Doktorlar Isyan Bayrağını Çekti!

tantanis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
7.195
9.105
118
Doktorlar isyan bayrağını çekti!
~Doktorlar dertli: Terör son bulsun. Bu bölgelerde can güvenliğimiz yok.

Tıp fakültesinden yeni mezun olan pratisyen doktorlar ve uzmanlık eğitimini tamamlayan uzman hekimler için yapılan halk arasındamecburi hizmet kurası olarak bilinen Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kuralarının kadroları açıklandı..





67'inci dönem kurası, doktorların kendi deyimiyle tarihin çetin kurası niteliğinde. Kadroların neredeyse tamamı terör olaylarının merkezi Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne. Bunun sebebi ise Doğu bölgelerinde çalışmak istemeyen doktorların istifa ederek görevi bırakması ve eş durumu atamaları. Bazı internet sitelerindeki forumlarda Diyarbakır'da yol kesen PKK'lıların bir meslektaşlarını öldürdüğünü hatırlatan hekimler, PKK'nın hastane ve ambulansları da hedef olarak seçtiğini belirtiyor.

67. DÖNEM KADROLARINA BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

Sağlık Bakanlığı daha önceki kuralarda eş durumu atamalarına sıcak bakmıyordu. Eş durumu için atama taleplerini uzun bir süre reddeden Bakanlık, terör olaylarının alevlenmesinin ardından eş durumu atamalarını da kabul etmeye başladı. Danıştay'ın "stratejik personeller de eş durumu tayini yapabilir" kararına rağmen başvuruları reddeden Sağlık Bakanlığı, 66. ve 67. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kuralarında eş durumu atamalarına onay verdi. Ayrıca mecburi hizmetini yapmaya devam eden diğer doktorlar da eş durumu ataması yapabiliyor.

Son zamanlarda terör olaylarının zirveye çıkmasının üzerine doktorlar, bu haktan faydalanmaya başladı. Doğu'da boşalan kadroları doldurmak ise bekar olan hekimlere düştü. Kendisine Doğu illerinden birisinde hastane seçmek durumunda kalan doktorların neredeyse tümü bekar. Bu durumun anlaşmalı evlilikleri yeniden hortlatabileceği belirtiliyor. Anlaşmalı evlilikte eş durumu tayini yaptırmak isteyenler formaliteden nikah yapıyor ve atama gerçekleştikten hemen sonra tek celsede boşanıyor. Terör eylemlerinden endişe duyan hekimler, çareyi anlaşmalı evlilikte görüyor. Anlaşmalı evlilikler, diğer devlet memurları arasında da kullanılan bir hile yöntemi.

DOKTORLAR: TERÖR OLAYLARI SON BULSUN

Doğu'da bulunan il ve ilçelerde doktor maaşlar diğer bölgelerden iki kat daha fazla. Terör bölgelerinde çalışan doktorlar, sözleşme imzalayarak döner sermaye katkısı ile birlikte her ay ortalama 13 bin TL kazanabiliyor. Fakat buna rağmen hekimler, haberaktuel.com'un haberine göre bu bölgelerde çalışmak istemiyor. Doktorlar,, maaşların arttırılmasını değil terör olaylarının son bulmasını istiyor.

DOKTORLAR İSYAN EDİYOR

Drtus.com internet sitesine üye doktorları açılan kadrolara isyan etti. Sitedeki forumun modaretörlerinden hevidarr rumuzlu üye, mesajında; "Hayırlı olsun herkese. Kendi branşım için konuşuyorum; geçen kuralarda açılmış ama hekimin gitmediği ya da eş durumundan geri geldiği yerler açılmış. Ankara'nın batısında bir yer yok" diyor. Başka bir doktor ise, "Hükümetimiz sağ olsun. Tüm Türkiye olarak iki bölge, 15 İl'e çalışıyoruz"şeklinde konuşuyor.

"Bu ne yaa" diye soran mecburi hizmet kurasına girecek bir başka hekim de,"Resmen Doğu'daki kadrolar bomboşmuş. Batı'dakiler doluymuç. İçler acısı" ifadelerini kullanıyor.

Mecburi hizmet sisteminden şikayet eden "Dada" rumuzulu bir başka doktor, çocuklarına Türkiye'de Tıp okutmak istemediğinden bahsediyor: "Nedir kardeşim bu hekimlerin suçu ya? Allah'a havale ediyorum. Hem Tıp okurken anan ağlasın, TUS çalışırken göbeğin çatlasın, asistanlıkta zenci muamelesi gör, sonra da mecburiye mecbur et. Sonra da çıksın zevzeğin biri; 'bu hekimler neden havalı, devlet bunları zaten bedava okuttu' desin. Kesinlikle ve kesinlikle çocuklarıma bu memlekette Tıp okutmam. Yazık, sadece yazık."

HABER AKTÜEL

Kaynak: http://www.haberaktuel.com/mobil/?h=doktorlar-isyan-bayragini-cekti&HI=992075#detail
 
sadece tıp değil, hiçbir bölüm okunmaz burada.. doktorlar haklı, isterse devlet aylık trilyonlar versin can güvenliğinin olmadığı yere kimse gitmek istemez..
uzmanlık belgelerini ve diplomaları vermedikleri için ve mecburi yapmadan başka yerde çalışamadıkları için mecbur gidiyorlar ama.
hem de sanki okurken burs vermişler gibi zorla çalıştırıyorlar.
hala 2018'e kadar 2200 ödüyorum 2 ayda bir. para basıyormuşuz gibi uzmanlık sınavı giriş ücretini de 220 lira yapmışlar.
 
benim arkadaş resim öğretmeni kpss de kazanırsa öğretmen olarak ilk doğuya atanıyormuş
 
Haklılar. Can güvenliğinin sağlanamadığı yere niye gitsinler?

6 yıl okul+TUS süreci+ 3-4 yıl uzmanlık+2 yıl mecburi hizmet, erkekler için bir de askerlik.

Bu insanlar bu kadar uğraşıyorken bir de üstüne terör bölgesine niye gitsin?
 
Sadece dr mi?Geçenlerde haberlerde izlemiştim,öğretmen atamasında genç öğretmen ağlıyordu atananlar arasındaydı.Haberci ne zamandır atanamıyordun ,mutluluk gözyaşı döküyorsun dedi.Genç öğretmen, hayır mutluluk gözyaşı değil ,tam çatışmaların olduğu bir dönemde doğuda çıktı görev yerim,bitsin artık bu terör diye ağladı.DR içinde zor,öğretmen içinde,ambulans şoförü içinde,asker,polis içinde ,hepsi içinde zor.Hepsi birer insan evladı,hepsinin canı değerli tabii ki.Allah yardımcıları olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…