- Konu Sahibi WaterLilly
-
işte bizimde o toplu ası ayımız bu ay.ama acayip kafam karıstı.nerdeyse sizin asılardan 10gün sonra olucak asılar.ki sizin tarihlerle bizim tarihlerin arasında 2 gün oynamıs hemen hemen....
canım sağlık bakanlığı aşıları 28gün arayla yaptırı..28 günden önce kesinlikle önermez.geç yapılması önemli değil.
canım en çok ateş yapan aşı pnömokok aşısı %60-%70 ateş yapıyor oyüzden bu aşı ve verem aşılarında ateş düşürücü öneriyorum.geçen ay pnömokok aşısına başladık ve ateşten dolayı birçok kişi bizi aradarayanlar ateş düşürücü vermeyen aileler.bilginiz olsun istedim
ateş düşürücü olarak ne öneriyorsunuz, fitil mi yoksa şurup mu?
ben kendi oğluma şurup kullanıyorum.sizede fitil yerine şurup öneririm.pedifen.dolven
bebeğim 2 aylık cuma günü bizimde aşımız var minoset verdi doktoru onu versem etkili olurmu b irde bu aydaki bebeklere paronax fitil verilebiliyormu ölçüsü ne acaba yarımmı tüm fitilmi?
bebeğim 2 aylık cuma günü bizimde aşımız var minoset verdi doktoru onu versem etkili olurmu b irde bu aydaki bebeklere paronax fitil verilebiliyormu ölçüsü ne acaba yarımmı tüm fitilmi?
bebişim dünden beri aralıklarla öksürüyordu bugün doktora götürdük doktor bey kızdı bebek mışıl mışıl uyuyor bi sorunu olsa uyuyamaz herşeye panik yapıp ilaç vermeye gerek yok, sadece ateşe dikkat edin o önemli dedi yolladı bizi
bebişim dünden beri aralıklarla öksürüyordu bugün doktora götürdük doktor bey kızdı bebek mışıl mışıl uyuyor bi sorunu olsa uyuyamaz herşeye panik yapıp ilaç vermeye gerek yok, sadece ateşe dikkat edin o önemli dedi yolladı bizi
ben kendi oğluma şurup kullanıyorum.sizede fitil yerine şurup öneririm.pedifen.dolven
pedifen, dolven gibi ilaçlar 7 kg (veya 6 ay) altındaki bebeklere verilmez. çünkü etken maddesinin önemli yan etki potansiyeli bulunmaktadır ve bu ilaç ağrıkesici-ateş düşürücü özelliğinden çok antiinflamatuar durumlarda tercih edilir (ağrı kesici-ateş düşürücü etkisi güçlüdür, o ayrı).
basit bir ağrı kesici olarak bile görseniz doktorunuza danışmadan bebeklerinize ilaç vermeyin arkadaşlar..
bizim doktorumuz da ibuprofen içeren ilaçları vermeyin demişti, ağır geldiğinden demiş demekki
pedifen, dolven gibi ilaçlar 7 kg (veya 6 ay) altındaki bebeklere verilmez. çünkü etken maddesinin önemli yan etki potansiyeli bulunmaktadır ve bu ilaç ağrıkesici-ateş düşürücü özelliğinden çok antiinflamatuar durumlarda tercih edilir (ağrı kesici-ateş düşürücü etkisi güçlüdür, o ayrı).
Basit bir ağrı kesici olarak bile görseniz doktorunuza danışmadan bebeklerinize ilaç vermeyin arkadaşlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?