• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Dökülen Saclara iki ilac Minoxidil & Propecia

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

pinarslann

Çeşm-i Cihan
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2008
12
1
86
dikkat aşağıda yazılı olan deneyim alıntıdır.nette dolaşırken tesadüf bu bilgilere rastladım ve kadınlar kulubu üyeleri ile de paylaşmak istedim...

merhaba kızlar, a.s.

benim saçlarım kendimi bildim bileli dökülüyor.yıllardır en iyi oldukları söylenen tüm doktorlara gittim, yüzlerce tahlil yaptırdım(eh abarttım sanki) tümör vs kontrolleri yaptırdım her şey gayet normal çıktı.sadece demir eksikliği varmış biraz, demir iğneleri ve haplarla saçlarım biraz daha toparlar gibi oldu ama saç dökülmesi tamamen durmadı.kerastase bonacure ve vichy'nin ürünlerini defalarca kullandım sonuç sıfır.

bu arada internette bulduğum saç dökülmesiyle ilgili bütün dökümanları okudum ve epey şey öğrendim.örneğin şu anda amerika'da fda'nın onayını almış, saç dökülmesine karşı kesin etkili sadece iki ilaç var:

1-propecia: erkek tipi dökülmeler için kadınlar kullanamıyor
2-minoxidil: hem erkek hem kadınlardaki dökülmelerde işe yarıyor.yalnız şu anda vichy'nin vs.nin de reklamlarda belirttiği gibi, bu da genetik saç dökülmelerinde etkili.

bir de tricomin isimli bir solüsyon daha var.bu da fda'nın onayını almak üzereyken bu klinik çalışmaları çok fazla maliyetli olduğu için fda çalışmalarını bıraktı. yani bu da etkili bir solüsyonmuş ama hiç denemediğim için bilmiyorum.

yıllardır çoğu şeyi denedikten sonra gerçekten işe yaradığını söyleyebileceklerim şunlar:

1.minoxidil(rogaine) bu ilaç saçlarımı hem güçlendirdi hem de saç sayısını arttırdı. kadınlar için üretilmiş olanlarını tavsiye ederim.türkiye'de çok az yerde bulunuyor ve inanılmaz fiyatlara satılıyor.(nerdeyse 10 katına falan) o yüzden denemek isteyenlere u tavsiye ederim. nette bulabildiğim en ucuz yer, hem de güvenilir.yalnız normal postayla gelmesi 1 ay kadar sürüyor.

2.nizoral içindeki ketakonozol maddesi saç dökülmesinde işe yarıyormuş, deneylerde ortaya çıkmış. eczanelerde 5 milyona filan satılıyor, ayrıca kepek sorununu da iki kullanımda bitiren bi şampuan.yalnız çok kurutuyor o yüzden haftada en fazla bir iki defa kullanmak ve saç kremi sürmek şart.

3.b vitamin kompleksi saç dökülmesi minoxidil vs kullanacak kadar ciddi boyutta olmayanlara özellikle tavsiye ederim.ya da sadece biotin de alınabilir ama kompleks olarak kullanmak en iyisi bence.bir de demir eksikliği olanlar solgar'ın demir hapını alabilirler.

4.kuaförlerin sattığı kerastase bonacure gibi ürünlere boşuna para dökmeyin!

5.terebentin, badem yağı, hint yağı, e vitamini, bephantene, susam yağı ve saç dökülmesine iyi gelen diğer yağlarla haftada bir gün bakım yapmak saçlara inanılmaz iyi geliyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar..yakın zamanda bioxcin ve burda okuduğum placenta şampuanını da denemek istiyorum. gerçi bende şöyle bir sorun var: saçlarım kışın ve yazın hiç dökülmüyor.günde en fazla bir iki tane saç dökülüyor.sonra ilkbahar sonu ve sonbahar başlangıcında hepsi aynı anda dökülüyor saçma sapan bişii işte..
kisem

Son düzenleyen: Moderatör:
benimde ilkbahar ve sonbaharda aşırı derece dökülüyodu geçti Allah'a şükür.Paylaşımın için teşekkürler . .

meraba benimde saçlarinşallah bi faydasını grürüm sağolım çok dökülüyor paylaşm için tşk ilacı hemen alıp kullanacam

Saç konusunda türkiyenin en iyi profundan alıntı yaparak söylemek gerekirse..

