• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorlar egzama dyor ama ilaclarin faydasi yok bebeginde boyle olan var mi varsa ne yaptinz

Bende de egzama cikti madefix verdi doktor, gebelerde kullanabiliyor, bebege zarar verir mi bilmiyorum ama ilk kullanimda bile söndüruyor ara camasirsuyu yagcoz kullanirsam direkt yuzumdeki egzama alevleniyor hemen madefix suruyorum 1 gunde rahatlama oluyor sizde bi danışın derim egzama cok zor agrili kasinti oluyor Rabbim sifasini versin
Tesekkur ederm doktora bi soraym

Merhaba canım bebekliğinden beri olduğunu söylüyorsun benim oğlumun da aynısı oldu doktora götürdüm egzama dedi ilça verdi ama geçmedi sonra yaşlılardan bir büyüğümüz dediki bu çocuğun üzerine 40ı geçmeden hasta biri gelmiş o yüzden bu yaralar ee ne yapıcaz dedim genç bir kızın evli olmayacak adet bitimi temizlenme banyosunda kucağına ver birlikte yıkat ve ben onu yaptım inanır mısın geçti yaralar istersen sende bir dene inşallah şifa olur
Yaa deneyeym tesekkur ederm

Merhaba canım bebekliğinden beri olduğunu söylüyorsun benim oğlumun da aynısı oldu doktora götürdüm egzama dedi ilça verdi ama geçmedi sonra yaşlılardan bir büyüğümüz dediki bu çocuğun üzerine 40ı geçmeden hasta biri gelmiş o yüzden bu yaralar ee ne yapıcaz dedim genç bir kızın evli olmayacak adet bitimi temizlenme banyosunda kucağına ver birlikte yıkat ve ben onu yaptım inanır mısın geçti yaralar istersen sende bir dene inşallah şifa olur

Öncelikle şampuan kullanmayı bırakın, keçi yada deve sütlü sabun kullanın hatta bir süre kıyafetlerini de o sabunla yıkayın, eğer emziriyorsanuz baharatlı ve acı gıdalardan uzak durun. Islak mendil yerine pamuk kullanın, bebeğinizin bezini de değiştirin. Lezyonlara pamuğun ucuyla hakiki zeytin yağı sürün ama az. Bir deneyin bakalım, umarım işe yarar ☺
Tesekkur ederm denicem

Yanlış kişiye yazdınız :D
Öncelikle şampuan kullanmayı bırakın, keçi yada deve sütlü sabun kullanın hatta bir süre kıyafetlerini de o sabunla yıkayın, eğer emziriyorsanuz baharatlı ve acı gıdalardan uzak durun. Islak mendil yerine pamuk kullanın, bebeğinizin bezini de değiştirin. Lezyonlara pamuğun ucuyla hakiki zeytin yağı sürün ama az. Bir deneyin bakalım, umarım işe yarar ☺

Kiyafetlerini ayri yikiyorm en basindan beride deterjanini degstrdm acaba ondan mi oldu ki dye dusunmedm degl. Suan ki kullandgim bitkisel deterjan aslında. Cikolata cok yiyorm bi muddet cikolata yemeyi brakicm bakalm duzelme olacak mi.
Tesekkur ederm 🙏🏻
Şimdi size uzun uzun yazcım, mutlaka dediklerimi yapın. Aynısını ilk kızımda yaşadım, aylarca çözüm bulamadık, en son Ankara’ya götürdüm çok şükür doktorun verdiği diyetle ve tavsiyelerle iyileşme oldu.

Emziriyorsanız öncelikle sizin diyete girmeniz gerek ki alerjenler sütünüzden bebeğe geçmesin. Başta çikolata olmak üzere bütün paketli yiyecekleri hayatınızdan çıkarın. Beslenmenizde süt ve süt ürünlerini eleyin. Yoğurt peynir tereyağ vs hepsini bırakın. Kek yedim azıcık süt var bir şey olmaz demeyin, sütle pişen keki dahi yiyemezsiniz. Tamamen sıfır süt ürünü olmalı yediğiniz her şey.

Yer fıstığı, susam, tahin içeren her şeyi kesin. Kızımda alerjiyi en üst seviyeye bunlar taşıdı maalesef.

Sebamed hemen bırakın kullanmayın.
Eklere fotoğraflarını bırakıcm. Bioderma krem ve duş losyonunu kullanın.
Her gün mutlaka ılık suyla banyo yaptırın, haftada bir veya iki banyosunda losyon kullanın en fazla. Duru ılık suyla yıkayıp çıkmanız yeterli.kesinlikle sıcak su olmamalı ve banyosuz kalmamalı bebek. Banyodan sonra üç dakika içinde tüm vücudu bioderma krem ile nemlendirin.

Biz nemlendirme işini günde 6-8 kez yapıyorduk. Her kremlenmeden sonra özellikle iç zıbını dahil tüm kıyafetleri değişip yeni zıbın kıyafet giydirdik. Siz de mutlaka bu şekilde yapın.
Çamaşırlarını eke bırakacağım deterjan ile sizinkilerden ayrı yıkayın ve yıkama programınız bitince aynı programı bir kez de deterjansız başlatın ki tamamen durulansın.
Bütün kıyafetlerini mutlaka tersten ütüleyin.

Siz de kendi çamaşırlarınızda asla yumuşatıcı kullanmayın, bebek size de temas ediyor. Evde parfüm, kokulu sabun vs kullanmayın.

Bu işin çözümü sıkı diyet ve özenli bakım.
Testlerde alerji çıkmamış olabilir ama siz gözlemleyerek bulmalısınız, çocuğa dokunan bir şey var belli. İçerden desteklemeden dışardan kremler tek başına işe yaramaz maalesef.

