ohh sefanız olsun canım ne güzel eşinde evdeyken gezin tabi... bu aşkın yakında meyveside gelir inşallah canımkızlar sonra görüşürüz biz yine gezmeye çıkıyoruzdolaşcaz biraz
buralardayım sabah bır gırdım kımsecıkler yoktu sonra ıslere boguldum yemekte bıraz bakayım dedım ama gecmısı okuyabıldım bır suru dokturmussunuz
evet şekerim artık iki lafın belini kırarız.. kilo vermeye çalışıyorum yetiş bacım ya
iyi o zaman seninle rejime başlayalım biz.. böyle olmaz şekerim aaa genç yaşta bunun önlemini almamız lazım.. bu iştaha bi dur demeliyiz.. limonlu ballı su karışımına başlayalım en iyisi ne dersin :26:
maşallah canım iyi bakmışsın gerçekten kendine bende evlendiğimde ya 49 ya 50ydim şimdi 54 olmuşum ama ben him 55 ve üstü olmadm hiçayy bende 60 olmuşum yaw, evlendiğimde 51 kiloydum, maşallah iyi bakmışım kendimeebende öyleyim sevdecim az yiyince doyduğumu anlamıyorum aç aç geziyorum ortalarda, nolcak bu halimizzz
evet canım bi sen eksiktşn tamamlandın neysekioooo herkes burda bir ben mi eksiğim ya
amin canım aminyıldızcım benim kayınvalidem de eşimden korkuya sesini çıkaramıyor.. Allah kocacıklarımızı başlarımızdan eksik etmesin canlar
ohhh seninde maşallahın varmış şekerim neyse çalımaya başlayınca verirsin hepiciğinicanım 3 tane daha zeytin ye lütfen:)))
sorma ya ben korkunç oldum.hareketli bir yaşamdan sonra evde oturmaya başlayınca kilolarda geldi.şuanda 68 kiloyum löpür löpğr tabiri bana daha iyi uyuyor:))vermem gerek kilo dedikçe daha çok alıyorum.
kızlar sonra görüşürüz biz yine gezmeye çıkıyoruzdolaşcaz biraz
evet canım onlarda şıp dedi damladı istiyorlar... halbuki onların zamanındaki kolay değil öyle hamile kalmak artıkk... ama bilmeyince konuşuyorlaş işte canım.. Allah tez vakitte versinde kimseye konuşacak söz kalmasın kekulacım..pozer canım senin kaynanada piskopatmış resmen.Allah fırsat vermesin böylelerine.bizimkilerin zararı yok.bana çok dua ediyolar ilgileniyom diye.ama her fırsatta bebek yok diye laf çakıyo.ben atamam olsun ondan sonra demiştim ona.sorun oldunu bilmiyor yani.ondan her ortamda oda hamileymiş buda hamileymiş olsaydı şimdiye kadar yürürdü şu buu birsürü laf.