Saça sürülen zeytinyağı ve e vitamini tarzı maskelerin hiçbir faydası yok.Saçı parlatabilir fakat saç derisinin kök kısmı na geçemediği için saçı kökünden besleyemez.

Saç sadece kökünden beslenir buda kan yolu ile buda dengeli beslenme ile olur...

saygılar...

arkadaşlar bu yağlar falan hikaye bende kullandım senelerce.tamam az faydası oldu ama bırakınca tekrar saçlarım dökülmeye başladı.size sevineceğiniz birşey söyliyecem.aktarlardan ısırgan otu alın hem ucuzda haftada 3 kere bu ısırgan otunu kaynatın 10 dk kadar.demlemeye bırakın.biaz ılıdıktan sonra saclarınıza dökün.sonra tokayla tıtturun.havluyla sarın.isterseniz 1 saat sonra saclarınızı yıkayın isterseniz öylece kalsın.çünkü bitki olduğu için hiçbir yan etkısı yok.ben 2 ytl alıyorum bayağıda veriyorlar.bayağıda gidiyor.ben 3 aydır yapıyorum ve inanılmaz derece de faydasını gördüm.deneyın bakın sizde faydasını göreceksiniz.inanın bukadar fazla para harcamayın yazık.sevgilerimle

bnde çamterebntinden saçlarım çok döküldü avuç avuç sonra şampuanıma ssusam yağı koydum yumuşacık yaptı (ama bu ççamterebnti yağı saç diplerimi çok zedeledi çok acıttı ve döküoda halaaa....:()bu ıssırgan otunuda deniim bari artı bnde demir hapı kullanıorum doktor tavsiyesiyle ama

dikkat aşağıda yazılı olan deneyim alıntıdır.nette dolaşırken tesadüf bu bilgilere rastladım ve kadınlar kulubu üyeleri ile de paylaşmak istedim...

merhaba kızlar, a.s.

benim saçlarım kendimi bildim bileli dökülüyor.yıllardır en iyi oldukları söylenen tüm doktorlara gittim, yüzlerce tahlil yaptırdım(eh abarttım sanki) tümör vs kontrolleri yaptırdım her şey gayet normal çıktı.sadece demir eksikliği varmış biraz, demir iğneleri ve haplarla saçlarım biraz daha toparlar gibi oldu ama saç dökülmesi tamamen durmadı.kerastase bonacure ve vichy'nin ürünlerini defalarca kullandım sonuç sıfır.

bu arada internette bulduğum saç dökülmesiyle ilgili bütün dökümanları okudum ve epey şey öğrendim.örneğin şu anda amerika'da fda'nın onayını almış, saç dökülmesine karşı kesin etkili sadece iki ilaç var:

1-propecia: erkek tipi dökülmeler için kadınlar kullanamıyor
2-minoxidil: hem erkek hem kadınlardaki dökülmelerde işe yarıyor.yalnız şu anda vichy'nin vs.nin de reklamlarda belirttiği gibi, bu da genetik saç dökülmelerinde etkili.

bir de tricomin isimli bir solüsyon daha var.bu da fda'nın onayını almak üzereyken bu klinik çalışmaları çok fazla maliyetli olduğu için fda çalışmalarını bıraktı. yani bu da etkili bir solüsyonmuş ama hiç denemediğim için bilmiyorum.

yıllardır çoğu şeyi denedikten sonra gerçekten işe yaradığını söyleyebileceklerim şunlar:

1.minoxidil(rogaine) bu ilaç saçlarımı hem güçlendirdi hem de saç sayısını arttırdı. kadınlar için üretilmiş olanlarını tavsiye ederim.türkiye'de çok az yerde bulunuyor ve inanılmaz fiyatlara satılıyor.(nerdeyse 10 katına falan) o yüzden denemek isteyenlere u tavsiye ederim. nette bulabildiğim en ucuz yer, hem de güvenilir.yalnız normal postayla gelmesi 1 ay kadar sürüyor.

2.nizoral içindeki ketakonozol maddesi saç dökülmesinde işe yarıyormuş, deneylerde ortaya çıkmış. eczanelerde 5 milyona filan satılıyor, ayrıca kepek sorununu da iki kullanımda bitiren bi şampuan.yalnız çok kurutuyor o yüzden haftada en fazla bir iki defa kullanmak ve saç kremi sürmek şart.

