- 15 Ocak 2015
- 318
- 278
- 73
- 36
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
Bilinçli olsun hastalar bunu ben de çok istiyorum kendilerinin doktoru olsunlar düzenli takip yaptırsınlar ama kraldan çok kralcı olmak gibi doktordan çok doktor olmasınlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuk düşünüyorum ileridediye gitse zaten dr bakar ultrason ile ve yapısal bi problemi varsa açık ya da kapalı ameliyat gerektirecek müdahale eder elbette. Ayrıca ultrasonda bi sorun olduğu halde tamamen normal bi hamilelik geçirerek doğum yapan insanlar var. O yüzden gereksiz ameliyattan kaçar drlar. Çünkü operasyon başlıbaşına risk ve eğer sorun olmayacaksa neden yapsın ki? Biz amh düzeyini merak ettiğimiz bize tedavide bu sonucun yol göstereceği her hastaya gerekli olduğunu ama parasını kendi ödedikleri için tercihi onlara bırakacağımızı söylüyoruz. Kabul ederlerse anlaşmalı kurumla indirimli olarak bu testi yaptırıyoruz. Ama gerekmeyen hastalarımıza bu testle ilgili bilgi vermiyoruz. Ayrıca devlet yaptığımız her test için bize niye yaptın diye soruyor. Niye yaptığının cevabını yetersiz ya da gereksiz bulursa parasını bölümden kesiyor. Ama dikkat edin benim maaşımdan değil sekreterin hemşirenin orada çalışan herkesin. O halde ben niye gereksiz tetkik yapıp herkesin parasını zamanını çöpe atayım. Ayrıca özelde çalışsam bile ahlakım gereği hastanın cebinden en az 3 bin tl çıkacak bu testleri boşuna yapmam. En az 3 yani 10 bine kadar yolu var. Hastaya yazık durduk yere niye havaya para saçsın. Gelen benim anam da olabilir kardeşim de olabilir sonuçta.
tatlım ben kimseden cincilik beklemiorum. Ben düzenli adet oluyorum hiçbir sorunum yok ama bu şekilde bile çocuğumun olmasına engel bir durum olabilir. Ne bilim kistim vardır bir değerim düşüktür zaten olmıcaktır bir sene değil on senede uğraşsam çocuğum olmıcaktır. Brnde müneccim değilim bunları bilemem. Doktora gidip bir sorun varmı yokmu öğrenmek en doğal hakkım die düşünmekteyim. Keza bir sorun yoksa doktora çocuğum olcakmı die sormam tabiki. En azından gebelik için fiziksel bir sorun olmadığını bilir ona göre bir seneyse bir sene 2 seneyse 2 sene çabalarım. He dahada olmazsa tekrar gider tedavi olurum. Elbette çocuğun olup olmayacağını doktor bilmez o allahın hikmetinde ama ortada bir sorun varmı yokmu bunu söyleyebilir.Offf yaaa yorumlara bak. Kimseyi incitmek istemem ama sen daha çocuk istrmiyosun bunun için ćalışmalara başlamamışsın ve doktordan olur mu olmaz mı diye müneccimlik bekliyosun. Tıpta bunun basamakları vardır. Eğer çocuğun olmuyosa ülkede en çok görülen nedenlerden başlanip basamak basamak milyonda bir görülen nedene kadar araştırılır sorun bulunan basamağa kadar. Sorun görülen yerde müdahale edilir buna göre tedavi verilir. Bi kać yıl önce 2 yıl sonra araştırmalara başlanıyodu artık bir yıla çektiler. Herşeyin normal olsa da 1 yıl boyuncahamile kalmayabilirsin. Ayrıca cocugu olamayanların üçte birinde tüm tıbbi araştırmalarda hic bi problem görülmüyor. Eğer bana gelsen hiç bişey yapmam. Ne kendi vaktimi ne senin vaktini ne de devletin parasını ne de kocanın parasını senin varsayımların üzerine çöpe atmam. Eğer gerçekten sorunun varsa o zaman elimden gelen herşeyi yaparım. O zaman da kötü dr olurum anladın mı? Ama içim vicdanım öyle rahat olur ki...
