Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bence hiç acele etme. Eğer renkli istiyorsan nefsini köreltmek, ara sıra aynada kendini izlemek ya da bir kaç saatliğine özel günlerde kullanmak üzere edinebilirsin. Doktor sürekli kullanıma izin vermediyse muhtemelen göz yaşı üretimin az ya da kornean ince.
Şunu unutmamalı ki lens ömür boyu kullanılamaz. Ne kadar yüksek oksijen geçirgenliği de olsa, yüksek su tutuculuğu da olsa sonuçta vücuda yabancı ve uzun vadede korneyı inceltiyor. Ne kadar geç başlarsan o kadar iyi.
Ben çok küçük yaşta kullanmak zorunda kaldım, çünkü gözlük kullanamıyordum. Şimdi keşke gözlüğe alışmaya çalışıp o günleri öyle idare etseymişim diyorum. Keşke lens kullanmaya üniversitede başlasaydım. O yüzden şimdilderde gözlerimi mümkün olduğunca dinlendirmeye çalışıyorum. Güneş gözlüklerimin hepsi numaralı, onları takacağım zaman lens kullanmıyorum. Alışverişteyken de mağazalarda çıkartmıyorum mesela. Bence sen de hiç acele etme emi. En önemli şey sağlık. Gözün -en azından bir süreliğine- başka renk görünmeyiversin. Farlarla idare et şimdilik