3.b vitamin kompleksi saç dökülmesi minoxidil vs kullanacak kadar ciddi boyutta olmayanlara özellikle tavsiye ederim.ya da sadece biotin de alınabilir ama kompleks olarak kullanmak en iyisi bence.bir de demir eksikliği olanlar solgar'ın demir hapını alabilirler.

4.kuaförlerin sattığı kerastase bonacure gibi ürünlere boşuna para dökmeyin!

5.terebentin, badem yağı, hint yağı, e vitamini, bephantene, susam yağı ve saç dökülmesine iyi gelen diğer yağlarla haftada bir gün bakım yapmak saçlara inanılmaz iyi geliyor.

şimdilik aklıma gelenler bunlar..yakın zamanda bioxcin ve burda okuduğum placenta şampuanını da denemek istiyorum. gerçi bende şöyle bir sorun var: saçlarım kışın ve yazın hiç dökülmüyor.günde en fazla bir iki tane saç dökülüyor.sonra ilkbahar sonu ve sonbahar başlangıcında hepsi aynı anda dökülüyor saçma sapan bişii işte..
kisem

Merhaba bende rogaine kullanmaya başladım. Ben erkek tipi olanını kullanıyorum ama doğru yapıp yapmadığımdan hala emin değilim. :oklava: diliyorum iyice kel kalmam. Daha yeni başladım ama faydası olursa haber veririm :)
merak ediyorum acaba bu minoxidil maddesi, perma suyu ile karşılaşırsa ne olur? hiç saçım kalmazmış....müstahak banakafamçokkarıştı

arkadaslar merhaba...
bu sitedeki ilk mesajim bu :)
benim de cok az ama gereksiz uzunlukta saclarim var cogalmasini istiyorum. bi donem cok fazla dokuldu ve ben cogalmasini istiyorum...
son olarak bana icin gordugunuz bir ilac yahut bitki kuru falan tavsiye edebilir misiniz diye sorucaktim size?? :)

Arkadaşlar merhaba,
minoxidil kullanan kimse var mı etkili oldumu, tavsiye ediyormusunuz bilgi verebilirmisiniz.

Merhaba bende rogaine kullanmaya başladım. Ben erkek tipi olanını kullanıyorum ama doğru yapıp yapmadığımdan hala emin değilim. :oklava: diliyorum iyice kel kalmam. Daha yeni başladım ama faydası olursa haber veririm :)
merak ediyorum acaba bu minoxidil maddesi, perma suyu ile karşılaşırsa ne olur? hiç saçım kalmazmış....müstahak banakafamçokkarıştı

arkadaşım , rogaine i nerden satın aldın ne ne kadara ?

bende basladım bugun mınoxıdıle.. amerıkadan 15 aylık kutu sıparısı verdım..bakalım noolcak.. gelısmelerı paylasalım

ilk bir ay dokulme arttı.. sonra durdu.. şuanda baya saç çıkıyor dipten.. iyi gidiyor.. siz ne alemdesiniz

bu tür ilaçları ömür boyu kullanmak gerek ,ilacı bıraktığın vakit eski hamam,eski tas,
bence para tuzakları hepsi, çünkü ben kimsenin devamlı alıp kullandığını sanmıyorum. Kendimden biliyorum.
rogaine almıştım kullandığım zamanlar ayva tüyü gibi çıkardı, devamlı kullanmadım,saçlarım yine eskisi gibi, devamlı kullanmayacaklar boşuna para dökmesin. pahalı ilaçlara

Ben de ısırgan otunu kullanıyorum bir süredir. Saçlarım daha gür görünüyor dökülmem de azaldı ;)

canım ben ocak ayından beri minoxidil kullanıyorum...
şimdi ise boş alanlr doldu...artık sacımı kahkul olarak rahatlıkla kullanabiliyorum.. :)

sana da tavsiye ederim. ama birinci sart duzenlı kullanman..yoksa degil bu ilactan hicbir ilactan cozum alamazsın...

en az 6 ay kullanmalısın... 2.ayın sonlarına dogru olumlu etkisini farkedeceksindir..

not: erkek arkadasım da bundan kullanıyor..sakak-alın acıklıgı vardı. kapandı..

dikkat : yuzune temas ettirme.tuylenme yapıyor. surdukten sonra ellerini iyice temizle...

elimde kalan minoxidilleri isteyen varsa özelden yazsın.. sıkıldım .. geri kalanları kullnamıcam.. 10 kutuya yakın var.. amerıkadan getırrtmıstım kardesıme

Back