ay canım kızsanda haklısın ama sen kızmazsın ki bize dimi tatlım... evet 5 zeytin yemek lazım ama ben bugüne bugün rejimli bi hatunum yavrum.. o yüzden bana 2 tanede yeter...hakkaten ya ne bu böyle adada snde bana yükleniyosunuz kızıcam bak şimdi insanlık hali canm olamamzmı arada atlayıverriyorum demek farkında olmadan hem sizle yazıiıyorum hem sağımı solumu topalıyorum eşim günde 40 sefer arar onunla konuşuyorum varda var yani
sevdecim bize 5zeytin diyosun sen 2tane yemişsin neyse şimdi tam doymadınya biraz daha vakit geçir meyve takviyesi yap 3 öğün değil 5 öğün ye az az ye
kekulacım inşl allahım gönlünüze göre verir canım kayınvaldende bian önce sağlığına kavuşur umarım
yıldızcım seninde ne kötü kayınvalden varmış allah uzak etsin şekerim insan evladının mutluluğunu düşünür bu daha beter ara bozmaya meyilli sanne herkes evinde napıyosa nasıl yaşıyorsa öyle olsun
neyseki ben anneme yürüyerek 15dk mesafe kadar yakınım ablamada arabayla 20dk sürekli biraraya gelebiliyoruz annnemde henüz gelinde olmadığı için bizim üstümüze titrer gelin gelince nolur bilemeyiz ama kayınvaldem uzakta uzak olması iyide ama bana onunda bi zaraı yok benim kayınvaldem gede genç 41yaşında ve cıvıl cıvıl biz herşeyi konuşuruz ağır yemekler yaptığında hep bizde ayırır yollar sağolsun bide iki haftaya bir yanlarına gitmemizi istemeseler tam olacak
ooo sen mı benmi yaaa bende bu aralar acayıp kılo aldım ama vermeye bır turlu nıyetlenıyorum
sonra belkı bu ay hamıle kalırım dıyorum bahaneyede bakarmısın
oooo herkes burda bir ben mi eksiğim ya
yıldızcım benim kayınvalidem de eşimden korkuya sesini çıkaramıyor.. Allah kocacıklarımızı başlarımızdan eksik etmesin canlar
kızlar sonra görüşürüz biz yine gezmeye çıkıyoruzdolaşcaz biraz
evet hasta oldukları için eşin onlara da kıyamıyordur.. hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun inşallah.. ikiniz içinde zor
evet sevdecim bizim 10 ar tane yememiz lazım eşlerle birlikte
evet canım kase kase yemeliyiz
ayy sende miiii... ne edicez bacım yaa .. kilo vermekte çok zor..ben kendimden hiç ümitli değilim açıkcası :44:
evet canım bi sen kusur kaldın nerelerdeydin sabahtan bu yana bakem
eve gidince başlayalım bari zeytin kürüneay sorma cnm ya işin kötü tarafı benm çabam da yok kilo vermek için hep yiyiyim istiyorum
pozer canım senin kaynanada piskopatmış resmen.Allah fırsat vermesin böylelerine.bizimkilerin zararı yok.bana çok dua ediyolar ilgileniyom diye.ama her fırsatta bebek yok diye laf çakıyo.ben atamam olsun ondan sonra demiştim ona.sorun oldunu bilmiyor yani.ondan her ortamda oda hamileymiş buda hamileymiş olsaydı şimdiye kadar yürürdü şu buu birsürü laf.
sorma tatlım tam psikopat hemdebide geçen kalkmış ee sıra size gelmedimi dio, dicektim sayende psikolojim yeni düzeldi, izin verirsen olcak inş die ama bişi denmio işte :26: allahtan uzaktalar, yüzünü görmüyorum sene de 2 en fazla 3... ama telefonla da yetiyoo
hakkaten ya ne bu böyle adada snde bana yükleniyosunuz kızıcam bak şimdi insanlık hali canm olamamzmı arada atlayıverriyorum demek farkında olmadan hem sizle yazıiıyorum hem sağımı solumu topalıyorum eşim günde 40 sefer arar onunla konuşuyorum varda var yani
sevdecim bize 5zeytin diyosun sen 2tane yemişsin neyse şimdi tam doymadınya biraz daha vakit geçir meyve takviyesi yap 3 öğün değil 5 öğün ye az az ye
kekulacım inşl allahım gönlünüze göre verir canım kayınvaldende bian önce sağlığına kavuşur umarım
yıldızcım seninde ne kötü kayınvalden varmış allah uzak etsin şekerim insan evladının mutluluğunu düşünür bu daha beter ara bozmaya meyilli sanne herkes evinde napıyosa nasıl yaşıyorsa öyle olsun
