• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktorlar egzama dyor ama ilaclarin faydasi yok bebeginde boyle olan var mi varsa ne yaptinz

Meleknurr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2021
56
12
8
27
IMG-20230223-WA0129.jpeg
IMG-20230223-WA0136.jpeg

Çok geçmiş olsun. İlk defa görüyorum. Küçükken bende çikolata yediğimde alerji olarak benzeri çıkardı ama bu yoğunlukta değil. Egzama değilde sanki alerjik gibi. Doktorlar nasıl hala bir şey yapamıyor ya. Test yapmadılar mı? Başka bir doktora mutlaka yine gidin. Bu arada kaşıntı oluyor mu yani çocuğunuzun eli oraya gidiyor mu?

Ay kıyamam nasıl da ballı maşallah 🧿
Alerji testi yaptı mı doktor? Şampuan falan değiştirmeyi denediniz mi? Alerji kabarması gibi duruyor

Çok geçmiş olsun. İlk defa görüyorum. Küçükken bende çikolata yediğimde alerji olarak benzeri çıkardı ama bu yoğunlukta değil. Egzama değilde sanki alerjik gibi. Doktorlar nasıl hala bir şey yapamıyor ya. Test yapmadılar mı? Başka bir doktora mutlaka yine gidin. Bu arada kaşıntı oluyor mu yani çocuğunuzun eli oraya gidiyor mu?
Alerji testi yaptrdm ama alerjisi yokms. Egzama dedi aynisindan yuzunde de var bacagnda da var. Evet kasinti oluyor. 2 ayri doktora gttm 2side bebek egzamasi oldgunu soyledi yuzndeki gecer gbi oluyor tekrr cikiyor

Alerji testi yaptrdm ama alerjisi yokms. Egzama dedi aynisindan yuzunde de var bacagnda da var. Evet kasinti oluyor. 2 ayri doktora gttm 2side bebek egzamasi oldgunu soyledi yuzndeki gecer gbi oluyor tekrr cikiyor
Canım benim ya bebeklikten başlamış. Benimde ellerimde var egzama ve ne yazık ki tamamen sonlandıran bir tedavisi yok anca kullanılan kremlerle geciktirebiliyorum. Çılgınlar gibi kaşınır. Krem verdi mi? İnşallah kısa sürede iyileşir. En azından etkili bir krem bulunursa geçici süreliğine de olsa rahatlama sağlar.

Canım benim ya bebeklikten başlamış. Benimde ellerimde var egzama ve ne yazık ki tamamen sonlandıran bir tedavisi yok anca kullanılan kremlerle geciktirebiliyorum. Çılgınlar gibi kaşınır. Krem verdi mi? İnşallah kısa sürede iyileşir. En azından etkili bir krem bulunursa geçici süreliğine de olsa rahatlama sağlar.
Kortizonlu kremler verdi. Ama kullanmayi biraktm artk bi zarari olur derisine dye

çok geçmiş olsun, fonksiyonel tıptan destek almanızı tavsiye ederim, ek gıdaya geçen çocuklarda bu tarz alerjik sorunlar ortaya çıkabiliyor ki egzemanın kökeninde alerjik problemler var, özellikle süt ve süt ürünleri (inek sütü) domates çilek kakao fındık vs bu ürünler vermeyin çoçuğunuza bir deneyin bakalım fark görecek misiniz
ha bir de gluten , gluteni kesin

Yeğenimde 5 yaşında onda da bebeklik döneminden beri var, doktorlar alerjik egzama dediler. Yani tüm deterjan, kimyasal kokular, kolonya vs her şey yasaklandı. Rahatlaması açısından krem verdiler.
Kardeşim ne kadar dikkat etse de dönem dönem tekrar kabarıyor vücudu ve sürekli kaşınmak istiyor.

Sizde mutlaka kıyafetleri ayrı yıkayıp sadece bitkisel deterjan kullanın. Tabii diğer arkadaşların dediği gibi gıdaya da dikkat ediniz.

Yeğenimde 5 yaşında onda da bebeklik döneminden beri var, doktorlar alerjik egzama dediler. Yani tüm deterjan, kimyasal kokular, kolonya vs her şey yasaklandı. Rahatlaması açısından krem verdiler.
Kardeşim ne kadar dikkat etse de dönem dönem tekrar kabarıyor vücudu ve sürekli kaşınmak istiyor.

Sizde mutlaka kıyafetleri ayrı yıkayıp sadece bitkisel deterjan kullanın. Tabii diğer arkadaşların dediği gibi gıdaya da dikkat ediniz.

Kiyafetlerini ayri yikiyorm en basindan beride deterjanini degstrdm acaba ondan mi oldu ki dye dusunmedm degl. Suan ki kullandgim bitkisel deterjan aslında. Cikolata cok yiyorm bi muddet cikolata yemeyi brakicm bakalm duzelme olacak mi.
Tesekkur ederm 🙏🏻

Öncelikle şampuan kullanmayı bırakın, keçi yada deve sütlü sabun kullanın hatta bir süre kıyafetlerini de o sabunla yıkayın, eğer emziriyorsanuz baharatlı ve acı gıdalardan uzak durun. Islak mendil yerine pamuk kullanın, bebeğinizin bezini de değiştirin. Lezyonlara pamuğun ucuyla hakiki zeytin yağı sürün ama az. Bir deneyin bakalım, umarım işe yarar ☺

Bende de egzama cikti madefix verdi doktor, gebelerde kullanabiliyor, bebege zarar verir mi bilmiyorum ama ilk kullanimda bile söndüruyor ara camasirsuyu yagcoz kullanirsam direkt yuzumdeki egzama alevleniyor hemen madefix suruyorum 1 gunde rahatlama oluyor sizde bi danışın derim egzama cok zor agrili kasinti oluyor Rabbim sifasini versin

Merhaba canım bebekliğinden beri olduğunu söylüyorsun benim oğlumun da aynısı oldu doktora götürdüm egzama dedi ilça verdi ama geçmedi sonra yaşlılardan bir büyüğümüz dediki bu çocuğun üzerine 40ı geçmeden hasta biri gelmiş o yüzden bu yaralar ee ne yapıcaz dedim genç bir kızın evli olmayacak adet bitimi temizlenme banyosunda kucağına ver birlikte yıkat ve ben onu yaptım inanır mısın geçti yaralar istersen sende bir dene inşallah şifa olur

Back