- 25 Ekim 2010
- 1.911
- 1.906
- 358
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
Elbette öyle. Zaten burdakilere hamile kalırmıyım demiyorum. Ama atıorum bi kan tahlili yapıp yok biiey desinde istemiorum. Hani detaylı olarak nelere bakılıor bnmde bilgim olsun ki başından savamasın istrdim:-D
Asla öyle bişey yapmm. Sadece ne yapıcak ne yapmalı bilmk istedim. Henüz bir senede ol adı o yü,dende bi azar işitirim gibi:-D:-D ben sadece hani bi kist varmı, gebeliğe engel bişey varmı die bakılsın istiorum
Ypk hamile kalıp kalamadığımı henüz bilmioruz:-D:-D evet öncesi tahliller istiorum. Evet dediğin gibi olmalı ama malum doktorlarımIz pek ilgilenmior. Bazen daha erken deyip gönderiorlar ya da bi tahlille tamm ediorlar. Bakıcaz so uçları görcez:-DSenin sorunun hamile kalamamak mı yoksa hamilelik öncesi gerekli testleri yaptırmak mı? Kistin varsa da hamile kalabilirsin. Yani ben hamilelik düşünüyorum bunun için neler yaptırmam gerekli dersen o sana gerekli testleri yapar. Ve lazımsa vitamin takviyesi falan bunun gibi şeyler yazar. Zaten bilinçli bi anne hamilelik öncesinde takibe başlamalıdır. Sen niye geldin gibi davranamaz dr sana ayrıca tebrik etmelidir bence.
Allah gönlüne göre versin.Zaten her kadının yılda bir kez jinekolojik muayene yaptırması gerekiyor. Siz doktora bebek sahibi olmayı düşündüğünüzü söylerseniz o sizi yönlendirir. Çoğu doktor 1 sene dolmadan kolay kolay hormon tahlili falan istemiyor.
Ben kendim doktor istemeden yaptırdım. Bu ay rahim filmi çektirdim. Hatta doktor istemeden eşimde yaptırdı kontrollerini. 9 aydır bebek sahibi olamıyorum doktor bir sıkıntı olmadığını denemeye devam etmemi söyledi.
tatlım işk etapta özele gitmek gereksiz geldi hani bi sorun yoksa boşa para vermim. İzin sorunu yok allahtan şu an çalışmıorum randevumu aldım bir gidim ultrasonada gün verebilir çünkü ona göre giderim tekrar artık:-DDevlete gideceksen canım zaten doktorun fix menüsü vardır. Seni önce ultrasona gönderir sonra hormon testlerini ister. Ancak zaman kaybetmek istemiyorsan ve izin sorunun varsa reglin 3. Günü gitmen daha doğru olur.
işte bu şekilde olsun istemiorum. Allah seninde gönlüne göre versin tatlım. Yailk etapta doktor seçimi için erken dedim burdakileri pek bilmioru. Bi gidim zamanla doğru doktoru bulurum sanırım:-Dbende ilk evlendiğimde gittim dr. sadece ultrasonla baktı ve sıkıntı yok olur çocuğunuz dedi ve gönderdi. özel hastaneydi üstelik. bende bu işlerden pek anlamadığım için kafam rahat bir şekilde 4 yıl korundum. sonra bebek istediğimizde bir süre olmayınca farklı bir doktora gittim ve anladım ki o iş bir ultrasonla belli olmuyormuş. hormon tahlili, yumurta takibi, rahim filmi, eşinin tahlilleri vs yani baya uğraş gerekiyor. ben 4 yıldır uğraşıyorum ve her ay yeni ilaçlar tahliller öğreniyorum.
eğer evleneli 1 yıl olduysa , baştan beri korunmadığını söyle çünkü 1 yıl içinde olur deyip gönderiyorlar. birde devlet hastanelerinde de işinin ehli doktorlar bulmak mümkün. biraz araştır hangisini tavsiye ediyorlarsa ona git. ayrıca iyi doktorların genelde çok hastası olur ona da dikkat edip anlayabilirsin.
Ypk hamile kalıp kalamadığımı henüz bilmioruz:-D:-D evet öncesi tahliller istiorum. Evet dediğin gibi olmalı ama malum doktorlarımIz pek ilgilenmior. Bazen daha erken deyip gönderiorlar ya da bi tahlille tamm ediorlar. Bakıcaz so uçları görcez:-D
Allah gönlüne göre versin.
