Doktorun verdigi tavsiye

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.174
6.972
398
Tanış oluyoruz biraz da ondan mi alaya aldi bilmiyorum ben 73 kilo ile hamile kaldım 66 ya kadar düstüm yogun bulanti dönemi gecirdim sonra gebelik sekerim cikti insulin ve diyet arti cok aktif bir hamilelik gecirdim derken yine zayifladim 64 kiloyla doguma girdim ilk cocugumda da az kiloyla doguma girmistim hamileyken kilo almiyorum ben.Dogumdan cikinca 59 kiloya düsmüstüm bu fitligi korurum derken alerji diyeti yaptim yüklendim makarna ekmege patatese su an 72 kiloyum dahiliyeye ciktim gebelik sekerinden kalma aclik sekeri yüksekligim var aclik sekerimhep 120 130larda seker hastaligi öncesi dönemdeymisim acil diyet yapman lazim dedi bir de ekledi senin yerinde ben olsam bi daha hamile kalirim dogururum sonra kilo almam dedi bravo herbokolog dememek icin kendimi zor tuttum ne akla hizmet bunu sundu anlamadim öyle bir düsüncem asla yok dedim diyetisyene randevu aldim liste verdi savdı.Ama benim eve ayri kendime ayri yemek yapacak vaktim yok diyet yaparken bu isleri nasil ayarliyorsunuz mesela her gün protein icin et tavuk balik vs ayri ayri nasil yapiyorsunuz maddi durumum var alirim ama her gun tavuk izgara et izgara da yapamam ki vaktim yok belki de vakitsizlikten makarna pilavdan kilo aldim ayy sistim nasil ayri ayri hepsine vakit ayirdiniz ben bosta kalinca yesillikleri dograyip kurutup saklama kabina koyuyorum yiyecegimiz zaman limonlayip tuzlayip yiyorum salata yapacak vakit yokken oglen ayri aksam ayri nasil ögün olusturacagim zorda kalirsak disaridan yiyoruz disaridaki diyet menüler bana cok özensiz geliyor tuzsuz yagsiz seyleri diyet menü diye bize kakaliyorlar sanki

Acaba espri yapmaya mı çalıştı diyeceğim ama neresinden bakarsak bakalım, komik değil. Boş konuşmuş takılmayın.

Şeker ve kilo meselesi içinde öncelikle stres yapmayın, sonra salata tarifi ve ya diyet yemekleri hesaplarına bir bakın belki farklı fikirler çıkabilir karşınıza.

Bence içinize sinen, ilgili başka bir doktora tekrar görünün ve verdiği liste size uymazsa bunları söyleyip listeyi ona göre hazırlamasını isteyin. Sonuçta her liste kişisel hazırlanıyor. Vaktinizin olmadığını, nelere ne kadar bütçe ayırabileceğinizi her şeyi belirtin.

İnternette de diyetler için tarifler, hangi diyette neler yenileceği var bakabilirsiniz ama kan tahlilleriyle ve uzman görüşüyle daha sağlıklı bir program çıkarırlar, talihsiz bir muayene olmuş sizinki.

Dr önerisi saçma olmuş ama muhtemelen muhabbet için söyledi.

Et tavuk balık ve hindi pişirmek için en pratik şey bence airfryer. Modası geçti falan ama ben hala her gün kullanıyorum

Boş yapmış işte takmayın. Diyet konusuna gelince en son tavsiye verecek kişi olabilirim, çünkü bende kolay pişecek şeyler yapmaya çalışıyorum vakit olmadığı için. Gelecek tavsiyelere bakıyor olacağım.

Boş yapmış kendince espri yapmış salla onu.
Valla ben de anlıyorum seni gerçekten, vakit bulduğunda ızgara en kolayı yap geç ben sadece yıkarken daralıyorum ama air fryda vs daha kolay oluyor. Ama vakitsizken bence porsiyonu azaltıp kalori hesaplamak en güzeli atıyorum o akşam menüde pilav varsa yeme, sebze ağırlıklı pişir vs.
Ben de tamamen vakitsizlikten kilo aldım acıktığım an hızlıca yemem lazım ve direkt şekere yöneliyorum anlık enerji ve depomin için. Ne diyim istikrar önemli

Et tavuk dediğin en kolay yemekler zaten. 5 dkda hazırla, at fırına. Salata yapamasan da yanına maydonoz, roka vs koy ye. Evdekilere de yanına pilav ya da çorba yapsan tamam işte.

Vakit nasıl yok yemek yapmaya kaç saat çalışıyorsun yemek planı yapabilirsin haftalık

Salata konusunu ben şöyle yapıyorum, domates ve kokacak şeyler hariç marul havuç mor lahana gibi sebzeleri doğrayıp hava almayacak saklama kabına koyuyorum 3 4 gün onu yiyorum çıkarıp soslayıp ilave yapacaksam yapıyorum, 2 3 günlük yemekler yapın size tavsiyem, eşinizin evde olduğu gün çocuğa o baksın, siz 1 tencere çorba pişirin ve sıcak sıcak kavanoza koyun ters çevirin soğuyunca hop dolaba, sebze yemekleri bakliyatlar da öyle pişirin dolaba koyun ısıtıp yersiniz sadece geriye eti yapmak kalır size, et zaten kolay pişer, yine buzluğa köfte koymanız, tavuğu soslayıp şişe dizip koymanız, haşlanmış bakliyat sebze koymanız işinizi kolaylaştırır.. taze taze en güzeli olsa da işin içinden şimdilik böyle çıkabilirsiniz. Ayrıca herkese verilen listeden veren diyetisyenleri cidden başarısız buluyorum, 2 haftadır bir diyetisyene gidiyorum bu kadar şeker biri olamaz ne yerim ne yemem hepsini soruyor ona göre planlama yapıyor sağlıkla ilgili neyin yanında ne yenir yenmez hepsini söylüyor ve ben çalışıyor olmama rağmen süreci güzelce idare ediyorum, bugün mesela evdeyim diye kıyma sote yaptım evdekiler onu yedi ben sebze fırınladım yoğurtlayıp üzerine kıyma döktüm hepimiz ne piştiyse onu yedik yani :) kendinizi sıkmayın bu kadar, stresle de kilo vermek zor olabiliyor, merak etmeyin halledersiniz

Profesyonellikten uzak.
Eğer doğrudan sorunuzun cevabı değilse;
'Yerinde olsam..', kesinlikle sınır ihlali ile biten tavsiye kığında eleştiri cümlesidir.

İstenmeyen tavsiye eleştiridir. Bazen bunu büyük büyük yazıp asmak istiyorum. Herkesin her konuda söyleyecek çok şeyi var malesefde; sormadık ki.

Pekı dıyet kurallarına uyamayacaksanız neden gıttınız?? Anlıyorum çocuktan dolayı zamanınız yok ama şekeriniz çıksa daha kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…