• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Döllenmenin olduğu ilk 3-4 hafta hamilelik belirtisi görülür mü ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yenievli1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
83
18
88
Merhaba arkadaşlar diyelim ki Temmuz’un başında döllenme gerçekleşti sizce bu günden itibaren hemen kusma mide bulantısı vs gibi belirtiler başlar mı yoksa en az 4-5 hafta geçmesi gerekir mi

Merhaba arkadaşlar diyelim ki Temmuz’un başında döllenme gerçekleşti sizce bu günden itibaren hemen kusma mide bulantısı vs gibi belirtiler başlar mı yoksa en az 4-5 hafta geçmesi gerekir mi
Canım kusma vs başlamaz ama döllenmeden bir bir buçuk haftadan itibaren belirtiler yaşanabilir çünkü döllenmeden yaklaşık bir hafta sonra tutunma olur ve tutunmadan sonra gebelik hormonları salınımı başlar ve her gun katlanarak artar.

Mide bulantısı için çok erken ama ilk haftalarda bende aşırı bi susama olmuştu hele gece yatarken şişe elimde uyuduğumu bilirim bide koku alım duyum baya bi hassaslaşmıştı

Cnm mide bulantisi adet gectikten sonraki haftalarda basliyo benim o hafta ani tansiyon dusmesi gozum karariyordu bise beyaz akintim vardi

Ben adetimden 1 hafta önce yani ilişkiden 10 gün sonra gibi küçük belirtiler yaşamaya başlamıştım(kasık batması göğüs ağrısı vs) ama kimisinde hiç olmayadabiliyor. Bulantıda genelde hemen başlamaz filmlerde dizilerde gösterilenin aksine :)
Benim bulantım 9. Haftada başlamıştı mesela. Genelde 5-6dan sonra başlıyor.
Üstelik regl ile hamilelik belirtileri çok benzer olduğu için bunun üstüne çok kafa yormak gereksiz.

Kızlar peki o dönemde tatile çıkmayı planlıyoruz sizce tehlikeli olur mu yani bir süre gezme fikrimiz var döllenme gerçekleştikten (tabi o arada hamile kalırsam-yumurtlama günleri tatile tam çıkmadan önceki günlere denk geliyor o yüzden soruyorum ) sonra birkaç hafta gezeceğiz bu problem yaratır mı bebek için

Bir de biz daha hiç denemedik o yüzden sanıyorum ki hemen olacak 😂 yorumları okuyorum da aylarca olmama durumu olabiliyormuş rabbim en güzel şekilde nasip etsin inşallah

Kızlar peki o dönemde tatile çıkmayı planlıyoruz sizce tehlikeli olur mu yani bir süre gezme fikrimiz var döllenme gerçekleştikten (tabi o arada hamile kalırsam-yumurtlama günleri tatile tam çıkmadan önceki günlere denk geliyor o yüzden soruyorum ) sonra birkaç hafta gezeceğiz bu problem yaratır mı bebek için

Bizde bu ay denedik full tatildeydik deniz vs ama biraz kollamaya calistim kendimi soguktan falan denize girdiysem mayoyu hemen degistim cok kalmadim. Bisey olucagini sanmiyorum

Var mı belirtiler hamile olabilir misiniz acaba ? Sizinse ilk denemeniz mi bu arada

Ilk denememiz. Belirtiler var ama adet belirtileri ile ayni gibi sadece bu sefer daha yogun hissediyorum belki
Psikolojik olabilir. 1 hafta sonra akla kara belli olur:) eger olur ise neler yaptigimi detaylica yazarim.

Benim mide bulantım 8 hafta basladi yani 2 aylıkken.

Bir de biz daha hiç denemedik o yüzden sanıyorum ki hemen olacak 😂 yorumları okuyorum da aylarca olmama durumu olabiliyormuş rabbim en güzel şekilde nasip etsin inşallah
Insanların en büyük yanılgısı bu hemen oluyor sanmak ben hemen olur düşüncesiyle hiç korunmadım 6 ay sonra gebe kaldım. Bir arkadaşım var 8 ay oldu hala ses yok. Sürekli bebek düşünmekte olumsuz etkiliyor kafaniz rahat olcak Zamana bırak bir içinde İnşallah olur olmazsa doktora gidin tercihe göre.

Insanların en büyük yanılgısı bu hemen oluyor sanmak ben hemen olur düşüncesiyle hiç korunmadım 6 ay sonra gebe kaldım. Bir arkadaşım var 8 ay oldu hala ses yok. Sürekli bebek düşünmekte olumsuz etkiliyor kafaniz rahat olcak Zamana bırak bir içinde İnşallah olur olmazsa doktora gidin tercihe göre.
Peki o 6 aylık denemenizde yumurtlama gümlerine denk getirdiniz mi buna rağmen mi olamadınız

Back