Doktordan cilt gençleştirme yöntemleri

drcosso

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2010
39
0
bu konuda 3 farklı yöntem ön plana çıkmaktadır ,bunlardan ilki nd/yag lazer ile cilt altı kollageninin ısıtılıp genleştirilmesi ve bir miktar üremesinin tetiklenmesi işlemidirki bu konuda Fotona nd/yag lazerler çok başarılıdır 20-30 gün arayla uygulanan 4 seans ve sonrasında her yıl 2 seans öneririm sonuçları net olarak görmek için 3-4 ay beklemek gerekecektir ancak ilk seans sonrası bile cildinizdeki sıkılaşma ve gerilmeyi hissedersiniz,2.yöntem PRP olarak adlandırılan kendi kanınızın 15-20 cc alınıp özel bir işleme tabi tutulup trombosit growth faktörünün ayrıştırılıp yüz ve boyun cildine tatbikidir buda 15 gün arayla 4 seans gerektirir,bahsedeceğim 3. ve son yöntem ise restylane vital marka hyaluronik asit içeren otomatik enjektörün cilt altına damla damla yaygın bir yüzeye uygulanmasıdır ve her kutu 15 gün arayla uygulanan iki doz içerir ve 3 gün 2-3 litre su içmeniz önerilecektir ve bu sayede hyaluronic asit bol miktarda su tutacak ve hücreleriniz daha geniş bir hacme ulaşacak dolayısı ile tüm yüz derisi daha nemli daha gergin ve ince kırışıklıklar azalmış olacaktır,her üç işlemdede yüzünüz derisinde genel bir aydınlık ve parlaklık artışı ilk farkedilen etki olacaktır.biz kliniğimizde bazı hastalarımız için her üç yöntemdende belirli sürelerde faydalanmakta genel bir düzelme içinde çoğu vakada botox ile alın ve göz kenarını desteklemekte sonuçta çok daha etkili bir fresh görünüm sağlayabilmekteyiz...

benim sorunum elmacık kemiklerimin üstünde durması gereken yastıkçıkların içi boşlıp (tam olarak boşalmış denemese de) yanaklarıma düşmesi. bu durum yüzünden göz altımın daha boş görünmesi ve yanak çizgilerimin belirginleşmesi. elimle kaldırıp yukarı doğru tuttuğumda, yada yatarken yüzüm istediğim gibi oluyor. Bu durum için sanırım orta yüz germe ameliyatı uygun

ameliyatsız olarak bu durumu toparlamam mümküm mü? "Fotona nd/yag lazerler çok başarılıdır" demişsiniz. benim istediğimi yüzde yüz olmasa da karşılar mı?
vitamin iğnesi mi yaptırsam yoksa?
bir de istanbulda güvenebileceğimiz bi klinik var mı? botoks uygumalaması 800 olmaz diyorsunuz ama ben 800' e yaptırdım ve sonuçta da değişiklik olmadı.

güvenebileceğimiz yerlere ihtiyacımız var.

istanbul için malesef önerebileceğim ve bildiğim bir yer yok, sizi görmeden çok fazla bir yorum yapamam ancak bahsettiğimiz lazer işlemi hiçbir zaman cerrahinin alternatifi olacak düzeyde değildir, ancak belli düzeyde sonuç verirki burada hastanın beklentileri ve hekimin bu doğrultuda kararı önemlidir.

thermage uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bildiğim kadarıyla onun da mantığı cilt altı kollajenini ısıtmak üzerine.

thermage uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bildiğim kadarıyla onun da mantığı cilt altı kollajenini ısıtmak üzerine.
cutera marka nd/yag lazerle yapılan işlemin adı thermage olarak geçiyor benim bahsettiğim yöntemle aynı ayrıca Fotona xp max nd/yag lazerdede bu başlık mevcut,4 seans sonrası 2 yıl boyunca etki artarak devam etmekte iyi bir sonuç 4-6 ay sonra ortaya çıkmaktadır

peki bu yöntem sadece cilt altı dokulara yönelik bir ısıtma işlemi mi? Uygulamanın ardından üst deride kızarıklık veya soyulma gibi bir durum ortaya çıkarıyor mu yoksa sadece cilt altı kolajenlerini mi etkiliyor?

Lazerle soyma işlemi de yapılıyor cilt gençleştirmek ya da leke, iz problemleri nedeniyle. Ama bahsettiğiniz soymaktan farklı bir işlem sanırım.

Bir de thermage cihazı RF (radyo dalgaları) enerjisiyle ısıtma gerçekleştiriyor araştırdığım kadarıyla. Ama mantık aynı gibi geldi bana. Son zamanlarda thermage ile ilgileniyordum ama nd/yaq lazerli uygulama da dikkatimi çekti.

Son düzenleme:
Hylaronic asit tabletlerini hap olarak kullanmanın cilde faydası varmıdır acaba?

Ben kolajen hapları kullandım ama hiçbir faydasını göremedim. Şu fotonayı tüylerim için yaptırıyorum 10 seansı geçti ama hala bitmedi. Gittiğimde bi sorayım bari ne kadara yapıyorlar, gerçi yapan kız da doktor değil ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…