• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktora gitmeden önce bir şey soracaktım.

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Uzman doktorlardan hemen randevu alınmıyor malum. Hamileyim boğazım ve lenf bezimin teki şişmiş, uçuk çıkmış ayrıca. Hamile olmadan önce böyle olunca penisilin içermeyen antibiyotik veriyorlar ve geçiyordu.

Şimdi veremezler. Kadın doğuma da haftaya randevu buldum. KBB ye gitsem bana uygun ilaç var mı ki? Evde sarmısak soğan hariç ne yapabilirimi. Bir çok şeye de alerjim var

Ucugunuza karbonat surebilirsiniz. Hamilelikte zarar vermez zannediyorum. Bala alerjiniz yoksa bogazinizi yumusatir. Ozellille ilik suyla..

var canım hamilelerinde kullanabileceği antibiyotikler boşuna zorlama kendini git hemen bende 2 kez kullandım

Ucugunuza karbonat surebilirsiniz. Hamilelikte zarar vermez zannediyorum. Bala alerjiniz yoksa bogazinizi yumusatir. Ozellille ilik suyla..

Karbonat deneyeyim teşekkürler.

var canım hamilelerinde kullanabileceği antibiyotikler boşuna zorlama kendini git hemen bende 2 kez kullandım

Penisilin var mı içinde. Daha önce veremem demişti kadın doğumcunun biri. Penisilin kullanılır dedi de ondan kafam karıştı.

Kekik çayı da baya etki ediyor
Şirkeyle rgargar yapabilirsin limon suyu icrbilirsin

geçmiş olsun, yalnız benim kadın doğumcu sürekli uyarıyor beni, herkes hasta sen olma diye :)

bence mümkünse evde yat dinlen, onun dışında KBB uzmanı da hamileliğini hesaba katarak ilaç yazar veya yazmaz.
ben ilaç kullanmıştım ama alerjim falan yok.
belki sana hiç yazmaz dediğin gibi.

Penisilin var mı içinde. Daha önce veremem demişti kadın doğumcunun biri. Penisilin kullanılır dedi de ondan kafam karıştı.
adını hatırlamıyorum canım ama bildiğim kadarıyla penisilin alerjisi olanlar içinde özel antibiyotikler var eritromisin etken maddeli olanları varmış mesela doktora söylersin burada sana yazdığı antibiyotiği yazarsın yine bakarız netten için rahat etsin ama en iyi doktor bilir.

Kekik çayı da baya etki ediyor
Şirkeyle rgargar yapabilirsin limon suyu icrbilirsin

Sirkeyi de yapayım. Kekik çayı bebek için zararlı diyorlar.

Bu arada doktor bakıyorum bir taraftan. Ve haftaya veriyor randevuyu. Aile hekimine gideceğim öğleden sonra.

Sirkeyi de yapayım. Kekik çayı bebek için zararlı diyorlar.

Bu arada doktor bakıyorum bir taraftan. Ve haftaya veriyor randevuyu. Aile hekimine gideceğim öğleden sonra.
Onu bilmiyorum canım.sirkeyle limonun zararı yok ama onlardan eminim.doktora git bi çare bulacaktır.

geçmiş olsun, yalnız benim kadın doğumcu sürekli uyarıyor beni, herkes hasta sen olma diye :)

bence mümkünse evde yat dinlen, onun dışında KBB uzmanı da hamileliğini hesaba katarak ilaç yazar veya yazmaz.
ben ilaç kullanmıştım ama alerjim falan yok.
belki sana hiç yazmaz dediğin gibi.

Aman olma. Kapacağım yerde yoktu. Üşüttüm herhalde. Evdeyim zaten dinleneyim.

Yazamaz diye düşünüyorum. Aile hekimi ile görüşeyim. KBB ler dolu. Aradan almıyorlar.

adını hatırlamıyorum canım ama bildiğim kadarıyla penisilin alerjisi olanlar içinde özel antibiyotikler var eritromisin etken maddeli olanları varmış mesela doktora söylersin burada sana yazdığı antibiyotiği yazarsın yine bakarız netten için rahat etsin ama en iyi doktor bilir.

Hamilelikten önce kullanıyordum. Olmazsa özele giderim.

Benim kizimin da penisiline alerjisi var ve doktorlar lazım olduğunda penisiline içermeyen antibiyotikler veriyor.neden vermezler dediniz anlamadım.

Benim kizimin da penisiline alerjisi var ve doktorlar lazım olduğunda penisiline içermeyen antibiyotikler veriyor.neden vermezler dediniz anlamadım.

Hamileyim. Bir ara hamilelik şüphem vardı. Doktora gittim penisilin türevi ilaca izin veriyorum sadece dedi. Bende penisiline alerjim var ama başka ilaç kullanabilir miyim demiştim. İlaçsız atlatacaksın kullanamazsın dedi.

Penisilin türevi veriyorlar ve ona alerjim var. Penisilin hariç verilmiyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum

Verilenler var tabii ki.tabii penisilinlerle capraz reaksiyon gösterebiliyor.
Alerji derken ne mesela?

Ayrica belki de antibiyotige gerek yoktur.

Verilenler var tabii ki.tabii penisilinlerle capraz reaksiyon gösterebiliyor.
Alerji derken ne mesela?

Ayrica belki de antibiyotige gerek yoktur.

Penisilin yasaklandı. Çocukluğumda penisilin den sonra reaksiyon göstermiş vücut. Ne oldu hatırlamıyorum. Tamamen yasak dediler.

Penisilin ve türevi kullanamıyorum o günden sonra.

Bende hastalanmıştım hamileliğimde,kadın doğum doktorum ilaç kullanamazsın dinlen,iyi beslen demişti,birde okyanus suyu yazıp göndermişti. 1 haftada toparladım ilaçsız ama sizin durumunuzu siz bilirsiniz,ilaçsız toparlanamayacağınızı düşünüyorsanız gidin,uygun ilaç verirler ,içiniz rahat etmezse kendi doktorunuza danışırsınız.
Geçmiş olsun

Canım doktor mutlaka uygun bir ilaç verecektir.ben hamileliğimin 7.haftasında idrar yolu iltihabı sebebi ile 1 hafta antibiotik kullandım hemde 1000lik.hiçte bişey olmadı şükürler olsun.doktorum gebelikte tedavi edilmeyen hastalık bebeğe daha çok zararlı dedi.lütfen kendi başına çözüm arayıp hastalığını derinleştirme.

Back
X