• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doluyum galiba bugün

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Ben bugün biraz doluyum galiba...Yazmak istedim.

3 yıllık evliyim.Dünyalar tatlısı bir kızım var.Eşim de insan olarak çok iyi biri ama eş olarak tartışılabilir !!! Evlenmeden önce 5 yıl kadar birlikteliğimiz oldu.Çoğu günler küs,çoğu günler barışık.Ama çok sevdim...

Başladı düğün hazırlıkları....Ama bir gariplik var...Her hazırlıkta annem,babam,ben ve eşim...Kimse yok aileden,gelmez...Mobilya alınır kimse yok,yer bakılır kimse yok,ev tutulur kimse yok...Sadece eşim.Bizimkiler bozulur bu duruma ama bişi sölemezler.Hatta mobilya almaya gittiğimiz yer babamı,erkek tarafı sanar :) Ama dediğim gibi kimse yok.İstenmeyen bi gelin olduğumu düşünmüyorum bu arada.Çünkü tanışma fasılı,söz fasılı,nişan fasılı hep güzel geçti....Maddiyattan kaçtılar galiba.
Anlayacağınız 5 kuruş çıkmadı ceplerinden.Eşimin birikimi yetti.Az bişeyde babam destek oldu saolsun.

Neyse...Gelelim asıl derdime.Bu o kadar içime oturduki benim anlatamam.Düşünebiliomusunuz düğün hazırlıkları tatlı telaşlar derlerya,ben yaşamadım.Kendim o kadar takmadım belki ama annem ve babamı bu ilgisizlik üzdü biliyorum.Hiç belli etmediler ama canlarım benim.Hep ''sen mutlu olacaksan'' diye başladı babam söze.Yoksa bizde düğün hazırlığı şatafatlıdır,günlerce anlatılır...İçime hep dert oldu bu.Annemle babamı üzdükleri için kendimce kinlendim onlara.

Hıııı bu arada gelinlik almaya gidilecek,yine ses yok.Canım eşim gel alalım,diktirelim nasıl istersen dedi.Ama kıyamadım.O kadar masrafın arasında bu da çıksın istemedim.Bulundu bi yerden gelinlik.Takmadım bunu o kadar.Giyeceğim üç saat dedim geçtim...Tabi bulundu lafı duyulunca atladılar hemennnn Biz diktirecektikkk:) Evi anneme yakın tutmak istedim ben,çalıştığım için annem hep elim kolumdu benim.Eşimde olur dedi.Tuttuk...Tabi yine bir ses,Biz buralardan tutturacaktıkkk :)

Büyük görümce küsmüş bana.Anneme yakın tutturdum evi diye.Benim haberim yok tabi.Kaynım evlenip İstanbul'a yerleşmiş.İlk oğlum ewlenip gitti,buda gidiyor derdi sarmış aileyi.Ağlamalar,sızlamalar....Sanki ben kız alıyorum,onlar değil...War bir gariplik,hissediyorum.Nişanlıyız o zaman eşime diyorum çaya gidelim size,yok diyor yalnız kalalım.Görümcemin ewinin önünden geçioruz,gel uğrayalım diyorum,yine yok diyor,kim çekecek....Bir nevi karşılaştırmamak galiba...Annemler diyor,kızım gidip gelelim,aileler kaynaşsın iyice,eşimde yine bir bahane.Ama o taraftan hiç ses yok.Dünürlük ilişkisine girmiyorlar tenezzül edip.Çok kızgınım çok.Benim ailemi çok üzdüler.Tek kızlarıydım oysa.Başka düşünceleri vardı belkide.

Ve düğün günü...5 para harcamadığı halde oğlan ewlendirdim diye gezen bir kayınbaba,niye bu kadar pahalı bir salon tuttunuz diye surat asan bir kayınvalide,ewi anneme yakın tuttuk diye hala küs bir görümce,misafirlerden fırsat bulup kuaföre yetişemedim diye surat asan küçük görümce,orta yolu bulmaya çalışacağım diye dönüp duran bir kayın,ve bunları şaşkınlıkla izleyen biz...

Çok kızgınım hala.Uğraşıyorum,seweyim diye didiniyorum olmuyor.Isınamıyorum.Eşime de yansıyor haliyle.Tartışmaya dönüşüyor.Offffff anlatsam daha çoookkkk uzun sürer.

Geçmiyor ama biliyor musunuz?