tatlım işk etapta özele gitmek gereksiz geldi hani bi sorun yoksa boşa para vermim. İzin sorunu yok allahtan şu an çalışmıorum randevumu aldım bir gidim ultrasonada gün verebilir çünkü ona göre giderim tekrar artık:-D
işte bu şekilde olsun istemiorum. Allah seninde gönlüne göre versin tatlım. Yailk etapta doktor seçimi için erken dedim burdakileri pek bilmioru. Bi gidim zamanla doğru doktoru bulurum sanırım:-D
Kaç senedir sex yaptığımı bilmesinden rahatsızlık duymam zatrn baktığında anlayacaksa da sorun yok. Zaten erken olduğu için kendim istemeliyiö yoksa geri çevirecektir diorum. Sonuçta 7 aylık evliyim ve 5 aydır korunmuorum.böyle dersem yada ANLARSA daga erken deyip yollaması. Die sormuştum. Ayrıca ihtiyacı olanların gittiği bi yeri meşgul ettiğimi düşünmüorum. Ambulans çağırıp keyfi takılmıorum, yada 155i arayıp boş şikayetlerde bulunmuorum. Benimde ihtiyacım var ve Eğer bu tahlilleri yaptırmazsam daha çok ihtiyacım olup olmadığını nerden bilebilirim..Azar işitmezsiniz merak etmeyin, doktor sizi muayene edince anlamıyor kaç senedir seks yaptığınızı :)
Eğer tetkik yaptırmak istiyorsanız 1 senedir korunmuyoruz ama çocuğumuz olmuyo demeniz lazım.
Ben yapamam derseniz de akışına bırakın, önce bir bakın doğal yolla gebe kalacak mısınız kalmayacak mısınız diye. Sonuçta gerçekten ihtiyacı olan kişilerin gittiği bir yeri meşgul edeceksiniz.
yom bursada ilçedeyim. Ultrasonu genelde sjra varsa gün içine yoksa Ertrsi güne veriorlar. Bnde kolonoskopi yaptırmıştım randevumdan 4 gün sonra hallolmuştu:-D öylr çok beklemem yani.İzin sorunun yoksa devlete git tabi. Özeller artık iyice sömürmeye başladı. Çalışmıyormuşsun zaten neden fazladan para veresin ki rutin testeler için. Yalnız yaşadığın şehrin yoğunluğuna bağlı olarak ultrasonu aynı gün yapmazlar gibi 1 ay sonrasına bile gün verebilirler.
Ben doğumdan sonra bir hemoroit vakası yaşadım da her ihtimale karşı kötü bir şey mi acaba diye kan gelmesinden dolayı devlet hastanesine gitmiştim. Benim de zamanım vardı izindeydim o zaman. Bana kolonoskopi yazdı tam 45 gün sonrasına gün veriyorlar. Ben o tarihte işe başlamış olacaktım. İzin alıp gittiğime değmez yani. Bu eksileri de var devletin.
Kaç senedir sex yaptığımı bilmesinden rahatsızlık duymam zatrn baktığında anlayacaksa da sorun yok. Zaten erken olduğu için kendim istemeliyiö yoksa geri çevirecektir diorum. Sonuçta 7 aylık evliyim ve 5 aydır korunmuorum.böyle dersem yada ANLARSA daga erken deyip yollaması. Die sormuştum. Ayrıca ihtiyacı olanların gittiği bi yeri meşgul ettiğimi düşünmüorum. Ambulans çağırıp keyfi takılmıorum, yada 155i arayıp boş şikayetlerde bulunmuorum. Benimde ihtiyacım var ve Eğer bu tahlilleri yaptırmazsam daha çok ihtiyacım olup olmadığını nerden bilebilirim..
yom bursada ilçedeyim. Ultrasonu genelde sjra varsa gün içine yoksa Ertrsi güne veriorlar. Bnde kolonoskopi yaptırmıştım randevumdan 4 gün sonra hallolmuştu:-D öylr çok beklemem yani.
Not: bir ortak nokta daha ipekim:-D pek güzel bir anı olmasada kolonoskopi sıkıntısını biliorsun en azından ahahahh:-D bnm bağırsağım normalden baya uzunmuş mesela o zaman öğrenmiitim:-D:-D
Keşkeeee;-) bnmki pek öyle tatlı tatlı anılardan oluşmuyor:-D ama lisedeyken bende ciğer enfeksiyonu oldum ve bir gece ateşler içinde yanarken ki acilden gitmiştim ve acile almadıkları için koridorda sandalyede yatıorum bir doktoru aradık daha önce methini duyduğumuz o hastanede olan. O kadının önlüğümü alıp geliyorum bu kız neden burda hemwn içeri alın diye telaşla yanımdan geçişini hatırlıorum. Birde yanıma geldiğinde gülen yüzünü. Nolmuş bnm güzelime dediğini. Sonrası bnde kopuk;-) sonra bnm doktorum olsu 2 ay hastanede kaldım. Et yemediğimi bilip senn buna ihtiyacın var die kemik çorbası getirirdi bana her hafta. Ve devlet hastanesiydi burası. Yani dispanserdeydim ama sonuçta özel değil.inanın beni o kadının gülümsemesi ve ilgisi iyileştirdi. İşte bende hep doktorlar böyle olsun isterim:-DYa ben devlete gidince ilk çok suratsız bir doktor çıktı karşıma. Mecburen gösterdim yani ama çok utandım. Adamla hiç göz göze gelmedik biliyor musun tüm muayene boyunca. Ben baktım ama o benim gözüme bakmadı. Tarzı öyleydi sanırım, yani suratsız.