neyseki ben anneme yürüyerek 15dk mesafe kadar yakınım ablamada arabayla 20dk sürekli biraraya gelebiliyoruz annnemde henüz gelinde olmadığı için bizim üstümüze titrer gelin gelince nolur bilemeyiz ama kayınvaldem uzakta uzak olması iyide ama bana onunda bi zaraı yok benim kayınvaldem gede genç 41yaşında ve cıvıl cıvıl biz herşeyi konuşuruz ağır yemekler yaptığında hep bizde ayırır yollar sağolsun bide iki haftaya bir yanlarına gitmemizi istemeseler tam olacak
yok cnm bizim ki evladının mutluluğunu değil mutsuzluğunu isteyenlerden. boşan başkasıyla evlenirsin dio. ama dediğim gibi normal değil yani, eşimin 2 teyzesi var 2 side kendi gelinlerine aynı şeyi yapıolar, diğerlerininkileri çok seviyolar. daha öncede dayısını boşatmışlar aynı şekilde gelini istemioz die. Allah fırsat vermesin böylelerine, onu Allaha havale ettim, daha kendi bekar kızı var, dilerim Allahım dan ne eksik ne fazla kendi kızına da aynı kendi gibi kayınvalide versin inş, bana ettiklerini ondan görsün, belki aklı başına gelir... uzakta ama dediğim gibi ordan da yetiyo huzur bozmaya. evimize gelir bişi getirir bunu oğluma getirdim yesin die der. bende bişi getirince elimi bile sürmem inadımdan, eşim duyarsa ööle dediğini o da dokunmaz hiçbişeye...
evet canım iştahı kesip limon sayesinde yağ yakıyormuş... hem hamişş kalsakta bi zararı olmaz birazcık düzene sokalım kendimizi dimi...limonlu ballı su zayıflatıyomuymuş hiç bilmiyodum.ben genelde grip olunca yaparım onu.başlayalım valla canım ya.ne güzel 10 gün önce tam karar vermiştim hergün bir buçuk saat yürüyüş yapıyodum.sonra kayınvalidemlere gidince yarım kaldı herşey.bol su bol yürüyüş bence yeterli olur ama havada soğuk zor oluyorr.
kızlar hastalandım.boşuna sitres yapmışım.yeni başlıyor.yarın yada cuma günü giderim doktora.hadi hayırlısı:)her zaman hastalanınca üzülüyodum şimdi sevindim
evet canım iştahı kesip limon sayesinde yağ yakıyormuş... hem hamişş kalsakta bi zararı olmaz birazcık düzene sokalım kendimizi dimi...
bende geçen hafta 2 kez yürüyüşe çıktım 6 km kadar yürüyordum.. ama bu günlerde hava soğuk ya yine evde kös kös kaldım :26:
hadi gözün aydın diyelim canım.. cuma günü gidersin 3. günü olur.. bu ay hayırlısıyla güzel bi çalışma sizi bekliyor.. sen bugünden ballı suya başla canım.. yemekten önce yapıcaksın
tamam bu günden itibaren başladık rejime bacım.. ona göre.. sana asya diyoruz oldu şekerim... evet ben sevdesaol canım.başlayalım madem ballı sulara direncimizde artar hem.takma ad banada asya diyin madem.sevde senmiydin bu arada:)
yok sevdeciğim küsermiyim kızarmıyım hiç olurmu öyle şey canımcıım
evet canım kayınvaldem 41yaşında 14te evlenmiş 9ay boş geçmiş sonra eşime hamile kalmış karnını çektirip işte eşim 25 kaynım 24 yaşında 37sinde kayınvalde38ndede babaanne oldu darısı bizimkiyle ikinci babaanneliğine
yıldızcım valla ürktüm kayınvaldenden allah yardımcın olsun canım baksana hepsi ailecek öylelermiş kardeşlerinide boşamışlar ne geçtiyse ellerine herkes yerinde olun sağ olsun neyseki uzaksın canım telde olacak artık isare edersiniz yakın olmsından iyi
kekulacm gelmiş sonunda seninde kırmızılar gözün aydın canım sevindim valla
kızlar kayboldunuz .. herkeşler ortadan çekilmişken bende accık eve çeki düzen vereyim mutfağa dalayım... sonra yine toplaşırız öptüm cümlenizi :79:
ben sizlerin albümlerine bakıyodum maşallah kızlar pek bi güzelmiş:)
kızçelerim istifade etmeniz için sizlerle bir yazı paylaşmak istiyorum... bugün safer ayının 1. günü.. ve her türlü maddi manevi kaza ve belelerdan korunmak için yapılacaklar var.. uygulamak isteyen olursa diye alıntı yaptım..dkonuda geçen dün gece kılınması gereken namazı kılmak isteyenler bu gece de kılabilir..