3 sene olmuş evleneli.. daha ne kadar süre bu anılarla canınızı sıkacaksınız? :26:

biliyorum:)
birkaç değişiklik hariç benim duygularımı anlatmışsın:)
geçmiyo ama ben şunu anladım geçmemesinin hiç bir faydası yok bize
iice psikolojimizi bozuyoruz olan yine bize oluyor
sence kayınvalden diyormudur oğlumun hiçbirşeyinde yanında olamadım ben nasıl anneyim die
sanmam..
bende arada doluyorum böyle bi bakıorum düşünürken dişlerimi sıkmışım
sonra kendime geliyorum ne yapıyorum ben diye
ilk sene eşimide çok yıprattım ama sonra anladım tabi sadece bize oluyo olan
onların tavrı yine aynı
bende ona göre davranıyorum düğünden bayramadır görüşmelerimiz
niye aramıyorsun gelmiyorsun diye soramazlar
biliyorlar cevaplarını çünkü
ama şunuda anladım aslında benden korkuyorlar
çünkü tek başımıza bir yuva kurduk onlara bağımlı değilim
onların istedikleri gibi köle gelin olmadım
bu bile yetiyo içimi rahatlatmaya:)
boşver varsın onlar oğlumu benden aldı diye düşünsünler
anne olsalardı kimse ayıramazdı evlatlarından

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açınız.

canım aramızda ince bir fark olsa da benzer şeyler yaşamışız... aradaki tek fark benim eşim kendisi ailesini karıştırmak istemedi sırf eşimi çok sevdiğimden her şeyi kabul ettim ve bu nedenle içimde pek çok şey kalsa da bu benim kendi seçimimdi tıpkı senin kendi seçimin olduğu gibi....bu nedenle geçmişi düşünüp de ne kendini ne de eşini üzme... sen hiçbir şey demesen dahi zaten eşin olanları görüyor .. eşinin ailesini sakın eşine kötüleme canım ...
benim kayınpederim nikahtan 5 ay sonra evime geldi dinlenme tesisinde aldığı iki kutu lokumla.... önceleri çok garip geldi insan ince bir tel bilezik de mi getirmez diye üzüldüm ama şimdi umurumda değil.... çünkü eşimle her şeyi göze alarak evlenen bendim ve bu benim kendi seçimim ...

bazen okulda düğünden, düğün hazırlıklarından ballandıra ballandıra bahsederken içim önce bir tuhaf oluyor ama sonra normalleşiyorum :)) ben eşimle mutlu ve huzurluyum ya gerisi boş... senin için de öyle olmalı eşinle aran iyi olsun inan gerisi tırı vırı....

bende 3 yıllık evliyim.bende hemen hemen aynı sorunları yaşadım.hiç bi çabalarını görmedim büyük görümcem hariç.ama lafa gelincede oğullsrı için canlarını verirler.ozamanlar bu kadar takmadım ama şimdi keşke bişeyler yaptırsaydım ağırlığımı koysaydım diyorum.annem ve babam olmasaydı bi çok şeyim eksik olurdu.ama ne oldu şimdi annem ve babam kötü onların gözünde.sonraları düşünüyorum acaba beni istemedilerdemi böyle yaptılar diye biz herşeyi dört dörtlük yaptık eşimin ailesi benim aileme bi çorap bile vermedi yaa.aman devir değişti valla şimdi erkek anaları kız anaları gibi davranmaya başladılar.

canım eşin iyiymiş, bu en büyük şansın, o yüzden üstünde düşünüp üzme kendini, değişmez çünkü bundan sonra. sana da lazım olan eşin zaten sonsuza dek, başka kime gerek var ki... :) mutluluklar dilerim.

Acaba bu konuyu benmi açtım dedim ama isim farklıymış. Tek değilim iyi bari..
Ahhhhh ah. Kocişime şimdiki aklım olaydı dul kadın gibi bedavaya gitmezdim derim hemen bozulur(dul kadın gibi derken hani sessiz sedasız öyle düğünsiz filan evleniyolar ya ondan yoksa aşağılamak kınamak gibi bi lafım yok ne haddime insanız sonuçta. Bugün sana yarın bana.)

3 yıl yaa. Niye takılıp kalıyor bu kadınlar anlamakta güclük cekiyorum.

Düğünümün üstünden 11 ay gecti ben bile unuttum yapılmayanları. Umrumda değil. Evim ayrı yolum sapa.

3 yıllık evliyim.Dünyalar tatlısı bir kızım var.Eşim de insan olarak çok iyi biri ama eş olarak tartışılabilir !!! Evlenmeden önce 5 yıl kadar birlikteliğimiz oldu.Çoğu günler küs,çoğu günler barışık.Ama çok sevdim...

