- 6 Şubat 2008
- 12
- 1
- 86
- Konu Sahibi pinarslann
-
dikkat aşağıda yazılı olan deneyim alıntıdır.nette dolaşırken tesadüf bu bilgilere rastladım ve kadınlar kulubu üyeleri ile de paylaşmak istedim...
merhaba kızlar, a.s.
benim saçlarım kendimi bildim bileli dökülüyor.yıllardır en iyi oldukları söylenen tüm doktorlara gittim, yüzlerce tahlil yaptırdım(eh abarttım sanki) tümör vs kontrolleri yaptırdım her şey gayet normal çıktı.sadece demir eksikliği varmış biraz, demir iğneleri ve haplarla saçlarım biraz daha toparlar gibi oldu ama saç dökülmesi tamamen durmadı.kerastase bonacure ve vichy'nin ürünlerini defalarca kullandım sonuç sıfır.
bu arada internette bulduğum saç dökülmesiyle ilgili bütün dökümanları okudum ve epey şey öğrendim.örneğin şu anda amerika'da fda'nın onayını almış, saç dökülmesine karşı kesin etkili sadece iki ilaç var:
1-propecia: erkek tipi dökülmeler için kadınlar kullanamıyor
2-minoxidil: hem erkek hem kadınlardaki dökülmelerde işe yarıyor.yalnız şu anda vichy'nin vs.nin de reklamlarda belirttiği gibi, bu da genetik saç dökülmelerinde etkili.
bir de tricomin isimli bir solüsyon daha var.bu da fda'nın onayını almak üzereyken bu klinik çalışmaları çok fazla maliyetli olduğu için fda çalışmalarını bıraktı. yani bu da etkili bir solüsyonmuş ama hiç denemediğim için bilmiyorum.
yıllardır çoğu şeyi denedikten sonra gerçekten işe yaradığını söyleyebileceklerim şunlar:
1.minoxidil(rogaine) bu ilaç saçlarımı hem güçlendirdi hem de saç sayısını arttırdı. kadınlar için üretilmiş olanlarını tavsiye ederim.türkiye'de çok az yerde bulunuyor ve inanılmaz fiyatlara satılıyor.(nerdeyse 10 katına falan) o yüzden denemek isteyenlere u tavsiye ederim. nette bulabildiğim en ucuz yer, hem de güvenilir.yalnız normal postayla gelmesi 1 ay kadar sürüyor.
2.nizoral içindeki ketakonozol maddesi saç dökülmesinde işe yarıyormuş, deneylerde ortaya çıkmış. eczanelerde 5 milyona filan satılıyor, ayrıca kepek sorununu da iki kullanımda bitiren bi şampuan.yalnız çok kurutuyor o yüzden haftada en fazla bir iki defa kullanmak ve saç kremi sürmek şart.
3.b vitamin kompleksi saç dökülmesi minoxidil vs kullanacak kadar ciddi boyutta olmayanlara özellikle tavsiye ederim.ya da sadece biotin de alınabilir ama kompleks olarak kullanmak en iyisi bence.bir de demir eksikliği olanlar solgar'ın demir hapını alabilirler.
4.kuaförlerin sattığı kerastase bonacure gibi ürünlere boşuna para dökmeyin!
5.terebentin, badem yağı, hint yağı, e vitamini, bephantene, susam yağı ve saç dökülmesine iyi gelen diğer yağlarla haftada bir gün bakım yapmak saçlara inanılmaz iyi geliyor.
şimdilik aklıma gelenler bunlar..yakın zamanda bioxcin ve burda okuduğum placenta şampuanını da denemek istiyorum. gerçi bende şöyle bir sorun var: saçlarım kışın ve yazın hiç dökülmüyor.günde en fazla bir iki tane saç dökülüyor.sonra ilkbahar sonu ve sonbahar başlangıcında hepsi aynı anda dökülüyor saçma sapan bişii işte..
kisem
Merhaba bende rogaine kullanmaya başladım. Ben erkek tipi olanını kullanıyorum ama doğru yapıp yapmadığımdan hala emin değilim.klava: diliyorum iyice kel kalmam. Daha yeni başladım ama faydası olursa haber veririm :)
merak ediyorum acaba bu minoxidil maddesi, perma suyu ile karşılaşırsa ne olur? hiç saçım kalmazmış....müstahak banakafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?