Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar DÖKÜLEN SACLARA SARIMSAK SÜRÜYORUZ...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Nickimnick

Sağlıkla gel bebeğim.
Kayıtlı Üye
20 Mart 2014
5.712
6.138
Sarımsak Saça Nasıl Sürülür?

Sarımsak saça nasıl sürülür sorusuna cevap olarak “sarımsak saça sürülmez, saç derisine sürülür” demek daha doğru olacaktır. Çünkü sarımsağın saça faydaları saç derisine faydalarından ileri gelmektedir.

Sarımsağı saça uygulamak için 3-4 diş sarımsağı havanda dövdükten sonra parmak uçlarınızla masaj yaparak saç derinize iyice yedirin.

1 saat kadar beklettikten sonra zeytinyağı ile tekrar masaj yapıp normal bir şampuan ve ılık suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Sarımsakla Saç Bakımı

Sarımsak saçlarınıza doğal parlaklık vermekle kalmaz kökleri güçlendirerek çevresel faktörler nedeniyle oluşan saç dökülmesini de yavaşlatır.

Kozmetik mağazalarında bulabileceğiniz pek çok saç bakım ürünü içerisinde yer alan sarımsağı evinizde saç maskesi olarak kullanabilirsiniz.

Öncelikle 3-4 diş sarımsağın kabuklarını ve üzerindeki ince zarı soyun. Sarımsakları bir kase içinde kaşıkla ya da havanda ezebilirsiniz. Blender veya havan yoksa keskin bir bıçakla çok ince dilimleyin. Ezilmiş sarımsakları ve sarımsak suyunu başka bir kaseye aldıktan sonra uygulamaya geçebilirsiniz.

Parmak uçlarınızı sarımsağın bulunduğu kasede gezdirdikten sonra saç derinize hafifçe masaj yapmaya başlayın.

Masajın etkili olması için dairesel hareketler yapabilirsiniz. Sarımsağın tüm saç derinize eşit miktarda yayıldığından emin olduktan sonra plastik bir bone takarak evin içinin sarımsak kokmasını engelleyebilirsiniz.

Sarımsağı saç derisinde 1 saat kadar bekletin.

İlk yarım saatten sonra sarımsak suyu yavaş yavaş kurumaya başlayacaktır.

Saç derisini yumuşatmak için sarımsağı yıkamadan 1-2 çay kaşığı zeytinyağı kullanarak saç derinize tekrar masaj yapın ve boneyi tekrar takarak zeytinyağının 3-4 saat saç derisinde kalmasını sağlayın.

Sarımsak ve zeytinyağını saçınızdan çıkarmak için ılık su ve normal bir şampuan kullanabilirsiniz. Çok sıcak su kullanmayın çünkü saç derinizi kurutur.

Merhaba kızlar benim saclarım cok dokuluyor..
o yuzden bu formulu onerdiler bana vee yarın baslıyacagım benimle birlikte baslamak isteyen varmı arkadaslarım işe yaradıgını söyledıler ..

sarımsak cok kötü kokuyormus ve cıkmıyo kokusu diyorlar.sarımsak sürmek yerine sarımsaklı sampuanları kullanabilirsin ben yaklasık 1 senedir sarımsaklı sampuan kullanıyorum ve dökülmem yok denecek kadar azaldı...

Sarımsak daha etkılı olur sarımsaklı sampuandan yani yagla bide cok dokulmm var

Ben katılıcamm sarımsakları ezip zeytinyağıyla beklemeye bıraktım bir kavanoz içinde 2-3 gün bekletip sürmeye başlıcam, bakalım sonuç nasıl olacak :)

Canim benim de saclarim asiri derecede azdi. Ama suan o kadar cok sacim cikti ki alnimdan falan kahkul gibi kisacik duruyorlar. Hep kisacik saclar var derimde :) Ben bircok sey kullandim, minoxil mi desen, lavanta mi desen, sarimsak, cam terebentinler, zaytinyaglari, bademyaglari, surekli sampuan degistirmeceler. En cok yarayan sey tressn isirganli sampuan oldu. Suan hicbirsey kullanmiyorum ve gunde 3 tel dokuluyor en fazla :) sarimsak cok kotu kokuyor, ve iyice temizlemen lazim sacindan. En temizi lavanta kuru ve tresan sampuan bana gore. Saclarim cok kasiniyor ama olsun, yerine geldi ya o bana yeter diyorum :)

