Kiyafetlerini ayri yikiyorm en basindan beride deterjanini degstrdm acaba ondan mi oldu ki dye dusunmedm degl. Suan ki kullandgim bitkisel deterjan aslında. Cikolata cok yiyorm bi muddet cikolata yemeyi brakicm bakalm duzelme olacak mi.
Tesekkur ederm
Şimdi size uzun uzun yazcım, mutlaka dediklerimi yapın. Aynısını ilk kızımda yaşadım, aylarca çözüm bulamadık, en son Ankara’ya götürdüm çok şükür doktorun verdiği diyetle ve tavsiyelerle iyileşme oldu.
Emziriyorsanız öncelikle sizin diyete girmeniz gerek ki alerjenler sütünüzden bebeğe geçmesin. Başta çikolata olmak üzere bütün paketli yiyecekleri hayatınızdan çıkarın. Beslenmenizde süt ve süt ürünlerini eleyin. Yoğurt peynir tereyağ vs hepsini bırakın. Kek yedim azıcık süt var bir şey olmaz demeyin, sütle pişen keki dahi yiyemezsiniz. Tamamen sıfır süt ürünü olmalı yediğiniz her şey.
Yer fıstığı, susam, tahin içeren her şeyi kesin. Kızımda alerjiyi en üst seviyeye bunlar taşıdı maalesef.
Sebamed hemen bırakın kullanmayın.
Eklere fotoğraflarını bırakıcm. Bioderma krem ve duş losyonunu kullanın.
Her gün mutlaka ılık suyla banyo yaptırın, haftada bir veya iki banyosunda losyon kullanın en fazla. Duru ılık suyla yıkayıp çıkmanız yeterli.kesinlikle sıcak su olmamalı ve banyosuz kalmamalı bebek. Banyodan sonra üç dakika içinde tüm vücudu bioderma krem ile nemlendirin.
Biz nemlendirme işini günde 6-8 kez yapıyorduk. Her kremlenmeden sonra özellikle iç zıbını dahil tüm kıyafetleri değişip yeni zıbın kıyafet giydirdik. Siz de mutlaka bu şekilde yapın.
Çamaşırlarını eke bırakacağım deterjan ile sizinkilerden ayrı yıkayın ve yıkama programınız bitince aynı programı bir kez de deterjansız başlatın ki tamamen durulansın.
Bütün kıyafetlerini mutlaka tersten ütüleyin.
Siz de kendi çamaşırlarınızda asla yumuşatıcı kullanmayın, bebek size de temas ediyor. Evde parfüm, kokulu sabun vs kullanmayın.
Bu işin çözümü sıkı diyet ve özenli bakım.
Testlerde alerji çıkmamış olabilir ama siz gözlemleyerek bulmalısınız, çocuğa dokunan bir şey var belli. İçerden desteklemeden dışardan kremler tek başına işe yaramaz maalesef.
Kakasını takip edin, kanlı kaka mukuslu kaka varsa bunlar da alerji belirtisi. İkinci kızımda da hep kanlı kaka vardı alerjen yediğim zaman.