ayrıca okuduysanız yazdıklarımı öyle ameliyatlar yada tedaviler beklemiorum. Ama kan değerlerime,hormonlarıma ve ultrasonla yumurtalıklarıma rahmime bakması işte bu işin ilk aşaması. Yani sıralama var demişsiniz işte bu ilk adım değilmi. Yani düzenli ilişkiye giriyorum, ovülasyon günlerimi takip ediorum, hergün ateş ölçüyorum, döngümü biliyor takip ediyorum. Ve kan Değerlerimde, hormonlarımda bi eksiklik yada fazlalık varmı öğrenmek istiorum. Burda sorduğumda zaten ne öğrenmem gerektiğiydi. Doktor herşey normal derse beklicem tabiki.Çocuk düşünüyorum ileridediye gitse zaten dr bakar ultrason ile ve yapısal bi problemi varsa açık ya da kapalı ameliyat gerektirecek müdahale eder elbette. Ayrıca ultrasonda bi sorun olduğu halde tamamen normal bi hamilelik geçirerek doğum yapan insanlar var. O yüzden gereksiz ameliyattan kaçar drlar. Çünkü operasyon başlıbaşına risk ve eğer sorun olmayacaksa neden yapsın ki? Biz amh düzeyini merak ettiğimiz bize tedavide bu sonucun yol göstereceği her hastaya gerekli olduğunu ama parasını kendi ödedikleri için tercihi onlara bırakacağımızı söylüyoruz. Kabul ederlerse anlaşmalı kurumla indirimli olarak bu testi yaptırıyoruz. Ama gerekmeyen hastalarımıza bu testle ilgili bilgi vermiyoruz. Ayrıca devlet yaptığımız her test için bize niye yaptın diye soruyor. Niye yaptığının cevabını yetersiz ya da gereksiz bulursa parasını bölümden kesiyor. Ama dikkat edin benim maaşımdan değil sekreterin hemşirenin orada çalışan herkesin. O halde ben niye gereksiz tetkik yapıp herkesin parasını zamanını çöpe atayım. Ayrıca özelde çalışsam bile ahlakım gereği hastanın cebinden en az 3 bin tl çıkacak bu testleri boşuna yapmam. En az 3 yani 10 bine kadar yolu var. Hastaya yazık durduk yere niye havaya para saçsın. Gelen benim anam da olabilir kardeşim de olabilir sonuçta.
Canım olacaktıysa olur. Olmayacaktıysa olmaz. Derdini söylersin doktor gerekli gördüğü tetkikleri yapar. Ama kimse varsanılarla hareket etmek istemez. İnşallah sağlıklısınızdır. Bir sorununuz yoktur. Ama söylemeye çalıştığım şu her hastaya her testi yapmak yersizdir. Az test yapan doktor kötü değildir. Çok test yapan doktor da iyi değildir. Sana da her türlü testi yapmak gereksiz. Zaten herkes doktor ama herkese doktor.NeOlurBiSaolur post: 38907716 .!.:tatlım ben kimseden cincilik beklemiorum. Ben düzenli adet oluyorum hiçbir sorunum yok ama bu şekilde bile çocuğumun olmasına engel bir durum olabilir. Ne bilim kistim vardır bir değerim düşüktür zaten olmıcaktır bir sene değil on senede uğraşsam çocuğum olmıcaktır. Brnde müneccim değilim bunları bilemem. Doktora gidip bir sorun varmı yokmu öğrenmek en doğal hakkım die düşünmekteyim. Keza bir sorun yoksa doktora çocuğum olcakmı die sormam tabiki. En azından gebelik için fiziksel bir sorun olmadığını bilir ona göre bir seneyse bir sene 2 seneyse 2 sene çabalarım. He dahada olmazsa tekrar gider tedavi olurum. Elbette çocuğun olup olmayacağını doktor bilmez o allahın hikmetinde ama ortada bir sorun varmı yokmu bunu söyleyebilir.
Canım ben senin normal olarak düzenli doktora gidip gerekli tetkikleri yaptırmana bişey diyemem hatta tebrik ederim kendine değer verdiğin için. Ama şöyle olursa böyle olur öyle olursa böyle olur falan doktorda iyi biliyosunuz herşeyi. O halde gidersiniz doktora istersiniz belirtirsiniz açıkça neler istediğinizi. Beğenmezseniz başka drlar deneyip en iyisini seçersiniz. Ben burda ne desem de siz haklısınız. Biz öyle boş boş konuşuruz.NeOlurBiSnormpost: 38907889 .!.:ayrıca okuduysanız yazdıklarımı öyle ameliyatlar yada tedaviler beklemiorum. Ama kan değerlerime,hormonlarıma ve ultrasonla yumurtalıklarıma rahmime bakması işte bu işin ilk aşaması. Yani sıralama var demişsiniz işte bu ilk adım değilmi. Yani düzenli ilişkiye giriyorum, ovülasyon günlerimi takip ediorum, hergün ateş ölçüyorum, döngümü biliyor takip ediyorum. Ve kan Değerlerimde, hormonlarımda bi eksiklik yada fazlalık varmı öğrenmek istiorum. Burda sorduğumda zaten ne öğrenmem gerektiğiydi. Doktor herşey normal derse beklicem tabiki.
