doktora çok şaşırdım

kestane

Guru
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.090
9
40
arkadaşlar bu gün hamile bir arkadaşım bana geldik oturduk muhabbet ettik hamilelikten bahsederken hangi ilaçları kullanıyosun dedim hiç kullanmıyorum doktor vermedi dedi sadece ilk başlarda folik plus kullanmış okadar ondan sonra doktor hiç bişey vermemiş ne kan hapı ne vitamin nede magnesyum siz böyle bişey duydunuzmu hiç ilaç içmeden hamileliğini geçiren ve arkadaşım şuan 32 haftalık hamile ben doktoruna sor neden vermemiş herkes kullanıyo diye sor dedim ilaç kullanmaması normalmi sizce ben çok şaşırdımCADIARZU

normal bence önceden kısme ilaç kullanmıyordi ben elevite başladım ama onu bile bıarakasım var cok gereksız gelıyor bilmıyorum ama nedense

bende hicbir ilac kullanmiyorum 24 haftalik hamileyim..sadece basta folik asit aliodum simdi onu arada aliyorum ama doktorun tercihi degil bu ben kendim aliyorum
gerek yoksa ilaca, kan durumuda iyiyse neden extra ilac yazsin ki doktor...

arkadaşlar bu gün hamile bir arkadaşım bana geldik oturduk muhabbet ettik hamilelikten bahsederken hangi ilaçları kullanıyosun dedim hiç kullanmıyorum doktor vermedi dedi sadece ilk başlarda folik plus kullanmış okadar ondan sonra doktor hiç bişey vermemiş ne kan hapı ne vitamin nede magnesyum siz böyle bişey duydunuzmu hiç ilaç içmeden hamileliğini geçiren ve arkadaşım şuan 32 haftalık hamile ben doktoruna sor neden vermemiş herkes kullanıyo diye sor dedim ilaç kullanmaması normalmi sizce ben çok şaşırdımCADIARZU

benim eltim ne bir ilaç kullandı ne bir tahlıl yaptırdı 9 ayda 2 kere dr.a gitti bir başında bir sonunda kızını bir gör maşallahı var 4 kg falan doğdu ..........
belkı bizim gibi çok irdelemek daha kötü hiçbirşey olmasada psikolojik yıpranıyoruz strese giriyoruz öylemı böylemı diye .

bende ilk basta sadece folik asit kullandim ve 3 ay sonra bitti biraktim kullanmayi..kan degerlerine bakarak veriyor doktor ilaci kan degerleri iyiyse ilac yazmaz ..benim ilk kan degerlerim iyiydi sonra demir eksikligi cikinca demir hapi yazdi mesela..ama illa herkesde ilac kullanicak diye bisey yok tabi...

valla kızlarr haklısınızzzz.hersey Allahtan sahsen ben bebişimin cinsiyetınıde öğrenırım artık şikayetım olunca giderım msla ben herseyın normal cıktı kanım falan bana genede elevıt verdı.ne alaka yanııı barı 4 ayda başlamasamdı..bilmıyorum ben folık bile kullanmadım yakında bunuda bırakırım.annelerımız bunalrımı kullandı belkı bu kadar seye down sendromu vs arttı.kımseyı etkılemek için yazmıyorum ama ben guvenmıyorum.bilmıyorum ama öle..
arkadasım vardı ikilisi iyi cıktı 3lüsü ıyı cıktı tarama yaptrrken kalbınde parlaklıkmı ne cıkmıs taaaa ankaralara gitti proflar falan bişey yok demiş genede amnıyosentez yaptrdı yaptrma dedım.7aylııkken doğum yaptı suan ulaşamıyorum en son bebişi kötu haldeydı ıns ıyıleşir.çokda üstüne düşmemek lazım

