• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor yada Doktor Adayları

• Konu Sahibi Konu Sahibi kördüğüm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben Doktorum. Kazanmayın. Okumayın valla hayatınız biter. En son uni 1 de sinemaya gitmiştim 11 yıl önce.... Uzman doktorum

ben asistan hekimim, mesleği sevmeden meslek yapılmaz.Dünyanın en güzel mesleğini yaptığımı düşünüyorum.Gerçekten hekim olmak isteyenler, umudunuz kırılmasın, çalışın çaba gösterin ve yine çalışın...

ahaha hatta sadece çalışın amelelik yapın kan filan alın :52::52::52:

dünyanın en zor mesleği bu olsa gerek.. Allah kolaylık versin =)

Bu kadarcik mi doktor var burda :( seneye bende tip ogrencisi olursam tam olarak araniza katilirim insallah kazanamamaktan cok korkuyorum :( kadin doktor gordugum zaman hayran hayran bakiyorum ya :)

Bu kadarcik mi doktor var burda :( seneye bende tip ogrencisi olursam tam olarak araniza katilirim insallah kazanamamaktan cok korkuyorum :( kadin doktor gordugum zaman hayran hayran bakiyorum ya :)

Canim insallah tip kazanirsin. Ama sakin tip gelmezse dis hekimligi yazayim deme. Sen sen ol dis hek. yazma bu hataya dusen o kadar cok insan taniyorum ki butun tip fak. adaylarina soyleme geregi duyuyorum. :14::43: Tip en guzeli gercekten. P.S: deli gibi gecen staj sonrasindan kalan psikolojiyle yaziyorum:37:

Canim insallah tip kazanirsin. Ama sakin tip gelmezse dis hekimligi yazayim deme. Sen sen ol dis hek. yazma bu hataya dusen o kadar cok insan taniyorum ki butun tip fak. adaylarina soyleme geregi duyuyorum. :14::43: Tip en guzeli gercekten. P.S: deli gibi gecen staj sonrasindan kalan psikolojiyle yaziyorum:37:

Ay canim ne guzel hayal ettigin seyi yasiyorsun su an insan istedigi seyi yapinca onun yorgunlugu bile guzel gelir ya :) Basvurularimi yaptim bakalim hayirlisiyla olur insallah 4 ayim var sinava. Hep tip yazdim zaten bir tane de mikrobiyoloji yazdim yedekte dursun diye :) dis hekimligi cok farkli bence biraz daha paraya duskun olanlar dis hekimligi tercih ediyor gibi geliyor bana ilgimi de cekmiyor acikcasi. Ay insallah buraya bende artik bir doktor adayiyim diye yazarim 6 aya kalmadan :) nasil ozeniyorum nasil :)

Ay canim ne guzel hayal ettigin seyi yasiyorsun su an insan istedigi seyi yapinca onun yorgunlugu bile guzel gelir ya :) Basvurularimi yaptim bakalim hayirlisiyla olur insallah 4 ayim var sinava. Hep tip yazdim zaten bir tane de mikrobiyoloji yazdim yedekte dursun diye :) dis hekimligi cok farkli bence biraz daha paraya duskun olanlar dis hekimligi tercih ediyor gibi geliyor bana ilgimi de cekmiyor acikcasi. Ay insallah buraya bende artik bir doktor adayiyim diye yazarim 6 aya kalmadan :) nasil ozeniyorum nasil :)

İnsallah canim kazandiktan sonra guzel haberini duyariz. Aslinda sanildiginin aksine dis hek.te cok para yok (cok eski ve taninmis hekim degilsen yada ortodontist degilsen). Ben ortamini calisma seklini sevdigim ve ozendigim icin secmistim ama simdi cok zorlaniyorum:53: cevremde cogu gitti azi kaldi diyorlar ama inan insani resmen cokerten bir bolum. Bir de saglikla ilgili bolumler tip olsun dis hek. olsun diger bolumlere gore cok farkli ortama sahipler. Cok ciddi, cok kati, cok sert kurallar var mesela bizde. Hocalarimiz bile burasi askeriyeden farksiz diyorlar ki tipi hic dsunemiyorum. Mikrobiyoloji okuyan bir arkadasim var cok memnundu en son ama epeydir gorusemiyoruz:37:. Hayirlisi olur insallah canim.