Ben daha sonra özele gittim bu illet için. Özeldeki doktor aman Allah’ım nasıl kibardı. Hayatımda kaç kez karşılaştım böyle bir doktorla bilemiyorum. Dedi “bir muayene edelim” dedim “yani ettikten sonra direk kolonoskopi olacaksa ben direk onu alayım.” “tabi “ dedi.
Kolonoskopi için de bir şort veriyorlar arkası yırtık gibi. Tek kullanımlık. Doktor hiç görmüyor bile hemşire sokma işini yapıyor sonra doktor geliyor. Hemşire de görmüyor aslında. Yine de utanıyor tabi insan.
Sonra o doktora sonuçlarımı göstermeye gittiğimde ameliyattaymış. Ben tam arabaya bindim. Bir tel tanımıyorum. Açtım amann o doktor. Dedi ki” gelmişsiniz ben yeni çıktım ameliyattan çok uzak değilseniz dönebilirsiniz şu an yerimdeyim”.
Karşı cins diye de değil eşim vardı yanımda hatta.
Keşke her doktor böyle ilgili ve kibar olsa.
Keşkeeee;-) bnmki pek öyle tatlı tatlı anılardan oluşmuyor:-D ama lisedeyken bende ciğer enfeksiyonu oldum ve bir gece ateşler içinde yanarken ki acilden gitmiştim ve acile almadıkları için koridorda sandalyede yatıorum bir doktoru aradık daha önce methini duyduğumuz o hastanede olan. O kadının önlüğümü alıp geliyorum bu kız neden burda hemwn içeri alın diye telaşla yanımdan geçişini hatırlıorum. Birde yanıma geldiğinde gülen yüzünü. Nolmuş bnm güzelime dediğini. Sonrası bnde kopuk;-) sonra bnm doktorum olsu 2 ay hastanede kaldım. Et yemediğimi bilip senn buna ihtiyacın var die kemik çorbası getirirdi bana her hafta. Ve devlet hastanesiydi burası. Yani dispanserdeydim ama sonuçta özel değil.inanın beni o kadının gülümsemesi ve ilgisi iyileştirdi. İşte bende hep doktorlar böyle olsun isterim:-D
Amh niye istemiyolar acaba ? Devlet ödese herkes ister zatentabiki meşgul etmiyorsun. her zaman tedbirli olmak iyidir. ultrason konusunda da farklı gün vereceğini sanmıyorum çünkü zaten dr odasında mevcut, oraya hamileler geliyor sonuçta. ben bazen haftanın 4 günü gidiyorum ve her defasında ultrasonla muayenemi oluyorum.
illa ki neler lazım diyorsan.
adetin 3, günü hormon tahlili
adetin 21 günü progesteron tahlili ( yumurta kaliteni , çatlama durumunu vs gösterir)
herhangi bir dönemde tam kan tahlili iste ( jinekoloji genelde vermiyor dahiliyeden isteyebilirsin. tiroid , vitamin şeker kollestrol vs de önemli)
adet ten temizlendiğinde rahim filmi ( tüm tahliller temiz çıksada tüpler tıkalıysa en büyük sorunlardan biri.)
2 gün perhiz sonrası eşinin sperm tahlili.
birde Amh testi var bunu çoğu kişi istemiyor.menepoz durumunu belirliyor, ailede erken menepoz varsa bunuda tavsiye ederim.
Asla öyle bişey yapmm. Sadece ne yapıcak ne yapmalı bilmk istedim. Henüz bir senede ol adı o yü,dende bi azar işitirim gibi:-D:-D ben sadece hani bi kist varmı, gebeliğe engel bişey varmı die bakılsın istiorum
Amh niye istemiyolar acaba ? Devlet ödese herkes ister zatenyakında ödemeye başlar zaten işte o zaman ona buna da baktır listesine girer.
evet devlet ödemiyor ama doktorların uyarması gerekmez mi? böyle bir test var devlet karşılamıyor ama özelde yaptırabilirsin demek çok zor olmasa gerek. sonuçta biz her şeyi bilemeyebiliriz.
birde arkadaşı savunmak maksatlı söylemiyorum kesinlikle ama bence çocuğum olur mu diye doktora gitmekte bir sakınca yok. çünkü konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla sizde doktorsunuz ve eğer elle tutulur bir tedavi gerekiyorsa mesela laparoskopi gibi, en azından zaman kaybedilmemiş olmaz mı.
dediğiniz gibi hiçbir sorun olmadığı halde bebek sahibi olamayanlarda var. o Allah ın takdiri fakat hastalık için erken teşhis her zaman iyi değilmidir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?