doktora çok kızgınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de Türkiye’de yaşıyoruz, bir fikrimiz var elbet. Almancacı her sene 76 top yazılı teslim ediyor ,her topta 34 kağıt var. Ama kimseyi azarlamıyor. Herkesin iş yükü var
Ben güler yüz göstermesi zor demedim ki, "bu benim alanım değil burada tahlil yaptırmayın desin" dediğiniz icin, onu demeleri zor dedim. Verdiğiniz örnekle iliskilendiremedim cevabimi.

Yo acil bir durum degil di ama benim bir hafta bekleyecek te zamanım yok tu. Ama ilac kullanıyordum bu ilacın da hamilelikte fetüse zarar vereceğini bildiğim için hamilelik testi yaptırdım. Nitekim de iyiki yaptırmışım zira gerçekten hamileydim. Ayrıca ben hiç bir hastanın hakkını yemedim sonuçta acillik durumuna göre değerlendirme yapılıyor ve ona göre hasta alınıyor.

Ama genel olarak sağlık personeli degil mi? Sizi rahatsız eden nokta hangisi?
Hastanede kat görevliside sağlık personeli, yoğun bakım hemşirede sağlık personeli. Herkes görevi
neyse onu kullanmalı bence. Dr lar sağlıkçıyım zaten demez.
Avukatlar adliyeceğim yada öğretmenler milli eğitimciyim diyormu mesela.

Allah’ın dağında görev yapıyorum ve bulunduğum ilçede kadın doğum uzmanı yok kendi doktorum acile git hemen baktır dedi. Bilmeden suçlamasak??

işte o zaman acildeki doktora değil sizi acile yönlendiren doktorunuza yönlendireceksiniz beklentilerinizi.

burda sağlıkçı bi üye de bu durumu normal buldu. demekki sizin doktorunuz da öyle düşünüyo. ama bazı insanların bu şekilde düşünmesi sizin yaptığınızı haklı çıkarmaz. ve beklentinizi doktor karşılamak zorunda değil.

Buna göre jasta alınsa bile bence aşırı yanlış sizin durumunuz hakkında bir şey yazmadım ayrıca
Sadece doktorun öyle yapması da doğru değil siz ilaç kullanıyormuşsunuz hadi
Ve uazdığımın sizinle bir alakası olmadığınu yazmıştım

Yoo gayet tanıştığım doktor bana sağlık görevlisiyim demişti. Tabi bu dediğim yurtdışında gerçi pek bir farkı da yok bence

Pardon yanlış anladım yazdıklarınızı

Bu acile gitme olayınızda çok yanlış. Adı üstünde acil demek acil vakalar anlık beklenmedik vakaları içeriyor. Kızımın burnu geçenlerde oluk oluk akmaya başladı birden, durduramadık gittik acile. Sıra vardı. Bekledik elimizde kanlı pamuklarla. Eğer sıralardan birinde sizin gibi birileri varsa da sağlam sol kulağını çınlatırım her türlü. Veya bir migren atağında yine sizin sebeplerinizden ötürü sırada beklemek hak yemek olmaz mıydı? Bilinçli vatandaş olmak çok zor değil aslında.

dokto neden kibarca desin ki neler görüyor onlar sizde bu kadar hassas olmayın her ihtiaml var

Çok sağol arkadaşım. Beni sen anladın. Derdim doktor değil, dış gebelik riski.. korkuyorum yani. Anlamıyorlar. Konuşsunlar boşver.

Kalkip sizinle sevinmesin tabi ama heveslenme demeside hos degil. Kisa ve net iki gun sonra tekrarla iki katina cikmali diyip gidebilirdi.
Degerin dusuk degil 56 di sanirim benim degerim. Onemli olsn iki gun sonra ayni hastanede yaptirdigin testin iki katina cikmis olmasi. Ama simdiden soyliyim o zamanda hamilesin demeyecekler. Gebelik gorunuyor ama keseye bakicaz diyecekler. Sonra keseyi goruncede bitmeyecek kalp atisi duyulmali. İnsallah duymak nasip olur kalp atislarini

konu dışı ama prolaktin bende de yüksek çıkmıştı 53 tü adet oluyodum pek ilgikenmediler benle pandemi girdi araya gidemedim bu çocuk olma ihtimalini etkiler mi acaba

konu dışı ama prolaktin bende de yüksek çıkmıştı 53 tü adet oluyodum pek ilgikenmediler benle pandemi girdi araya gidemedim bu çocuk olma ihtimalini etkiler mi acaba
üye ironi yapmış .kendisi doktor da değil.siz doktorunuza sorun en sağlıklı cevabı ondan alın

isveçte sin sen kendine gel kanki.
Doktor heryerde doktor kanki ayrıca insanlar diplomalarına ve mesleklerine göre sınıflandırılıyor buda çok cirkin bence. Örnegin bizim kahve aralarımızda doktoru da hemşiresi de hasta bakıcısı aynı yerde oturup kahve içer ve sohbet eder. Ama burdan anladığım şey şu hasa sen kim oluyorsun da doktora sağlıkçı diyorsun . Sonuçta sağlık sektöründe çalışan herkes sağlıkçı bize göre

Hamileligimin 36. Haftasinda 2. Fikir almak için annemin israri ile gittigim doktor beni hayattan sogutmustu. Kizim makat gelisti ve dohum kanalina bu sekilde girmisti. Adam almis eline ultrasonu yaa simdi senin sancin tutsa bunun kordan asagida buna kan gitmez bu ölür. Zaten 10 dk da ameliyat masasinda olman lazim o vakitte hastanede bile olsan yetismez yok kesin ölür. Bi haftami boyle pazartesi sezaryen yapacaktim pazar dogum basladi bebegi öldü. Seninde ölür gel biz bunu yarin alalim. Zaten 3 kg olmus ölür bu filan demisti.
O kadar buyuk yikim yasadim ki anlatamam. Eve geldim ekmek bicagiyla sezaryen yapacaktim kendime. Aglaya aglaya kendi doktoruma gittim. Kadin dedi ki delirdin mi sen. Boyle bi risk olsa ben tutarmiyim. Sen de bebekte gayet guvendesin dedi. 39. Haftaya kadar bekledik. Kizim suan 4 yasinda. O doktora her aklima geldiginde kufur ediyorum.

Doktorlarin isleri yogun herkese bi parmak bal calamazlar bunu anliyorum ama bu baska bisey.

Isin enn kotu yani yorumlara bakıyorum herkes doktora hak vermis. Halbuki guleryuz iyi niyet herkesin hakki. Ama o kadar alistirilmisiz ki kotu davranilmaya bunlar normal geliyor. Hayir normal degil.

Bir acil hekimi boyle bir yorum zaten yapamaz. En fazla pozitif veya negatif gorunuyor der kadin doguma yonlendirir. Kanama vs varsa mudahalede bulunur vs.

Ve dip not. Ilk ogrendigimde betam 45 idi. Velet 4 yasina geldi.

Napacakti , elinizi tutup bak üzülme deyip , yarım saat sizin yaninizda mi oturacakti. Açıkça olasılığı söymemiş. O yoğunlukta , o karmaşa da gene iyi yakıt ayırmış söylemiş size olasılığı . Daha bişey belli değil , uzmana gidin deyip gönderse , kadın doğum uzmanına gitmeseniz acildeki doktor değer düşük demedi mi diye sorardı . Önemli olan size gerekli ve pek acil !! Durumunuzla ilgili bilgilendirmesi. Yurtdışında bu şekilde acile gidemez ve doktorla konusamazdiniz bile. Millet ölüyorum diye acile gidiyor. Sabahı bekleseydiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…