arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum.öncelikle hormon testlerini yaptır.hormonal bir dengesizlik yoksa protein ağırlıklı beslenmeye ağırlık ver.kansılık veya demir eksikliğinden kaynaklı olabilir sorun.ya da bilmiyorum saçınızı yıkadığınız su bile etkili inanın.1.5 sene önce şu an taşındığım eve taşındım burdaki sular çok kireçli olduğundan mıdır nedir önceleri dönemsel olan saç dökülmelerim burda sürekli dökülüyor.bende çareyi saç bakım yapı desteğinde buldum.
naçizane tavsiyem öncelikle saçlarını biraz kısalt,saçların kendine gelsin emin ol saçların biraz kısalınca daha çok canlanacak.protein ağırlıklı beslenmene dikkat et.hayatından yumurtayı eksik etme.haftada en az bir kez saç bakım yağı ile maske yap.3-4 saatten az olmasın.ben saf zeytinyağının içine sarımsak rendeliyorum.daha sonra o yağa saç bakımı için yararlı olan yağlardanelimde ne varsa artık(çörekotu yağı,badem yağı,çam terebentin,susam yağı,argan yağı vs ) ekliyorum.ek olarak bepanten,bemiks ve evigen ampüllerinden kırıp haftada bir iki kez saç derime mesaj yapıyorum.haftasonu evdeysem misafir de yoksa vallahi sabkhtan yatana kadar öyle duruyorum :)) fısfıslı şişeler kullanım açısından çok kolay sen de bi tane edinebilirsin,aktarlardan rica edince veriyorlar.
saç dökülmem devam ediyor ama bi yandan da yeni saç çıktığı için çok strese girmiyorum.özellikle sarımsak ve zeytinyağını mutlaka kullan derim.hiççççç öyle kozmetik ürünlere bulaşma.hepsi kimyasal hepsi kandırmaca.istersen aktarlar kendi yaptıkları karışımı da satıyor güvendiğin bir aktardan alabilirsin.ama benim böyle kolayıma geldiği için böyle yapıyorum.
daha önce mecit efendinin karışık saç bakım yağını kullanmıştım ondan da memnun kalmıştım,saçlarım çok sağlıklı oluyor,saç dökülmesini azaltıyordu ama yeni saç çıkarmada bence sarımsak etkili diye düşünüyorum.kardeşim de zeytinyağının içine ısırgan toplayıp onu en az 40 gün bekletip kullanıyordu o da faydalı bence.
hatta artık eskiden kullandığım pahalı şampuanları bile bıraktım.sadece sabun kullanayım dedim saçlarımı sertleştirdi tarayamadım bile.komşumuzdan duymuştum.haçışakirin hindistan cevizli şampuanı en az kimyasal madde içeren şampuanmış diye.onu kullanıyorum.eskiden saç derim daha açıktı.şimdi saçım hala dökülüyor ama o açılma azaldı gibi.