Başladı düğün hazırlıkları....Ama bir gariplik var...Her hazırlıkta annem,babam,ben ve eşim...Kimse yok aileden,gelmez...Mobilya alınır kimse yok,yer bakılır kimse yok,ev tutulur kimse yok...Sadece eşim.Bizimkiler bozulur bu duruma ama bişi sölemezler.Hatta mobilya almaya gittiğimiz yer babamı,erkek tarafı sanar :) Ama dediğim gibi kimse yok.İstenmeyen bi gelin olduğumu düşünmüyorum bu arada.Çünkü tanışma fasılı,söz fasılı,nişan fasılı hep güzel geçti....Maddiyattan kaçtılar galiba.
Anlayacağınız 5 kuruş çıkmadı ceplerinden.Eşimin birikimi yetti.Az bişeyde babam destek oldu saolsun.

Neyse...Gelelim asıl derdime.Bu o kadar içime oturduki benim anlatamam.Düşünebiliomusunuz düğün hazırlıkları tatlı telaşlar derlerya,ben yaşamadım.Kendim o kadar takmadım belki ama annem ve babamı bu ilgisizlik üzdü biliyorum.Hiç belli etmediler ama canlarım benim.Hep ''sen mutlu olacaksan'' diye başladı babam söze.Yoksa bizde düğün hazırlığı şatafatlıdır,günlerce anlatılır...İçime hep dert oldu bu.Annemle babamı üzdükleri için kendimce kinlendim onlara.

Hıııı bu arada gelinlik almaya gidilecek,yine ses yok.Canım eşim gel alalım,diktirelim nasıl istersen dedi.Ama kıyamadım.O kadar masrafın arasında bu da çıksın istemedim.Bulundu bi yerden gelinlik.Takmadım bunu o kadar.Giyeceğim üç saat dedim geçtim...Tabi bulundu lafı duyulunca atladılar hemennnn Biz diktirecektikkk:) Evi anneme yakın tutmak istedim ben,çalıştığım için annem hep elim kolumdu benim.Eşimde olur dedi.Tuttuk...Tabi yine bir ses,Biz buralardan tutturacaktıkkk :)

Büyük görümce küsmüş bana.Anneme yakın tutturdum evi diye.Benim haberim yok tabi.Kaynım evlenip İstanbul'a yerleşmiş.İlk oğlum ewlenip gitti,buda gidiyor derdi sarmış aileyi.Ağlamalar,sızlamalar....Sanki ben kız alıyorum,onlar değil...War bir gariplik,hissediyorum.Nişanlıyız o zaman eşime diyorum çaya gidelim size,yok diyor yalnız kalalım.Görümcemin ewinin önünden geçioruz,gel uğrayalım diyorum,yine yok diyor,kim çekecek....Bir nevi karşılaştırmamak galiba...Annemler diyor,kızım gidip gelelim,aileler kaynaşsın iyice,eşimde yine bir bahane.Ama o taraftan hiç ses yok.Dünürlük ilişkisine girmiyorlar tenezzül edip.Çok kızgınım çok.Benim ailemi çok üzdüler.Tek kızlarıydım oysa.Başka düşünceleri vardı belkide.

Ve düğün günü...5 para harcamadığı halde oğlan ewlendirdim diye gezen bir kayınbaba,niye bu kadar pahalı bir salon tuttunuz diye surat asan bir kayınvalide,ewi anneme yakın tuttuk diye hala küs bir görümce,misafirlerden fırsat bulup kuaföre yetişemedim diye surat asan küçük görümce,orta yolu bulmaya çalışacağım diye dönüp duran bir kayın,ve bunları şaşkınlıkla izleyen biz...

Çok kızgınım hala.Uğraşıyorum,seweyim diye didiniyorum olmuyor.Isınamıyorum.Eşime de yansıyor haliyle.Tartışmaya dönüşüyor.Offffff anlatsam daha çoookkkk uzun sürer.

İllaki küslük oluyor moralller bozuluyor
Benim yasadıklarımı sana anlatsam halıne sukrederdın benim düğünüm bile olmadı...Ama telli duvaklı gelin cıktım istediğim adam yanımdaydı tızz gelırdı ailesi isterse beter olsun...
Umrumdaa bile değil başta üzüldüm tabi isterdim kocamla dans edıyım soylee sonuc onemlı arkadasım yanına bak ıstedıgın kısı ordamı onlar formalıtee.. Onun aılesınıde suclama herkes ıstedıgın gıbı olamaz.. Hem kaynanada yakın değilsin boşverr bırak mutluluguna herkes konusacak cekemıycek sen gul gec ezme kendını saygıda kusur etme herkeste kusur arama hayat daha guzel olur ınan.... Yaşadım biliyorumm 3 yıllık evlısın artık unut :34:

canım seni çok iyi anlıyorum..bir düğün ,bir gelin görünce hep için cız ediyor demi..insan unutamıyo bazı şeyleri..ama ben fazla dert etmemeye çalışıyorum..sende takma boşver...

