Domuz Gribinden Korunmak İçin Ne Yemeli?

aaaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
265
65
İşte bağışıklık sistemini domuz gribine karşı güçlü tutmak için tüketmeniz gereken gıdalar:

Domuz gribi hastalığına yakalandığınız zaman virüsü yenebilmek için en önemli ön koşul, bağışıklık sisteminizin güçlü olması. İşte bağışıklık sistemini domuz gribine karşı güçlü tutmak için tüketmeniz gereken gıdalar:
Kırmızı biber: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir. C vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü bir silahtır.

Yoğurt: İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan probiyotik bulunur. Böylece grip virüsü vücutta barınamaz.

Yeşil çay: Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir. Günde 3 fincan tavsiye ediliyor.

Ginseng: ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsülü alan insanların grip riskinin yüzde 31 azaldığı belirlendi. Bağışıklığı harekete geçirir.

Badem: Hastalıklarla savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengindir. Gripten korunmak için her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın.

Taze patates: İçindeki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir. Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir oynuyor.

Tavuk suyuna çorba: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur.

Sarımsak: Sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma riskini 2.5 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor. Taze sarımsak daha etkili.

Zencefil: İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı. Zencefil çayını tercih edebilirsiniz.

Ceviz: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı koruma sağlar. İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat oranında daha fazladır.

Turunçgiller: Önemli bir C vitamini kaynağıdır. Özellikle sigara kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C vitamini almanız gerekiyor.

Bal: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da güçlü olur.

Lahana: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D vitamini bakımından zengindir.

Mantar: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir. Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu yok etmek için harekete geçmesini sağlar.

Yulaf: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan’lar bakımdan zengindir.

Elma: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu. Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 25’ini karşılar.

Kırmızı et: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et tüketmek gerekiyor. Yetişkinlerin günde ortalama 40-60 gram et tüketmesi tavsiye ediliyor.

Balık: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz. Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli.

Soğan: Doğal antibiyotikler içerir. Bunun yanında gribe karşı bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin” isimli bir madde de bulundurur.





Domuz gribine karşı keçiboynuzu

Domuz gribini yenmek için beslenme şeklinize de dikkat etmeniz gerekiyor

ANTALYA Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Çınar, kalsiyum, demir ve çinko yönünden zengin olan keçiboynuzunun vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirterek, “Domuz gribine karşı keçiboynuzu tüketin” dedi.

Keçiboynuzunun bazı hastalıkların yanı sıra domuz gribinden korunmak için en iyi yiyeceklerden biri olduğunu kaydeden Başhekim Dr. Çınar, “Keçiboynuzu gelişmekte olan ve okul çağına gelen bir çocuğun A, B, D ve E vitaminlerini karşılamaktadır. Bu vitaminler insanlarda kansızlığı önlediği ve bağışıklık sitemini düzenlediği gibi fiziksel gelişmede de faydalı olmaktadır. Keçiboynuzunun özellikle çocuklarda görünen astım, alerjik bronşit, grip ve akciğer kanserine karşı koruyucu bir özelliği vardır” diye konuştu.

Dr. Mehmet Çınar, Gazipaşa halkının Domuz gribi salgınından dolayı tedirgin olduğunu, her gün onlarca kişinin kendilerinden bilgi edindiğini söyledi. Dr. Çınar, domuz gribinden mevsimsel grip enfeksiyonundan korunmak için alınan önlemlerle korunulabileceğini kaydetti. Dr. Mehmet Çınar, “Kişilerle yakın temastan uzak durmak, ellerimizi sık sık yıkamak, beslenmemize dikkat etmek bizi hastalığa karşı koruyacaktır” dedi.

Domuz gribinin belirtileri hakkında da bilgi veren Dr. Çınar, “İnsanlarda görülen grip belirtilerine benzer. Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme- titreme, yorgunluk gibi belirtileri içerir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilir” diye konuştu.
BUDA DOMUZ GRİBİ DİYETİ

ERCİYES Üniversitesi Hakan Çetinsaya Deneysel ve Klinik Araştırma Merkezi Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Dr. Ahmet İnal, domuz gribi virüsüne karşı ceviz ve sirkenin etkili olduğunu söyledi.