Ama doktora gitmeyi neden meşgul etme, parayı çöpe atma olarak görüyorsunuz anlayamadım. Şimdiden ilaçla düzeltilcek bir rahatsızlığım vaesa neden sonra daha da çok para dökim demi.
Senin arkadaşın için canla başla mücadele edilir çünkü ihtiyacı var gerçekten. Ama burda doktorun benim için ortada bi sorun yokken bildiği gerekli gereksiz tüm testleri uygulaması için ne istemeliyim doktoru nasıl kandırabilirim diyen hastalık hastası olmaya aday kişinin açtığı konuya ancak böyle cevap verebilirim. İsteyen istediği gibi düşünsün. Bizim sadece hastanın isteklerine karşı sorumluluğumuz yok. En önce direk hastaya sonrasında devlete eşinin cebine çocuklarına ailesine yanımızda çalışan herkese karşı sorumluluğumuz var ve hasta için hangisi en iyisiyse onun için uğraşiyoruz.
Adetinin 3 günü git fsh lh prolaktin e2 ye baktır ultrasonda iste bide idrar yolların içinde idrar tahlili yaptırCankuşlar içime düşen kurtlar yüzünden r kadın doğum doktorundan randevu aldım. Hamile kalmam için değerleeimde herhangi bir engel varmı baktırmak istiyorum? Yalnız devlet hastanesi doktorları pek umursamaz oluyor genelde. O yüzden doktordan hangi tahlilleri istemeliyim? Yani kan,hormon testi istesem atıorum şu eksik bu eksik deyip anlayabilirmi? Atıorum kist olup olmadığını falan anlarmı? Yojsa onun için ayrıca ultrasonda talep etmeli miyim? Yani başından savmaya kalkışırsa karşısında ne isteyecdğimi bilmk istedim.
Not: bebek için erken diyenler falan olabilir zaten şu an olsun istemiyoruz sadece bi aksilik falan varsa öğrenim istiyorum. Ki evliliğimiz taze olsada ilişkimiz onuncu yılında kartlaşmış durumda:-D:-D
Aman bana neyse. İsteyen istedigini yaptirsin yapsin. Benim sorunum da buymus patladim galiba. Bana ne ki biz drlara ne gerek var. Gidin isaretleyin tetkikleri bakin sonuclara degerlendirin. Gidip kendiniz eczacinizdan isteyin ilaclari. Ameliyat gerekliyse acin yapin kendiniz.aslında ikimizde aynı şeyi savunuyoruz ama işte hasta olki. Biz drlara ne gerek va olmadığımızı bilmek için tahlil vs yapılması gerekmez mi ?önceki yorumumda da belirtmiştim. bende 8 yıl önce sorun var mı? diye gittim sadece ultrasonla bakıp sorun yok bebeğin olur dendi. nerden bileyim sadece ultrasonun yetmediğini. 4 yıl korundum ve korunmayı bıraktığımdan beri olmuyor sebepsiz infertilite bizim ama tüplerim tıkalı olabilirdi yada eşimin sorunu olabilirdi, ameliyat gerekebilirdi yani en azından bir sorun olsaydı o dönemde tedavimi olur gerisini Allah a bırakırdım.
hani konu sahibi de bunu demek istemiş bence
-şuan istemiyoruz ama bir sorun varsa önceden tedavimi olayım zaman kaybetmiyim diye düşünüyor sanırım.
Bakın haklıyım haksızım demiyorum. Ama hastalık hastası değilim ve bir doktoru kandırıp gerekli gereksiz bütün testleri yaptırmalıyım gibi bir şey söylemedim. Tekrar söylüyorum sorsuğum şey sıfır bilgim olduğu, ve bazzııı doktorların başlarından savmaya çok meyilli oldduklarını bildiğimden ne tahlili istemeliyim neye bakılmalı. Yani doktoru yüzüne göre değerlendirmeyeceğime göre ne yapmalı yapıcakmı yapmazsa ne talep etmeliyim bilim die böyle bir konu açtım. Ama sizin tanımadığınız birine hastalık hastası yaftası yapmanız hiç hoş değil ki ben ilaç kullanmam ağrısı olunca hap yutan grip olunca antibiyotik içenlerden değilim bir çok yorumumda da bunu yazdım. Neyse en azından doktora gittiğimde ne yapması gerektiğini öğrendim.Canım ben senin normal olarak düzenli doktora gidip gerekli tetkikleri yaptırmana bişey diyemem hatta tebrik ederim kendine değer verdiğin için. Ama şöyle olursa böyle olur öyle olursa böyle olur falan doktorda iyi biliyosunuz herşeyi. O halde gidersiniz doktora istersiniz belirtirsiniz açıkça neler istediğinizi. Beğenmezseniz başka drlar deneyip en iyisini seçersiniz. Ben burda ne desem de siz haklısınız. Biz öyle boş boş konuşuruz.
