doktora ilk muayenede neler yaşayacağım?

limonsepeti85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
225
77
98
İzmir
merhabalar bayanlar,

eşimle bebek istiyoruz, 7 aydır korunmamamıza rağmen hala bir kıpırtı yok, artık doktora gitmeye karar verdik. önümüzdeki hafta yumurtlama günümden bir gün öncesine randevu aldım, hem yumurta kontrolü yapar belki diye. ilk defa gideceğim için nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum. mesela kan tahlili yapacak mı ilk gidişte, muayene nasıl edecek? Eşim için de ayrıca ürologtan randevu almalı mıyım yoksa o mu yönlendirecek?

işyerimde biraz izin sıkıntısı var, bu süreç nasıl ilerliyor, izin almam gerekecek mi sık sık? cahilce mi oldu bilmiyorum ama çevremde bu soruları soracağım kimse yok maalesef, yardımcı olursanız çok sevinirim:KK39:

Estağfurullah canım neden cahilce olsun. Hiç üzülme. Ilk gitmende spekulum denilen bir aleti vajina girişine yerleştiriyor ve smear testi alıyor. Bu test ile rahim ağzı taramadı yapılmış oluyor. Ayrıca iltihap veya enfeksiyon varsa o da Teşhis ediliyor. Hiç korkma hiç acımıyor ve çok rahat bir işlem. Ikinci olarak vajinal ultrason denilen beyaz bir alet ile yumurtalıklarına BAKIYOR. Bu biraz ilk etapta rahatsızlık veriyor ama kazma kendini o zaman daha rahat ediyorsun. Bu aşamada eğer bişey varsa ona göre tedavi uygulayacak. ( örn; kist, pko, rahim ağzında yara vb.) bunlardan sonra eğer 1 Yıldır Korunmasız hamile kalamadıysan eşinden spermiyogram istiyor. Onu mutlaka yaptır. Sonra adetin 3. Günü aç karnına gelip kan tahlili yaptırmanı isteyecek. Bununla hormonlarına bakılacak canım. Ilk etapta bunlar Yapılıyor. Inşallah herşey yolundadır canım

Estağfurullah canım neden cahilce olsun. Hiç üzülme. Ilk gitmende spekulum denilen bir aleti vajina girişine yerleştiriyor ve smear testi alıyor. Bu test ile rahim ağzı taramadı yapılmış oluyor. Ayrıca iltihap veya enfeksiyon varsa o da Teşhis ediliyor. Hiç korkma hiç acımıyor ve çok rahat bir işlem. Ikinci olarak vajinal ultrason denilen beyaz bir alet ile yumurtalıklarına BAKIYOR. Bu biraz ilk etapta rahatsızlık veriyor ama kazma kendini o zaman daha rahat ediyorsun. Bu aşamada eğer bişey varsa ona göre tedavi uygulayacak. ( örn; kist, pko, rahim ağzında yara vb.) bunlardan sonra eğer 1 Yıldır Korunmasız hamile kalamadıysan eşinden spermiyogram istiyor. Onu mutlaka yaptır. Sonra adetin 3. Günü aç karnına gelip kan tahlili yaptırmanı isteyecek. Bununla hormonlarına bakılacak canım. Ilk etapta bunlar Yapılıyor. Inşallah herşey yolundadır canım

çok teşekkür ederim canım, söylediklerini internetten de araştırdım içimi pek ferahlatmadı özellikle spekulum kısmı:KK48: ama ne yaşıycağımı bilerek gidicem.

çok teşekkür ederim canım, söylediklerini internetten de araştırdım içimi pek ferahlatmadı özellikle spekulum kısmı:KK48: ama ne yaşıycağımı bilerek gidicem.
İnternet'e bakma. Internet çok abartıyor bazı şeyleri. Muayene koltuğuna çık, Dr un ne yaptığına hiç bakma. Hiç anlamıyorsun zaten. Bakmayıncada korkmuyorsun

Selam bende vajinal muayeneden çok korkuyordum ama korkulacak hiç bişey yok özelemi devletemi gidiyorsun bilmem ama özelde daha rahat geçer diye düşünüyorum. Bütün tahlillerin yapıldıktan sonra bir sıkıntı yoksa muhtemelen sana klomen tedavisi verecektir doktor ve seni belli günlerde çağıracaktır yumurtlarının durumu için bu dönemde iş yerin den sürekli izin alman gerekebilir. Ama kafana takma rahat git hiç bişeycik olmaz. Hadi hayırlısı:KK54:

Back