Tüm gebeler folik asit kullanmalı gebelikte..Folik asitin bebeğe ve anneye çok yararı var..illa kan sayımı düşük diye verilmez lütfen yalnış yönlendirmeyelim gebeleri..folik asit annede ve bebekte oluşacak anemi riski ve bebekte oluşabilecek bir çok rahatsızlığı önlemektedir..omurgasından tutun bebeğin beynine kadar oluşabilecek anormallikleri engellemekte..Folik asiti gebe kalmayı istediğinizde kullanmaya başlayın ve tüm gebelik boyunca lütfen kullanın..Ayrıca sanırım 4. aydan sonra demir ilacını da lütfen kullanın bunlar çok önemli..Bu arada doktorunuzu lütfen araştırarak iyi seçin bazı doktorum diye geçinenler işi ticarete dökmüş durumda bu durumdan dolayı işin mali kısmını düşünerek hastayı yalnış yönlendirip yok down sendromu riskin var, yok amnıyo sıvınızın alınması gerek, yok bebeğiniz ters duruyor, boynunda kordon var diyerek hem maddi hem manevi sıkıntılara yol açıyorlar amaçları ceplerine fazla para girsin..çünkü her doktorun anlaşmalı labratuarı var sizi gönderiyor oradan komisyon alıyor..Böyle durumlarla kendi doktorunuzla bile karşılaşınca lütfen paniğe kapılmadan başka doktorlara da mutlaka görünün..işin doğrusunu anlayın..Ona göre hareket edin..Lütfen folik asit çok önemli, kullanmayıp yediklerimden alırım demeyin içindeki vitaminlerin hepsini yediğiniz gıdalardan alamazsınız..

valla kızlarr haklısınızzzz.hersey Allahtan sahsen ben bebişimin cinsiyetınıde öğrenırım artık şikayetım olunca giderım msla ben herseyın normal cıktı kanım falan bana genede elevıt verdı.ne alaka yanııı barı 4 ayda başlamasamdı..bilmıyorum ben folık bile kullanmadım yakında bunuda bırakırım.annelerımız bunalrımı kullandı belkı bu kadar seye down sendromu vs arttı.kımseyı etkılemek için yazmıyorum ama ben guvenmıyorum.bilmıyorum ama öle..
arkadasım vardı ikilisi iyi cıktı 3lüsü ıyı cıktı tarama yaptrrken kalbınde parlaklıkmı ne cıkmıs taaaa ankaralara gitti proflar falan bişey yok demiş genede amnıyosentez yaptrdı yaptrma dedım.7aylııkken doğum yaptı suan ulaşamıyorum en son bebişi kötu haldeydı ıns ıyıleşir.çokda üstüne düşmemek lazım[/QUOTE

şöyle sölemek istiyorum arkadaşım..
evet bende senin gibi düşünüyorum.eskiden böle ilçalar testler hastalıklarmı varmış..:kahve:
ama gel görki eskisi gibi soluduğumuz hava bile temiz değil yiyeceklerimiz hormonlu...:1no2:
eskiden bukadar erken doğummu vardı.bukadar down sendromlu,otistik v.s. bebekmi doğuyordu..
yada kalbi duran yada anne karnında ölen bebekmi vardı..fisfisfis
elevit zaten kan ilacı değilki içinde en çok vitamin var.benim kanım düşük hem elevit kullanıyorum hemde kan ilacı...mirmirmirmir
yani demek istediğim artık hiçbirşey eskisi gibi değil soluduğumuz havadan yediğimiz yiyeceklere kadar hangisi eskisi gibi bunlar ön tedbir bence..
tekneloji baya ilerledi anne karnında bile müdehale edebiliyorlar.yerimseniben
bende çok sölüyorum eskiden böle şeylermi varmış sadece doğururken hastaneye gidiyolarmış ama gel görkii yaşam standartlarımız onlarla bir değil..:teselli:
:CüvCüv::nazar:

Tamam eskiden bu kadar çok ilaç kullanan yokmuş,benim annem 2 kere doktor görmüş bir kere hamile kaldığında bir kere doğumda , ama onların şartlatrıyla bizim ki bir değil eskiden bebek ölümleri çokmuş şimdi 6 aylık bebekleri bile yaşatmaya çalışıyorlar çünkü yaşam kalitesi arttı ve bunun getirisi olarak kısırlık da arttı strese bağlı olarak, gıdalarda ki hormonlar arttı neyi nerden yediğimizi bilmiyoruz en azından büyük şehirler adına konuşuyorum .. Bu vitaminlerin bebeklere zararı yok olsa doktorlar zaten vermez adı üstünde takviye ha kullanıp kullanmamak kişiye kalmış ama anne bunları kullanıyor diye down olmuyor bebekler böyle yazarken biraz daha dikkat edelim lütfen .