Aman bana neyse. İsteyen istedigini yaptirsin yapsin. Benim sorunum da buymus patladim galiba. Bana ne ki biz drlara ne gerek var. Gidin isaretleyin tetkikleri bakin sonuclara degerlendirin. Gidip kendiniz eczacinizdan isteyin ilaclari. Ameliyat gerekliyse acin yapin kendiniz.
bencede siz şu an başka şeylere kızıp burda benden çıkarıyorsunuz. Keza öğrenmek istediğim şey gayet tabii. Ben doktora gerek yok demiorum, bırdaki kimseye çocuğum olurmu demiyorum, yada doktordan böyşe birşey demesini beklemiorum. Doktor bana çocuğun oşur yada olmaz demesin. Şu an genelik için bir sorun yok yada var şunu şumu yapalım desin istiyorum. Sen çok ilgili bir doktor olabilirsin ama burda 2 yaşındaki yeğnimi öksürüğüne bakarak kalbinde üfürüm var deyip ameliyat günü veren doktorlar var. Sonrasında çocuk hastanesine götürüp gerekli işlemleri yaptırıp çocukta hiçbirşey olmadığını, sadece alerjik olduğunu öğrenmiştim. Yani sevgili doktora güvenseydik şimdi yeğnim kalp ameliyatı olmuş olacaktı.Aman bana neyse. İsteyen istedigini yaptirsin yapsin. Benim sorunum da buymus patladim galiba. Bana ne ki biz drlara ne gerek var. Gidin isaretleyin tetkikleri bakin sonuclara degerlendirin. Gidip kendiniz eczacinizdan isteyin ilaclari. Ameliyat gerekliyse acin yapin kendiniz.
bencede siz şu an başka şeylere kızıp burda benden çıkarıyorsunuz. Keza öğrenmek istediğim şey gayet tabii. Ben doktora gerek yok demiorum, bırdaki kimseye çocuğum olurmu demiyorum, yada doktordan böyşe birşey demesini beklemiorum. Doktor bana çocuğun oşur yada olmaz demesin. Şu an genelik için bir sorun yok yada var şunu şumu yapalım desin istiyorum. Sen çok ilgili bir doktor olabilirsin ama burda 2 yaşındaki yeğnimi öksürüğüne bakarak kalbinde üfürüm var deyip ameliyat günü veren doktorlar var. Sonrasında çocuk hastanesine götürüp gerekli işlemleri yaptırıp çocukta hiçbirşey olmadığını, sadece alerjik olduğunu öğrenmiştim. Yani sevgili doktora güvenseydik şimdi yeğnim kalp ameliyatı olmuş olacaktı.
Bakın haklıyım haksızım demiyorum. Ama hastalık hastası değilim ve bir doktoru kandırıp gerekli gereksiz bütün testleri yaptırmalıyım gibi bir şey söylemedim. Tekrar söylüyorum sorsuğum şey sıfır bilgim olduğu, ve bazzııı doktorların başlarından savmaya çok meyilli oldduklarını bildiğimden ne tahlili istemeliyim neye bakılmalı. Yani doktoru yüzüne göre değerlendirmeyeceğime göre ne yapmalı yapıcakmı yapmazsa ne talep etmeliyim bilim die böyle bir konu açtım. Ama sizin tanımadığınız birine hastalık hastası yaftası yapmanız hiç hoş değil ki ben ilaç kullanmam ağrısı olunca hap yutan grip olunca antibiyotik içenlerden değilim bir çok yorumumda da bunu yazdım. Neyse en azından doktora gittiğimde ne yapması gerektiğini öğrendim.
Şimdi de ek araştırma yapıldı diye doktora mı kızıyosun? Çocuklarda üfürüm diğer yaş gruplarına göre daha sık görülür. Ve bi çocuk kardiyoloğu tarafından incelenmesi ileride oluşacak sorunları önleyebilir. Ameliyat yapılacak ya da yapılmayacak diye doktor sadece dinleyerek söyleyemez. İleri tetkik için gerekli yere sevk eder. Onlar da gerekli yere sevk etmisler işinde uzman kişilere ve onlar da ameliyat olmasına gerek olmadığını belirtip soruna teşhis koymuşlar. İşte hastalar böyle gerektiği zaman tetkik yaptirip suçlu olursun gerekmediği zaman yaptirmazsin yine suclu olursun.
. Ama burda doktorun benim için ortada bi sorun yokken bildiği gerekli gereksiz tüm testleri uygulaması için ne istemeliyim doktoru nasıl kandırabilirim diyen hastalık hastası olmaya aday kişinin açtığı konuya ancak böyle cevap verebilirim.