• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Döküm kek kalıbını nasil kullanmaliyiz?

bulancak28

#freemuslim ✌️
Pro Üye
1 Haziran 2010
5.007
2.161
373
36
Merhaba dün bir züccaciyeden çoktandır istediğim döküm kek kalıbını aldım. Uzun rüzgar gülü şeklinde olanı aldım. Bugün deneme yapayım dedim klasik kakaolu kek tarifini ama kabarmadi nerede hata yaptım bilmiyorum.
İyice çırpıp, malzemeleri oda sıcaklığında sırayla koydum ve önceden ısıtılmış fırında 180 derece 40-45 derece pisirdim. Kontrol ederken iyi güzel kabartma faslına geçmişti mutlu oldum sonra bir baktım ki fösss sönmüş.
Nerede yanlış yaptım yardımcı olur musunuz? 😔

Kalıpla alakası olduğunu düşünmüyorum. Fansız fırında pişirmek gerekiyor, yumurta ve sekeri beyaz olana kadar çırpıp daha fazla çırpmamak gerek. Sonra tüm sıvıları döküp blendır olmadan karıştırmak, sonra tozları elemek ve yine yalnızca karıştırmak gerek. Blendır havayı söndürüyor.

İlk kez aldım döküm kalibi.bundan önce normal kaliplarda yapıyordum.
Gece rüyamda bile gördüm nasıl bir hevesle yaptıysam artık.nazar değdi 😁
Cok iyi anlıyorum 😀 ama bir dahakine yumurtayı mikser ile çok iyi cirparsaniz bence sorun hallolur 🥰 thermoad diye bi markanın kalıbını tavsiye ederim yapışma yok kabartma çok 🥰

Kalıpla alakası olduğunu düşünmüyorum. Fansız fırında pişirmek gerekiyor, yumurta ve sekeri beyaz olana kadar çırpıp daha fazla çırpmamak gerek. Sonra tüm sıvıları döküp blendır olmadan karıştırmak, sonra tozları elemek ve yine yalnızca karıştırmak gerek. Blendır havayı söndürüyor.
Evet sanırım blender konusunda hata yaptım.arzum'un dandik blender ile dinlene dinlene cirptim( geçen sene blender sorun çıkarttı ve yetkili servis 10 saniye çalıştırdıktan sonra 1 dk ara verin demisti 🙄)
Teşekkür ederim

Cok iyi anlıyorum 😀 ama bir dahakine yumurtayı mikser ile çok iyi cirparsaniz bence sorun hallolur 🥰 thermoad diye bi markanın kalıbını tavsiye ederim yapışma yok kabartma çok 🥰
Evet o markayı görmüştüm yorumları da bayağı iyi.
Bu sefer yumurta ve şekeri elle cirpacagim.mikserim sorunlu biraz 😪
Teşekkür ederim

Evet sanırım blender konusunda hata yaptım.arzum'un dandik blender ile dinlene dinlene cirptim( geçen sene blender sorun çıkarttı ve yetkili servis 10 saniye çalıştırdıktan sonra 1 dk ara verin demisti 🙄)
Teşekkür ederim
10 saniye çalıştırıp 1 dk ara vereceksek elimizle de çırparız, blendır yorulmasın. :KK70:

Evet o markayı görmüştüm yorumları da bayağı iyi.
Bu sefer yumurta ve şekeri elle cirpacagim.mikserim sorunlu biraz 😪
Teşekkür ederim
A101'de elektriksiz blendır vardı. Tabanca tetiği gibi, bu sekilde çalışan, plastik bir şey. Bir bakin isterseniz, belki kalmıştır.

10 saniye çalıştırıp 1 dk ara vereceksek elimizle de çırparız, blendır yorulmasın. :KK70:
Müşteri hizmetleri bu açıklamayı yapınca "iyi o zaman ben sabah başlayayım akşama kadar anca biter zaten " dedim.bpyle saçma bir durum olamaz ya
Neyse artık el yordamıyla çırpacagim artik ya da dediğiniz çırpıcıyı bakayım 😊

Back