ben eşine haksızlık ettiğini düşündüm yazdıklarını okurken. adam seni üzmesin diye ailesinin ona uyguladığı baskıları bile anlatmamış düğün vakti ne güzel.. hep kendisi uğraşmış didinmiş. ben olsam daha bi severdim, herşeye rağmen evleniyoruz diye de sevinirdim.
bence eşinle aranı hiç bozma böyle şeyler yüzünden. evde konusu açılabilir ama tartışılacak kişi o değil ki..

Kolay kolay unutulmuyor malesef.
Siz de artık karşı tarafa değer vermekten geçip, önemsemeyip kendi yuvanıza bakacaksınız.
Kim uzak kalmak istiyorsa kalsın, size zararları olmasında.
Biliyorum zor ama eşinizle de bu konularda kavga etmeyin, eşinizin de yapacağı birşey yok.
Size ailesi konusunda yüklenmediği sürece tabi.
Mümkün olduğunca az görüşmek hatta hiç görüşmemek lazım böyle insanlarla.

Rahat olun bu gibi sorunları her nişanlı kız yaşıyor bende dahil olmak üzere. .
Evet unutulmuyor haklısınız ama sineye çekmelisiniz . .
Düşündükçe dahada nefret ediceksiniz . Dile getirdikçe siz üzülüceksiniz. Kim size ne kadar değer vermişse sizde aynısını yapın
Yaptıklarınızı yapıyor gibi gösterdklerinde sesinizi çıkarın . . :71:

Hic kafana takma arkadasim, benim herseyimi dört dörtlük yaptilar en güzelini aldilar ama ne oldu her firsatda kaynanam herseyime karisdi hic biseyin tadini alamadim! En sonunda gittim mobilyalarimi esimle yanliz sectik, gelinligimi kardesimle esimle aldim annesi begendiyim herseyde kusur buldu diye. Onada laf etti.
Keske bisey almasalardi ama karismasalardida dedim bazen.
Seninde esin iyimis, zaten fazla gidip gelme taraftarida degilmis sende kafana takma, bunca seneden sonra onlardan adam olmaz. Senin ailene üzüldüm!

Ben seni haklı buldum fırtına eken rüzgar biçer, sanki eşin ağaç kovuğundan çıkmış ,onlar gelin olmuş sen damat ,kaynanan ve kayınbaban çok vicdansızmış bence uzak dur

kusura bakmayın da sizin beyniniz çöp kutusu mu da yıllar önce yaşadıklarınızı harfiyen hatırlıyorsunuz? düne üzülüp dururken bugününüzden olursunuz. eşinize de size de yazık. temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp eşinizin önüne koyarsanız size olan saygısı, sevgisi azalır. sonra da burda konu açarsınız benim kocişim böle değildi bir haller oldu diye. unutun gitsin, kendinizi boşuna yıpratıyorsunuz.

geçmez

tam tersi her geçen gün daha da ağırlaşır değer verilmemenin, iyiniyet görmemenin, hiçbir çaba sarfedilmemenin, hafife alınmanın acısı

bazen diyorum ne yapsam ama ne yapsam bu bana yapılanın cezası olur mu öcümü alır mıyım?

olmaz
öcümü alıyım bakalım değer verilmemek neymiş kendileri de yaşasınlar diyerek yapılan hiçbirşey hayalleri umutları olan genç bir kıza yapılan bu kötülüğün karşılığı olamaz

ve sonuçta anne olmaktan vazgeçmiş çünkü kızı olursa aynı şeyleri yaşamasından korkan bir kadın oldum

umurlarında mı?

hayır...

ah ah bu konuda bende doluyum.. ama artık düşünme olanlar olmuş.yapılacak bişey yok...
herşeyini yapıp birde başına koysalardı inna daha kötü olurdu..
bu düğün dernek işlerini anne babalar yapmalı ben hep böyle düşünüyorum ama maalesef biz okuttuk iş güç sahibi yaptık kendileri yapsın mantığındalar:(

kocanizin anne baba ve kardeslerine gitmek istememesi bana cok garip geldi...ne olursa olsun onlara saygi duymasi lazim ...cunku onu onlar yetistirdi...maddi konuda destek olmalarina ne gerek var ogullari biriktirmis iste....senin annene yakin ev tutmasi falan ailesi icin cok onur kirici bence...aileyi sifirlayip atmis dahada neyi istiyorsunuz anlamadimki....

Back