455425"]Canim benim de saclarim asiri derecede azdi. Ama suan o kadar cok sacim cikti ki alnimdan falan kahkul gibi kisacik duruyorlar. Hep kisacik saclar var derimde :) Ben bircok sey kullandim, minoxil mi desen, lavanta mi desen, sarimsak, cam terebentinler, zaytinyaglari, bademyaglari, surekli sampuan degistirmeceler. En cok yarayan sey tressn isirganli sampuan oldu. Suan hicbirsey kullanmiyorum ve gunde 3 tel dokuluyor en fazla :) sarimsak cok kotu kokuyor, ve iyice temizlemen lazim sacindan. En temizi lavanta kuru ve tresan sampuan bana gore. Saclarim cok kasiniyor ama olsun, yerine geldi ya o bana yeter diyorum :)[/QUOTE]
Bilgilerin icin tesekkur ederim canım yaa ama sarımsak ynmda bende pek ingilizcem yok cat pat tarifi istemekte zorlanırım..
megles sarımsak bilindik bişey)

Bilgilerin icin tesekkur ederim canım yaa ama sarımsak ynmda bende pek ingilizcem yok cat pat tarifi istemekte zorlanırım..
megles sarımsak bilindik bişey)[/QUOTE]
Neyin tarifi canim yanlis anladin bir seyi sanirim :)

Gerçekten kötü koktuğu söyleniyor ama annemle onun için şöyle bi çözüm düşündük içine defne yaprağı alalım diye düşündük.Ben bi kavanoza hazırladığım için uzun süre kullanırım bence o şekilde yapabiliriz canım

bende tersanı içine dogum kontrol hapı ve camtelebentin koyarak kullanıyorum cok menunum şimdilik dökülmem tamamen durdu diyebilirim sacımıda öyle denilen kadar sertlestirmiyo bence.bide ben burda tresanın kanser hastalıgından dolayı sacları dökülenlere doktorlar tarafından tavsiye edildiğini duydum ogunden sonra baska sampuan kullanmayacagım dedim kendi kendime

Sarimsak sacta etkili olabilir tamam o kokusu inanilmaz kotu
Hele terledikce buram buram kokuyosunuz
Aylarcada cikmiyo sactan.

Canım hangi doğum kontrol hapını kullandın hepsi aynı mı bir de normalde doğum kontrol hapı şaç dökmüyormu saç çıkarıcı olarak nasıl kullanılıyor

dogum kontrol hapını sac cıkarmak için kullanıyolar tatlım bende burdan ögrendim denedim.bitkisel bi sampuanın içine koyulmasını öneriyolar.bende tresan sampuanın içine diane35 dogum kontrol hapının tamamını havanda ezerek koydum 10 damla kadarda cam telebentin ekledim 2 aydır bu sekilde kullanıyorum dökülmem baya durdu saclarım parlamaya basladı ve oldugumdan daha hacimli görünüyor ben suan cok memnunum sac cıkarması için enaz 3 ay diyolar kullanmaya devam edicem

o şekilde sarımsak taneleri saçınıza yapışır ve çok kokar bunun yerine zeytinyağına sarımsakları bölerek atın 1 hafta beklesin ve süzerek kullanın.. ben böyle yapıyorum kokuda olmuyor

Arkadaşlar Merhaba,
Geçen sene bu zamanlar sıkıntıdan birden bire saçımın üst kısmı resmen elime geldi hepsi O kadar çok üzüldüm ki, kullanmadığım şey kalmadı. Tresan Sampuanın gerçekten faydası var kullandım bende. Tabi bu arada sarımsak ta yaptım. İşten gelir gelmez 3 diş sarımsağı rendeleyip az bişey hakiki zeytinyağı ile karıştırdım. Yemek yedikten sonra bu karışımı saçıma sürüp seraladım. Bir-iki saat beklettim ve saç derim öylesine yandıki anlatamam bile. Ama o acı beni mutlu etti. Resmen dökülen yerler yandı ve hücreler canlandı. Ondan sonra kaç kez aynı kürü yaptıysam yanmadı. Cünkü ilk seferinde hücreler canlandı. Ama haftada iki gün bu karışıma biraz biberiye yağı, susam yağı, çam terebenti ekledim ve sürdüm. Bir yıl bile olmadı ve kuaförler direk kendileri soruyor ne kullandınız saçlarınız hızla yeniden çıkıyor diye. Tavsiye ederim size.

Bu arada koku oluyor tabiyki ama iyice yıkayınca kalmıyor bişey. Bırakın koksun saçlar kurtulsun bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…