Mutfak Püf Noktaları Domatesleri Küp Doğrayıp Dondurucuda Saklamak

gokce17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
110
1
arkadaş domatesleri küp dograyıp derin dondurucuda saklayanınız varmı?nasıl yapayım bilemedim küp dograyıp öyle saklamak mı yada kaynatıp kavanoza koymak mı.hangisi iyi sizce..yardımcı olursanız sevinirim..

valla ben domatesleri normal doğruyorum. . poşetleyip atıyorum . yemeklere falan kullanıyorum. bir kaç yıldır bu şekilde koyarım bişey olmaz yani.ablamda tüm tüm atıyor hiç uğraşamam diyor çalıştığı için .

dolaba atmak daha az uğraşı ister ,ama vaktin varsa kaynatıpta kavanozlarada koyabilirsin ikiside güzel olur

Domates dondurucuda fazla yer kapladığı için ben bu sene Allah kısmet ederse kavanozlamaya karar verdim.Her iki yöntem de olur kısacası...yerimseniben

tesekkür ederim arkadaşlar..bu sene bahçeme sebze ektim.hepside bol bol oldu şükür.yazın hepsini yimemiyoruz haliyle çürüyüp israf olmasın,hemde kışa hazırlık olsun istiyorum.ilk defa yapıcam içinde nasıl yapayım hangisi iyi olur bilemedim.herkes farklı bişey söyledi.bazılarıda dondurucuya konulan sebzelerin bi işlemden geçmesi gerektiğini söylüyor.biber domates vs.dograyıp öylece konulabiliyormu.biberde koydum dograyıp öylece poşetledim.bazı arkadaşlarda biraz tavada çevirmek gerekiyor diyor.kafam karıştı iyice...

tesekkür ederim arkadaşlar..bu sene bahçeme sebze ektim.hepside bol bol oldu şükür.yazın hepsini yimemiyoruz haliyle çürüyüp israf olmasın,hemde kışa hazırlık olsun istiyorum.ilk defa yapıcam içinde nasıl yapayım hangisi iyi olur bilemedim.herkes farklı bişey söyledi.bazılarıda dondurucuya konulan sebzelerin bi işlemden geçmesi gerektiğini söylüyor.biber domates vs.dograyıp öylece konulabiliyormu.biberde koydum dograyıp öylece poşetledim.bazı arkadaşlarda biraz tavada çevirmek gerekiyor diyor.kafam karıştı iyice...

Bazı sebzelere evet işlem uygulamak gerekiyor ama domates için böyle birşey yok dondurucuya atacaksan eğer..yerimseniben

annem doğramak ya da kavanozlamak yerine buz kalıplarına koyar buz torbaları yada...böylece yer kaplamıyor ve de kullanımı çok pratik oluyor...

bende buzlukta saklıyorum bazen tüm atıyorum çorbalarda fln eriyor zaten rondoylada gecince eziliyor

ben yazın başından beri atarım hep
dograyıp yada blendırdna geçirip çocuklara çorba yapmak için veya yemeklere atmak için çok rahat oluyor

X