doktordan tam olarak ne istemeliyim?

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.341
448
Cankuşlar içime düşen kurtlar yüzünden r kadın doğum doktorundan randevu aldım. Hamile kalmam için değerleeimde herhangi bir engel varmı baktırmak istiyorum? Yalnız devlet hastanesi doktorları pek umursamaz oluyor genelde. O yüzden doktordan hangi tahlilleri istemeliyim? Yani kan,hormon testi istesem atıorum şu eksik bu eksik deyip anlayabilirmi? Atıorum kist olup olmadığını falan anlarmı? Yojsa onun için ayrıca ultrasonda talep etmeli miyim? Yani başından savmaya kalkışırsa karşısında ne isteyecdğimi bilmk istedim.

Not: bebek için erken diyenler falan olabilir zaten şu an olsun istemiyoruz sadece bi aksilik falan varsa öğrenim istiyorum. Ki evliliğimiz taze olsada ilişkimiz onuncu yılında kartlaşmış durumda:-D:-D

Her kist hormonlardan anlaşılmaz.
Lh fsh farklı ise %99 pkodur ultrasonla bakmaya bile gerek yok.
Bildik bi kadın doğumcuya gidersen daha fayda alırsın.
Ultrasonla muhakkak baktır smeari de sen istemesende yapar zaten.

Ben gidip açık açık sormuştum bir problem var mı ileride çocuk sahibi olabilir miyim diye. Ki bekarım. Tahlil yaptı ve ultrasonda baktı.

Doktora gidip sadece 1 senedir çocuğumuz olmuyo de, yeter

O tahlili yap, bu tetkiki yap, şu filmi iste dersen olmaz. Doktor olan o sonuçta. Bize işimizi öğretiyor diye düşünür, gıcık olurlar.

Teşekkür ederim:-D ya burda üç tane var zaten. Ben eskişehirdeyken orda bi doktorum vardı ama burdakileri bilmiorum. Bebek olu va onun için bursa merkezde birine giderim ama şimdilik burdakiler keser die düşünüyorum:-D:-D

Ben gidip açık açık sormuştum bir problem var mı ileride çocuk sahibi olabilir miyim diye. Ki bekarım. Tahlil yaptı ve ultrasonda baktı.
Yani bende öyle yapıcamda biliyorsunuz bazen doktorlar umursamaz oluyor hani ne yapior ne yapmalı bi fikrim olsun istedi :-D

bir kadındoğumcu burdaki herkesten iyi bilir sonuçta

Doktora gidip sadece 1 senedir çocuğumuz olmuyo de, yeter

O tahlili yap, bu tetkiki yap, şu filmi iste dersen olmaz. Doktor olan o sonuçta. Bize işimizi öğretiyor diye düşünür, gıcık olurlar.
Asla öyle bişey yapmm. Sadece ne yapıcak ne yapmalı bilmk istedim. Henüz bir senede ol adı o yü,dende bi azar işitirim gibi:-D:-D ben sadece hani bi kist varmı, gebeliğe engel bişey varmı die bakılsın istiorum

bir kadındoğumcu burdaki herkesten iyi bilir sonuçta
Elbette öyle. Zaten burdakilere hamile kalırmıyım demiyorum. Ama atıorum bi kan tahlili yapıp yok biiey desinde istemiorum. Hani detaylı olarak nelere bakılıor bnmde bilgim olsun ki başından savamasın istrdim:-D

İstersen adetin 3. günü kendin hormon testi yaptırabilirsin. E2, prolaktin, tsh, fsh, lh.
Kistten şüpheleniyorsan doktor mutlaka ultrasonda bakar zaten.
1 Sene dolmadan doktorlar fazla tetkik yapmıyorlar.

İstersen adetin 3. günü kendin hormon testi yaptırabilirsin. E2, prolaktin, tsh, fsh, lh.
Kistten şüpheleniyorsan doktor mutlaka ultrasonda bakar zaten.
1 Sene dolmadan doktorlar fazla tetkik yapmıyorlar.
Evet işte çok yapmıorlar o yüzden istemem gerek. Bakın hormon testinin adetin 3 günü olduğunu bilmiyordum mesela. Neyse bi gidim adette tekrar giderim:-D

Lh Fsh farklı çıksa bile kist olmayabiliyor mutlaka ultrasonda baktırmalı.

yeni evlisin sanırım, bunu söylersen zaten önemsemez bişeyde yapmaz
1 yılı geçti çocuğumuz olmuyo de gerekli şeyleri söyler sana

Senin sorunun hamile kalamamak mı yoksa hamilelik öncesi gerekli testleri yaptırmak mı? Kistin varsa da hamile kalabilirsin. Yani ben hamilelik düşünüyorum bunun için neler yaptırmam gerekli dersen o sana gerekli testleri yapar. Ve lazımsa vitamin takviyesi falan bunun gibi şeyler yazar. Zaten bilinçli bi anne hamilelik öncesinde takibe başlamalıdır. Sen niye geldin gibi davranamaz dr sana ayrıca tebrik etmelidir bence.

Troidlerine mutlaka baktır, tüm detaylı hormon testlerini iste
kan değerlerini kontrol ettir
Guatırına da baktır
Yumurtalık ve rahim kontrolünü yaptır
Devlet hastanesi olunca söylemeden istemeyebilir doktor
İnşallah güzel sonuçlar alırsın

Evet işte çok yapmıorlar o yüzden istemem gerek. Bakın hormon testinin adetin 3 günü olduğunu bilmiyordum mesela. Neyse bi gidim adette tekrar giderim:-D
Zaten her kadının yılda bir kez jinekolojik muayene yaptırması gerekiyor. Siz doktora bebek sahibi olmayı düşündüğünüzü söylerseniz o sizi yönlendirir. Çoğu doktor 1 sene dolmadan kolay kolay hormon tahlili falan istemiyor.
Ben kendim doktor istemeden yaptırdım. Bu ay rahim filmi çektirdim. Hatta doktor istemeden eşimde yaptırdı kontrollerini. 9 aydır bebek sahibi olamıyorum doktor bir sıkıntı olmadığını denemeye devam etmemi söyledi.

Devlete gideceksen canım zaten doktorun fix menüsü vardır. Seni önce ultrasona gönderir sonra hormon testlerini ister. Ancak zaman kaybetmek istemiyorsan ve izin sorunun varsa reglin 3. Günü gitmen daha doğru olur.

Canım sen doktora git ve 1 senedir deniyoruz hamile kalamıyorum sorun mu var acaba diye sor.
Eğer 1 seneyi söylemezsen bir şey yapmaz eve gönderir 1 sene dene öyle gel der
Yapılacak bütün tahlilleri yapar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…