kizlar universitelere basvurdum yurtdisindayim durum biraz farkli ama 4 universiteden 2 si reddetti 2 sinin de mulakatina girdim ve cevap bekliyorum su an 2 hafta icinde belli olacak bu nasil bir korkudur ya gelecegim onlarin eline:5: ben doktor olmak istiyorum:14::14:

Tip olmazsa diye de genetik ve molekuler biyolojiyle bir de mikrobiyoloji bolumune basvurdum ama tip icimde kalacak:50: ins. hayirlidir benim icin de tip olur:31:

:1::1: ben hiç böyle düşünmüyorum bende evime yakın tıp fakültesi tutmayınca diş hekimliği yazdım, ilk üç yıl nefret ettim okuldan ama kliniği o kadar güzel ve eğlenceli şu an iyiki diş hekimi olmuşum diyorum, staj aşaması iğrenç haklısın hele asistanlar da bi garipse:27:

yalnız şöylede bir şey var ben çene cerrahıyım, ortodonti yada cerrahi dışında bi bölümde olsaydım herhalde bende nefret ederdim o konuda haklı olabilirsin:52:

ben doktorların fazlalaşmasını istiyorum. zor bir meslek ama değerli.

Bu sene 4. sınıf yani stajyer doktor oldum. Artık dersler hastahanede olucak, birebir hasta başında öğrenicez :3: Çook heyecanlıyıımm :52:

ben daha 2.sınıfa geçtim:52: üniversite sınavına hazırlanmaya zor diyordum, 1.sınıfı bitirene kadar göbeğim çatladı ve her yıl birbirinden daha zor olacak, stajyerlik zor, internlük zor, tus zor, doktor olarak çalışmak zor, asistanlık zor... Allah yardım etsin hepimize....

8 yıllık dr.um,çocuğum olsa asla tıp yazdırmam.Allah yardımcımız olsun.

arkadaslar ben birseyler sormak istiyorum izninizle
bulgaristanda okuyorum 3. siniftayim suan sinav donemi basladi tabi zor gececek belli...
neyse uzatmim fazla
mezun olduktan sonra turkiyeye yerlesecem Allah nasip ederse turkiyeye gelin gidicemde
mezun olduktan sonra seviye tespit sinavina (STS) girmem gerekiyor diplomamin turkiyedede gecerli olmasi icin
ki STS yi gecersem anca calisabilcem ama bu TUS cikti simdi
sevgilim hayatin hep hastalar mi olcak yuvamiz ne olacak pratisyen ol uzmanlik yapma diyor
bir arkadas TUS gecilmeyince 2 yil zorunlu atama oluyor gibi birsey demis tam anlamadim bu ne demek oluyor acaba
hani mesela ben TUSa girmedim diyelimki pratisyen olsam devlet bir sekilde beni biryerlere mi atayacak
yani pek bilmiyorum anlatabilirseniz cok sevinirim tesekkurler simdiden

8 yıllık dr.um,çocuğum olsa asla tıp yazdırmam.Allah yardımcımız olsun.

bende arada diyorum kim vurdu kafama doktor ol diye...
daha ogrenci yillarim birde gururlu bir meslek ama hayatimdan kuracagim aileden vazgecmekte istemiyorum
ne zormus doktor olmak :110:

Merhaba yine ben :) Bu sefer guzel haberimle beraber geldim :9: tip fakultesi tuttu artik bende bir doktor adayiyim:31:

Ben de 4 yıllık doktorum...

Son düzenleme:
ben dişhekimiyim 4 yıllık.
nerede nasıl koşullarda çalıştıgınız çok önemli.butun öğrencilik hayatımın en zoru üniversiteydi
.tabi istanbul da okumak da ayrı bir çile..
mesleğimi çok seviyorum ama artık insanlarda saygı görgü kalmamış ,karşılaştığımız insanları görseniz sabır kalmıyor :(
ben özel ve yoğun bir klinikteyim.

Back