplikasyonları var ya,hepsi oluyor....
bol meyve takviyesi,et suyu ,hindi etiyle çorbalar,nar suları tükettik,bizi bunlar kotardı,toplam 10 günde atlattık....
bayramda memlekete gittiğimizde ,kızımın değilde benim çok yıpranmış göründüğümü söylediler,doğruydu,kızım zaten astım bronşit olduğu için ona yoğunlaştım,benim dinlenmeye vaktim olmadı....her ne kadar birşey tüketmek istemesekte kızımıda kendimide iyi besledim....belkide bu atlatmamızda etkili oldu...
bende sizin gibi çok korkuyordum kızım için ve bir aydır normalin üzerinde iyi besliyordum,hatta kızım kilo aldı....sizde yemesine çok dikkat edin ,tavsiyem bu,zayıf bünyeyle yakalanmasın....

tatlım ben aşı yaptırmadım,tam araştırdığım sırada zaten grip olduk,bu belkide hayrımıza oldu...
nette domuz gribinin komplikasyonları var ya,hepsi oluyor....
bol meyve takviyesi,et suyu ,hindi etiyle çorbalar,nar suları tükettik,bizi bunlar kotardı,toplam 10 günde atlattık....
bayramda memlekete gittiğimizde ,kızımın değilde benim çok yıpranmış göründüğümü söylediler,doğruydu,kızım zaten astım bronşit olduğu için ona yoğunlaştım,benim dinlenmeye vaktim olmadı....her ne kadar birşey tüketmek istemesekte kızımıda kendimide iyi besledim....belkide bu atlatmamızda etkili oldu...
bende sizin gibi çok korkuyordum kızım için ve bir aydır normalin üzerinde iyi besliyordum,hatta kızım kilo aldı....sizde yemesine çok dikkat edin ,tavsiyem bu,zayıf bünyeyle yakalanmasın....

çok sağol canım yavrunuzla ve ailenizle huzurlu,sağlıklı uzun ömürler dileklerimle

X