Dolap tavsiyesi istiyorum

SerenityLove

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
149
13
318
Antalya
evet hanımlar yine o değerli fikirlerinize ihtiyacım var...çocuk odalarından bir tanesine yorgan, yastık, çarşaf koymak için bir dolap yaptırmak istiyorum...sürgülü olması tercihim mekandan tasarruf için...yalnız iç dizaynının nasıl olması gerektiğine bir türlü karar verip de çizemedim...aynı zamanda iç dizaynı kadar dış görüntüsü de önemli benim için...renk konusunda da önerilerinizi bekliyorum...dolabı yaptıracağım oda henüz boş...ıvır zıvır eşyalar var yani...ikinci bebeğim Allah kısmet eder de olursa onun odası olacak zamanla...bu nedenle ilerde renk sorunu yaşamayacağım bir dolap olsun istiyorum...antrededeki portmanto ile aynı renk ve deseni kullanmam gerektiği konusunda önerisi olanlar da oldu...bir-iki hafta içerisinde sipariş vereceğim...sizin katkılarınızla daha güzel olacağını düşündüğüm için fikirlerinizi bekliyorum :1:

Eklentiler

• $rayDolap.webp
    $rayDolap.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 3.505
  • $ray-dolap-2.webp
    $ray-dolap-2.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 2.223
  • $1199899663.webp
    $1199899663.webp
    7 KB · Görüntüleme: 1.049
  • $ray46.webp
    $ray46.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 5.187
Son düzenleme:
canım evindeki mobilyaların genellikle ne renkse onlara uygun bir renk yaptırmanı öneririm iç dizaynıda yastık yorgan koymak için uygun geniş raflar yaptırırsın nevresimlerini falanda koyarsın çok kullanışlı olur.

bence akçaağaç yaptır iki nedenle ilki tozu hiç ama hiç göstermez ikincisi her renk bebek ve genç odasına uyar bu renk nacizane fikrim bu

teşekkürler hanımlar...ben de öyle düşünmüştüm...tam da hislerime tercüman olmuşsun...akçaağaç, raylı ve bir tarafı aynalı olsun ki küçük olan çocuk odası daha ferah görünsün diye düşünüyorum...sipariş verene kadar değişiklik olmazsa böyle...bitince bakalım nasıl birşey çıkacak ortaya...

Ben vestiyer yaptırırken sürgülü yaptırdım rengini de duvar rengime yakın bir renk seçtim. Üzerinde de yarım boy ayna yaptırdım. Gayet güzel durdu. O odada duvar rengin neyse ona uygun yaptırrısan güzel durur bence. Zıt renkler hele hele çok açık renkler çiğ durur. Ama odanın ışığına da bağlı yaptıracağın dolap.

hiç fikri olan yok demek ki...

dolap depolama amaçlı kullanılacağı için öncelikle eşya yoğunluğuna (ihtiyacına göre) belirlemelisin ama pratikte raflı olan kısım ileride askı taktırarak kullanblirsin raf yaptırmak sonra yerlerini deldirmek sıkıntılı olabilir, dış ise sürgülü görsel ve kullanım olarak avantajlı sadece raflara koyduğun eşyaların rafın dışına taşmayacak şekilde yerleştirmen zira kapak çıktı - düştü vs.. sıkıntılarla başbaşa kalabilirsin......

Çocuk odasına düşündüğünüz için aynalı veya (adını bilmiyorum) mika gibi buzlu cam görünümlü şeyden olmaması daha iyi olabilir. Ayna devamlı parmak izini dolar, tehlikeli de olabilir, mikamsı şey de daha esnek oluyor, sanki bana kırılabilirmiş gibi geliyor.
Bir de sürgülü kapılara keçe falan takıyorlar, içeri toz girmesin diye. Ben 10 sene kadar önce yaptırtmıştım. Kullandıkları keçe çok ince, hiç bir şeye yaramıyor. Hep toz alıyor dolabım. Şimdi sanıyorum daha iyi birşeyler kullanıyorlar. Onun için ilave bir para ödemeniz gerekebilir, ama gerçekten tozun girmesini engelleyecek nitelikte bir şey ise mutlaka taktırtın.
Yorgan konacak kısımları en rahat ulaşabileceğiniz yüksekliğe koydurtun bana kalırsa, en tepelere yaptırtmaktansa. Yastıklar nispeten hafif olur, onları daha üstlere koymak daha rahat olabilir. Aşağı taraflarda çekmeceler de olabilir. Çekmeceleri kilitli yaptırtmayı da düşünebilrsiniz, çocukların karıştırma veya ellerini sıkıştırma ihtimaline karşı.
Ama tekrar edeyim, toz olayı çok mühim. Mutlaka onu göz önünde bulundurun.

ben sürgülü tavsiye etmem kendi yatak odamın dolabı öyle ve kullanışlı değil bence..ayrıca ufacık bir fikir sunmam gerekirse yeni aldğımız evimde tüm dolapları çekmece ağırlıklı yaptırdım süper oldu çok kullanışlı..bunun yanısıra dolap gözlerine düzenleyicilerden aldım derli toplu dursun diye..size de tavsiyem bol çekmece ağırlıklı ve sürgülü olmayan bir dolap yaptırın .

ben dışının tozlu görünmemesi için açık renkte bir dolap seçmeyi düşünüyordum ki iç kısmının toz olabileceği durumu hiç aklıma gelmemişti...söylediklerinizi dikkate alacağım mutlaka...şu keçe olayını bir araştırmam lazım ustalarla da bir konuşayım da varmı bir çaresi acaba?olmazsa tabiki de sürgüsüz olması tercihim temizlik hastası biri olarak:)cam konusu da çocuk odası olacağı için riskli sanırım...teşekkürler arkadaşlar öneriler süper:1:

ben dışının tozlu görünmemesi için açık renkte bir dolap seçmeyi düşünüyordum ki iç kısmının toz olabileceği durumu hiç aklıma gelmemişti...söylediklerinizi dikkate alacağım mutlaka...şu keçe olayını bir araştırmam lazım ustalarla da bir konuşayım da varmı bir çaresi acaba?olmazsa tabiki de sürgüsüz olması tercihim temizlik hastası biri olarak:)cam konusu da çocuk odası olacağı için riskli sanırım...teşekkürler arkadaşlar öneriler süper:1:

dolap yaptıracaksan, eşim dekorasyon ve mobilya üretimi yapmakta, istersen yardımcı oluruz...

Dolap yaptırdıysanız resmini koyabilir misiniz rica etsem. Ben de tam aynı şekilde çocuk odasına yatak, yorgan, nevresim koyacağım bir dolap yaptırmak istiyorum ama bir türlü şekline karar veremedim.

Back
X