Kakasını takip edin, kanlı kaka mukuslu kaka varsa bunlar da alerji belirtisi. İkinci kızımda da hep kanlı kaka vardı alerjen yediğim zaman.

Eklentiler

• 85255C80-7593-4CDA-8169-875871A82EBD.jpeg
    85255C80-7593-4CDA-8169-875871A82EBD.jpeg
    130,9 KB · Görüntüleme: 43
  • C3212185-9D9F-495D-A339-C28D4FAF7C05.jpeg
    C3212185-9D9F-495D-A339-C28D4FAF7C05.jpeg
    32,4 KB · Görüntüleme: 47
  • 29613AA4-8401-420B-B182-89AC2285469F.jpeg
    29613AA4-8401-420B-B182-89AC2285469F.jpeg
    48,4 KB · Görüntüleme: 53
Çok geçmiş olsun. İlk defa görüyorum. Küçükken bende çikolata yediğimde alerji olarak benzeri çıkardı ama bu yoğunlukta değil. Egzama değilde sanki alerjik gibi. Doktorlar nasıl hala bir şey yapamıyor ya. Test yapmadılar mı? Başka bir doktora mutlaka yine gidin. Bu arada kaşıntı oluyor mu yani çocuğunuzun eli oraya gidi

Şimdi size uzun uzun yazcım, mutlaka dediklerimi yapın. Aynısını ilk kızımda yaşadım, aylarca çözüm bulamadık, en son Ankara’ya götürdüm çok şükür doktorun verdiği diyetle ve tavsiyelerle iyileşme oldu.

Emziriyorsanız öncelikle sizin diyete girmeniz gerek ki alerjenler sütünüzden bebeğe geçmesin. Başta çikolata olmak üzere bütün paketli yiyecekleri hayatınızdan çıkarın. Beslenmenizde süt ve süt ürünlerini eleyin. Yoğurt peynir tereyağ vs hepsini bırakın. Kek yedim azıcık süt var bir şey olmaz demeyin, sütle pişen keki dahi yiyemezsiniz. Tamamen sıfır süt ürünü olmalı yediğiniz her şey.

Yer fıstığı, susam, tahin içeren her şeyi kesin. Kızımda alerjiyi en üst seviyeye bunlar taşıdı maalesef.

Sebamed hemen bırakın kullanmayın.
Eklere fotoğraflarını bırakıcm. Bioderma krem ve duş losyonunu kullanın.
Her gün mutlaka ılık suyla banyo yaptırın, haftada bir veya iki banyosunda losyon kullanın en fazla. Duru ılık suyla yıkayıp çıkmanız yeterli.kesinlikle sıcak su olmamalı ve banyosuz kalmamalı bebek. Banyodan sonra üç dakika içinde tüm vücudu bioderma krem ile nemlendirin.

Biz nemlendirme işini günde 6-8 kez yapıyorduk. Her kremlenmeden sonra özellikle iç zıbını dahil tüm kıyafetleri değişip yeni zıbın kıyafet giydirdik. Siz de mutlaka bu şekilde yapın.
Çamaşırlarını eke bırakacağım deterjan ile sizinkilerden ayrı yıkayın ve yıkama programınız bitince aynı programı bir kez de deterjansız başlatın ki tamamen durulansın.
Bütün kıyafetlerini mutlaka tersten ütüleyin.

Siz de kendi çamaşırlarınızda asla yumuşatıcı kullanmayın, bebek size de temas ediyor. Evde parfüm, kokulu sabun vs kullanmayın.

Bu işin çözümü sıkı diyet ve özenli bakım.
Testlerde alerji çıkmamış olabilir ama siz gözlemleyerek bulmalısınız, çocuğa dokunan bir şey var belli. İçerden desteklemeden dışardan kremler tek başına işe yaramaz maalesef.

Kakasını takip edin, kanlı kaka mukuslu kaka varsa bunlar da alerji belirtisi. İkinci kızımda da hep kanlı kaka vardı alerjen yediğim zaman.
Cok sagolun dediklerinizi uygulcm insallah faydasi olur

Benim oğlum bu şekilde oluyordu artık son çare okuduğum bir öneride vazelin diyordu onu denedim(zararlı olduğunu biliyorum ama kortizonlu kremlerden iyidir) vazelinden sonra geçti ama çenesindeki sizinkilerle daha benzer bu geçmiyor ve yediği bazı şeyler azdırıyor doktor 2 yaşına kadar beyaz tenli olduğu için uğraşırsınız sonrasında kalmaz dedi.

Eklentiler

• A47C6BAD-5054-4B9F-A5D8-E4115989AAF1.jpeg
    A47C6BAD-5054-4B9F-A5D8-E4115989AAF1.jpeg
    68,1 KB · Görüntüleme: 48
  • B8A06E1D-64E4-44F1-A189-BD004C022311.jpeg
    B8A06E1D-64E4-44F1-A189-BD004C022311.jpeg
    80,9 KB · Görüntüleme: 117
  • D5CF2FE7-E250-4A97-AB0B-3C03744440AC.jpeg
    D5CF2FE7-E250-4A97-AB0B-3C03744440AC.jpeg
    98,6 KB · Görüntüleme: 126
Kortizonlu kremler verdi. Ama kullanmayi biraktm artk bi zarari olur derisine dye
Sudocrem kullanın tedavi bitene kadar da cildine su değdirmeyin. Egzamalı bölge hariç vücudunu ılık su ve pamukla silin sadece. Sabah akşam nazikçe sürtmeden ince tabaka halinde sürün. Sudocrem egzama için olanını isteyin eczaneden. Tüm eczanelerde var. Çok geçmiş olsun 🌸💜

Back