Farmakoloji Uzmanı Dr. Ahmet İnal, Domuz gribi diyeti yapmak isteyenler için önerilerde bulundu. Diyet için çok fazla para harcamaya gerek olmadığını belirten Dr. İnal, “Akşamdan 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 adet ceviz konularak sabah kadar bekletilir. Sabah kahvaltısından önce içilen su bağışıklık sistemini güçlendirir. Yine kahvaltıdan önce 1 avuç siyah çekirdekli üzüm yenmeli, üzümün çekirdekleri ağızda ezilmelidir. Ayrıca eğer kokusundan rahatsız olunmuyorsa 1 veya birkaç diş sarımsak çiğnenerek yenmelidir. Sabah ve öğle arasında ise ekinezya çayı virüse karşı iyi gelecektir. Öğlen ise bol proteinli gıdalar (yağsız et, derisi alınmış tavuk eti, balık) yenmeli, yanında bol yeşil yapraklı bitkiler (tere, roka, dere otu, maydanoz) tüketilmelidir” dedi.
NANE LİMON ÇAYI

Dr. İnal, ikindi vakti içilen nane limon çayının H1N1 virüsüne karşı insan vücudunu koruyacağını ifade ederek şu bilgileri verdi: “Ayrıca birer tane elma, mandalina ya da portakal kesinlikle yenmelidir. Akşam ise yine protein içeriği yüksek olan kuru baklagiller (nohut, kuru fasulye, yeşil mercimek) yenilmeli. Yanında ince sivri biber taze bir şekilde tüketilmelidir. Akşam yemeğinden sonra kırmızı biber C vitamini deposu olması nedeniyle tercih edilmeli.”



Dr. Ender SARAÇ
Önerileri :

DOMUZ GRİBİNE KARŞI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Son dönemde Domuz Gribi'yle yatar, Domuz Gribi'yle kalkar olduk. Bu hastalığın zararlarından ve tehlikelerinden bahsedildikçe toplumda genel bir tedirginlik oluştu. Doğal yollarla, beslenmenize dikkat ederek ve aşağıdaki önerilerimi okuyarak domuz gribine karşı rahatlıkla korunabilirsiniz. Hatta genel olarak bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirip, genelde çoğu enfeksiyona karşı korunma sağlayabilirsiniz. Bu öneriler bir enfeksiyona yakalandıysanız iyileşmenizi kolaylaştırabilir ama daha önemlisi mevcut enfeksiyonunuzun üzerine seconder enfeksiyon dediğimiz ikinci enfeksiyonun binmesine ve sorun oluşturmasına engel olabilir. Bu hastalıktan korunmanın, tedavi etmeye göre çok daha önemli olduğunu bir kere daha hatırlatalım.

Genel beslenme önerileri

• Vücut direncini artırmak için mutlaka yeterli miktarda protein almak gerekir. Bu proteinler tercihen az yağlı olmak üzere tavuk etinin beyaz kısmı, balık, yumurta, kırmızı et, yoğurt, peynir, süt gibi gıdalar olmalı. Ayrıca bitkisel protein kaynaklarını artırmak için de yeşil mercimek, nohut, soya fasulyesi, kuru börülce, bezelye gibi gıdaları da arttırın.
• C vitamini bolca alın. C vitamini en yüksek olarak turunçgillerde var. Gerçekten de limon, mandalina, greyfurt v.b. bütün turunçgillerde C vitamini yüksek orandadır. Ancak yine C vitamininin çok yüksek olduğu başka sebze ve meyve kaynaklan da var. Örneğin; taze sivribiber, kivi, maydanoz, yeşillikler, kuşburnu, nar, kuzu kulağı otu ve genelde ekşi meyveler iyi bir C vitamini kaynağıdır.
• Çinko: Bağışıklık sisteminin iyi çalışması için önemli bir mineral de çinkodur. Yeterli çinko, enfeksiyonlara karşı direnci artırır. Kırmızı et, kabak çekirdeği, kabuklu deniz ürünleri iyi birer çinko kaynağıdırlar.

BU GIDALARI AZALTIN

Özellikle kanda aşırı şekeri ve yağı yükselten bir beslenme tarzı, mikroorganizmanın üremesini artırarak enfeksiyonları kolaylaştırabilir. Bu nedenle çok yağlı beslenme tarzı ama özellikle de şeker ve unu yüksek olan gıda yüklemesi önermem. Bu nedenle beyaz ekmek, aşırı beyaz şeker tüketimi, beyaz unlu gıdaların fazla tüketilmesi, mayonez, yağlı şarküteri gibi gıdaların fazla tüketilmesi genelde bağışıklık sistemi için iyi değildir.