BELALARIN 1. KAT SEMAYA İNDİĞİ AY"SAFER AYI"
(Efendimiz SAV bu ayda ölüm hastalığına tutulmuştur)
Safer ayında Levhi Mahfuz'dan birinci kat semaya 320.000 bela inmektedir. Bu belalar ve kazalar sene içine yayılmaktadır. Bir dahaki safer ayına kadar bu 320.000 beladan birinin size isabet etmesinden korunmak isterseniz, aşağıda tarif edilen namazları kılınız, tesbihatları yapınız. Aile efradınıza ve çevrenize de tavsiye ediniz. Bu namazları kılanların, bir dahaki sene aynı güne kadar (üzerine kat'i yazılmış yani ALLAH'ın Teâlâ'nın C.C., senin üzerinde gerçekleşmesine kesin hüküm verdiği kazalar müstesna) kazalardan korunacağı rivayeti vardır.
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;
(İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi
Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi
Bu namazdan sonra 100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.
Yine Korunmak için;
Ayet-el Kûrsi:
Evden çıkarken ve eve girerken Ayet-el Kûrsi okunmalıdır: Evden çıkarken okuyan her işinde muvaffak olur ve hayırlı işleri başarır. Evine gelince okursan iki Ayet-el Kûrsi arasındaki işlerin hayırlı olur ve fakirliğin önlenir. Bir kimse evinden çıkarken Ayet-el Kûrsi'yi okursa, Hakk Teâlâ yetmiş Meleğe emreder, o kimse evine gelinceye kadar ona dua ile istiğfar ederler.
Evden çıkarken üç kere: "BİSMİLLAHİ HASBİYALLAHİ LAİLAHE İLLA HÛ ALEYHİ TEVEKKELTÜ VE HÜVE RABBİL ARŞİL AZİYM" söylenmelidir.
Safer ayında her gün mutlaka 100 kere "LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM" denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.
Ayrıca yine safer ayında (ve her zaman) her gün mutlaka günde 100 kere salâvat getirmek lazımdır. salâvat çok bela ve musibetleri çevirir, dünya ve Ahirette kurtuluşuna sebep olur. En EFDÂL Salâvat'ı Şerife: "ALLAHÜMME sâlli âla seyyidina Muhammedin ve ve âla âlihi ve sahbihi efdâle salevatike ve adade me'lumatike ve bârik ve sellim"
ALLAH'u Teâlâ'yı devamlı zikretmek lazımdır. Zira ALLAH'u Teâlâ'yı zikretmek en büyük ibadettir, belaları musibetleri çevirir. En efdal zikir "LA İLAHE İLLALLAH" dır.
Enes bin Mâlik'e RA Peygamberimizin SAV öğrettiği çok tesirli bir dua:
Bu duayı sabah (mümkünse güneş doğmadan) 3 kere ve akşam güneş battıktan hemen sonra okuyan, korkmaya tek layık olan yalnız ALLAH'tan C.C. korksun . Başta zalim devlet başkanı , şeytan, cin ve insanların şerrinden, büyü ve efsunlardan hiçbiri ALLAH'ın C.C. izniyle hiçbir şekilde zarar veremez. Hz Osman'dan RA bildirildiğine göre ani belalardanda korunur. Ayrıca Zehir verilse tesir etmez ALLAH'ın izniyle(hergün okumak lazımdır):
"Bismillahillezi Lâ Yedurrü meâs mihi şey-ün fil-erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?