benim ilk doktorum ilk 3 ay için folik asit verdi, sonrada kansızlığım olduğu için demir ilacı kullanıyorum, onun dışında başka bi şey kullanmıyodum ama doktorumu değiştirdikten sonra malesef başka ilaçlarda verdiler, şimdilik kullanıyorum, vitamin eksikliğim olduğu için elevit kullanıyorum birde balık yağı var, onu çok gereksiz buluyorum ama yine de aldım diye kullanıyorum işte

kimi doktor ılac kullanımına karsı
benım daha oncekı doktorum folic acid kullanmaya bıle karsıydı

eskıden ılac mı varmış ..........evet yokmuş ama sımdıyle eskı zaman bır degılkı sımdı hersey sunı............meyve sebze snı ...........neredeyse yetrlı vıtamın almıyo vucut ..........folıkasıt cok onemlı...............bazıları ıyı bı gebelık gecırebılır ılacsız ama bu herke ve her bunye ıcın aynı degıldır...........duzenlı doktora gıdılım...........herkese rahat sorunsuz hamışlıkler

ben 22 haftalık hamileyim, elevit ve balık yağı kullanıyorum. ondan önce de sadece folik asit kullanıyordum.
bildiğim kadarı ile genellikle kullanılanlar bunlar, annenin krampları oluyorsa bir tek buna ek magnezyum veriyorlar bir de kansızlık durumumda demir hapı. bunun haricinde sorun yoksa elevitle sürdüyor sadece anneler genelde.. ben de eskilerin hiçbir şey kullanmadan geçirdiği hamilelikleri düşünüyorum bazen ama bugünün koşullarında stres, doğal olmayan gıdalar, her ne kadar hormonsuzunu arasak da içinde illa ki bir miktar hormon olan besinler , hava kirliliği vs. düşünürsek sadece gıda alarak (özellkle sanayileşmiş büyük şehirlerde) geçirmemiz yeterli olmayacak gibi geliyor. gene de allah iyi karakterli, işini iyi yapan doktora düşürmüş olsun hepimizi..

olabilir neden olmasın..
ben de tüm hapları kullandım tüm hamileliğim boyunca.
benimle aynı dönemde hamile kalan görümcemde hiç bir ilaç kullanmadan devam ettirdi hamileliğini.
maşallah tosun gibi bir oğlumuz oldu..çok da sağlıklı Allah nazarlardan saklasın..
eğer doğal yolla alıyorsanız vitaminleri hapa çokda gerek yok arkadaşlar.
herkesin hamileliği bir geçmezki.
ben aşerdim hiç bişe yiyemedim ondan da hap kullandım..

normal tabi canım hamileik süresince ilaç içiceksin diye bi kayde yokki
ben ilk doktora gittiğimde folik pluc verdi dramamine ( bulantı hapı minoset (agrı kesici) verdi gerekirse bulantı ve agrı kesiciyi kullanırsın folik asitide 3. ayın souna kadar içiceksind dedi
sonraki kna sayımımda kan değerlerim çok iyiydi doktorum kan ilacına 5. ayda başlayalım dedi yani 2 ay ilaç kullanmadım

magnezyum ve kalsiyum da genelde rahim kasılması ve kramplar için verilir
arkadaşınıza boşuna panik yaptırtmayın

herkezin hamilelik süreci ve kullandığı ilaçlar genelde farklıdır

bende ilk 3 ay folik kullandım.. şimdi demir hapı kullanıyorum ama kansızlığım olduğu için... kan değerlerim normal olsaydı eminim benim doktorum da vermezdi bu kan hapını.. çünkü hamilelikte çok ciddi bir problem olmadıgı sürece ilaç kullanımına karşı.. vitamin bile vermedi.. doğal sebze meyveden alacaksın vitaminleri dedi..