İŞTE YARARLI BESİNLER

Limon, greyfurt, maydanoz, sivribiber, kivi, tere, roka, turp, keçi peyniri, doğal yoğurt, doğal yumurta, dereotu, taze zencefil, soğan, sarımsak, yağsız kırmızı et, tavuk eti ve but (derisiz), taze balık, kuşburnu marmelatı, kızılcık şurubu, böğürtlen, ananas, sebze çorbası, meyve salatası, bezelye, sarı mercimek, nohut, deniz börülcesi, tofu, soya fasulyesi, şitake mantarı, kırmızı biber, badem, kızılcık marmelatı, yulaf ezmesi...
Bu 6 doğal ilaç hem bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, hem de korunmada ve tedavide destek sağlıyor.
Umca :
Tamamen doğal bir bitkidir. Solüsyonları düzenli kullanıldığında genel olarak enfeksiyonlara karşı direnci arttrır.
Echinesya : Kızılderililer'den günümüze kalan bir bitkidir. Hapları bağışıklık sistemini güçlendirir. Echinesya preparatları hiç ara vermeden en fazla 20 günlük kürler halinde kullanılmalıdır. Sonrasında ara verilip tekrar başlanılabilir.
Betaglucan : Genelde ekmek mayası mantarından elde edilen betaglucan preparatları yan etkisiz bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hem korunmada hem de tedavi de büyük bir destek sağlıyor.
C vitamini : Her türlü grip ve soğuk algınlığına karşı destekleyicidir.
Çinko : Bağışıklık sisteminin başarıyla çalışması için gerekli olan önemli bir mineraldir.Çok yüksek dozda ve uzun süre alınması önerilmez.

Virüsün hastalık yapıcı etkisini azaltmak için acil olarak ne yapabilirsiniz?Eğer metroda, otobüste, uçakta, dershanede, sinema salonunda, hastane bekleme odalarında kısacası toplu bekleme yerlerinde hasta olduğundan şüphelendiğiniz birisi size doğru hapşırdıysa veya aynı bardaktan su içtiyseniz veya riskli bir cinsel ilişkide bulunduysanız...
Eve gittiğinizde ilk iş elinizi, yüzünüzü iyice sabunlamak olsun. Ardından adaçayı veya antiseptik herhangi bir gargara kullanın.
1 litre kaynar suyun içerisine 5-6 damla okaliptüs yağı damlatın, başınızın üstünü küçük bir çarşaf veya havlu ile kapatın. Gözünüzün yanmaması için gözünüzü de kapatın ve derin derin burundan ve ağızdan nefes alın, bu işlemi birkaç defa tekrarlayın. Okaliptüs yağı ile buğu yapmanın solunum sistemini dezenfekte edici etkisi vardır.
Ağızda karanfil çiğneyin. Yanınızda karanfil bulundurun. Karanfilin virüs, bakteri ve mantarların üremesini azaltıcı bir etkisi vardır. Günde 3-4 kez, 1-2 adet karanfili ağza alıp çiğneyip emebilirsiniz. Ama karanfilin fazlası zararlı olabileceği için asla yutmayın.
Domuz gribinden korunmak için en önemli bir doğal tedavi de ozon tedavisidir. Şüpheli durumlarda hastalıktan hem korunmak hem de tedaviye yardımcı olmak için ozon tedavisine başvurabilirsiniz.

Gripten Koruyan 6’lı Çay Tarifi

■ 2-3 parmak taze veya kuru kök zencefil
■ 2 adet tane karanfil 1 küçük tutam hibiskus
■ Yarım tatlı kağışı kuşburnu
■ 1 tutam ekinesya
■ 1 tutam ıhlamur
Hazırlanışı: Bir bardak suya tüm malzemeyi koyun. 1-1.5 dakika kadar kaynatın, 3-4 dakika demleyin. Sonrasında süzün ve ılınınca içine bir parça bal koyarak için. Bu çaydan günde 3 fincan içebilirsiniz. Bu dönem boyunca hiçbir zaman çok kaynar veya çok soğuk yiyecek ve içecekleri tüketmeyin.
 
X