ben 22 haftalık hamileyim, elevit ve balık yağı kullanıyorum. ondan önce de sadece folik asit kullanıyordum.
bildiğim kadarı ile genellikle kullanılanlar bunlar, annenin krampları oluyorsa bir tek buna ek magnezyum veriyorlar bir de kansızlık durumumda demir hapı. bunun haricinde sorun yoksa elevitle sürdüyor sadece anneler genelde.. ben de eskilerin hiçbir şey kullanmadan geçirdiği hamilelikleri düşünüyorum bazen ama bugünün koşullarında stres, doğal olmayan gıdalar, her ne kadar hormonsuzunu arasak da içinde illa ki bir miktar hormon olan besinler , hava kirliliği vs. düşünürsek sadece gıda alarak (özellkle sanayileşmiş büyük şehirlerde) geçirmemiz yeterli olmayacak gibi geliyor. gene de allah iyi karakterli, işini iyi yapan doktora düşürmüş olsun hepimizi..

Hangi balık yağını kullanıyorsun? Ben solgar almayı düşünüyorum. Ama 6. ayımdan sonra kullanıcam. çünkü ne balık yiyorum ne de ceviz

Bence ilac almaktan cok yediginize ictiginize dikkat etmeniz lazim. Bazi genellemelere katilamiyorum.Eskiden var miydi ? demek mantikli diil. Adi üstünde eski hic bir sey ayni degildi.Demekki kiyaslama yapilmamasi lazim.En iyisi bu güne bakin ama kendinizide kimseyle kiyaslamayin.Bebeginizde dogunca onuda diger bebeklerle kiyaslamayin.Herkes kendine özgü doguyor ve kendine göre sartlarda yasiyor.Benim ikinci hamileligim yasimdan dolayi folik asit kullaniyorum onun disinsa ilaca ihtiyacim olmadigi icin doktorum vermedi. Ilac almak zorunlu degil ama doktor verirse alin yada vermezse almayin kendi kafaniza göre karar vermek tehlikeli. Ayrica illaki ilac aldiginiz zaman bu vitaminse faydali olacak diye sart yok. Beslenmeniz dengeli degilse vitaminlerde geldikleri gibi giderler.Bence doktorunuza güvenin , güvenmiyorsaniz degistirin ama konuya yetkisi olmayanlarla kulaktan dolma bilgilerle davranmayin. Sonucta kendi sagliginiz arti bebeginizin sagligini düsünmek zorundasiniz.

eskıden hıc ılac kullandırılmazmıs. babanem falan anlatıyor asla ılac verılmezmıs hamıleye. allah bılıyo kı gayet de saglıklı dogumlar yasanırmıs. bencede eger kan degerlerınız normalse folık asıtten baska ılaca gerek yok.

Tüm gebeler folik asit kullanmalı gebelikte..Folik asitin bebeğe ve anneye çok yararı var..illa kan sayımı düşük diye verilmez lütfen yalnış yönlendirmeyelim gebeleri..folik asit annede ve bebekte oluşacak anemi riski ve bebekte oluşabilecek bir çok rahatsızlığı önlemektedir..omurgasından tutun bebeğin beynine kadar oluşabilecek anormallikleri engellemekte..Folik asiti gebe kalmayı istediğinizde kullanmaya başlayın ve tüm gebelik boyunca lütfen kullanın..Ayrıca sanırım 4. aydan sonra demir ilacını da lütfen kullanın bunlar çok önemli..Bu arada doktorunuzu lütfen araştırarak iyi seçin bazı doktorum diye geçinenler işi ticarete dökmüş durumda bu durumdan dolayı işin mali kısmını düşünerek hastayı yalnış yönlendirip yok down sendromu riskin var, yok amnıyo sıvınızın alınması gerek, yok bebeğiniz ters duruyor, boynunda kordon var diyerek hem maddi hem manevi sıkıntılara yol açıyorlar amaçları ceplerine fazla para girsin..çünkü her doktorun anlaşmalı labratuarı var sizi gönderiyor oradan komisyon alıyor..Böyle durumlarla kendi doktorunuzla bile karşılaşınca lütfen paniğe kapılmadan başka doktorlara da mutlaka görünün..işin doğrusunu anlayın..Ona göre hareket edin..Lütfen folik asit çok önemli, kullanmayıp yediklerimden alırım demeyin içindeki vitaminlerin hepsini yediğiniz gıdalardan alamazsınız..

yani kullananların kesın down sendromlu olmuyor kesinmi bu??!

X