Lise Yorum ve Soruları doktor olmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi MoMo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

MoMo

BETÜL
Kayıtlı Üye
8 Mart 2009
2
0
86
29
İstanbul
merhaba ben betül
8. sınıf öğrencisiyim gideceğim lisey seçmeye çalışıyorum sağlık okumak istiyorum.Sevdiklerim beni doktor görmek istiyolar :))) ama hep zor bi meslek olduğunu duyuyorum bu ndenle hemşire olabilirim dedim kendimce ama pek olumlu görülmedi '
''DOKTORLUK'' sanırım bu konuda bilgili ablalar var sizden bu kelimeyle ilgili yardım bekliyorum.

Canım ortaokuldasın Oks yani sizin dilinizde Sbs oluyor değil mi ona hazırlanıyorsun?

Bak canım ben lise öğrencisiyim..Ve sbs kazanmadığım için çok pişmanım 2 yıldır lise okuyorum inan düz lise meslek liseleri insana bir gelecek tam anlamıyla temin edemiyor..

SEn sen ol sıkı çalış bir anadoluya hayırlısıyla gir..

Ama oldu ki kazanamadın herşey anadolu değil tabi..

Hayallerini istediğin üniversiteyi..bir düz liseye giderekte kazabilirsin..

Düz lise veya meslek liselerindende ne doktorlar mühendisliler çıkıyor sonuçta sen niye olmayasın ki..

Bunlarıda geçtim eğer senin çevren doktor ol diye sana baskı yapıyorsa ..

Onlara güzelce ben şu mesleği istiyorum de kırmadan ama eğer mesleğini kendin seçmezsen ileride pişmanlık duyarsın başkaları senin yönlendirilmesi gerektiği yerde yönlendirsin ama mesleğinde değil ..

Şöyle düşün..

Tıppı kazandın doktor olcan ama sevmiyorsun..

Eğer bir insan yaptığı işten zevk almaz sevmezse o meslekte ne gelişebilir nede insalara fayda sağlayabilir..

Kimseye ama kimseye doktor olsan dahi fayda sağlayamazsın çünkü o mesleği sevmiyorsundur..

Eğer hemşireliği seviyorsan yada öğretmenliği ben bu mesleği istiyorum hayırlısıyla bu bölümü kazancam demelisin hem kendine hem çevrene..

Ama herşeyin hayırlısını iste canım benim..

Ailen tıppı isteyebilir ama sen istemiyorsan sölemelisin ama güzelce kavga ederek değil oldu mu tatlım..

Hemşireliği istiyorsan sağlık meslek lisesini kazanmalısın..orada diş teknisyeni ,acille ilgilenen teknisyen dalları,hemşirelikte vardı..eğer yanılmıosam evet vardı ama sen yinede ilindeki sağlık mesleği aiilenle beraber git bir gez..

ve istediğin mesleğini hedef seç ve çalış

ben 8 deyken kısaca OT gibi bi hayat sürmüştüm ve iyi bir derece yapıp fen lisesini kazandım.. lise 3 teyim şu an. taa o zamanlardan beri tıp istiyorum ama kendi isteğimle, biyoloji ve kimyayı seviyorum.. ezberi de severim. mat.la aram yoktur. okulda bir çok kişi tıp istiyor ve fen liselerinin kazandırma oranı çok yüksek. özellikle fen lisesine gitmeni öneririm.. ama ailen istiyor diye seçme, seveceksen ve 6 yıl okuyabileceksen seç.

canim öncelikle sevdiklerin seni öyle görmek istedikleri icin degil
sen kendini nerde görmek istiyorsun bunu uzun uzun düsün derim...
sonucta ömrün boyunca meslegin seninle gelecek...
yeteneklerini test et,ilgi alanlarina göre bi secim yap..
ben fen lisesinden anadolu lisesine gecmek zorunda kalmistim(tayin durumlari)
sonuc olarak tip fakültesindeyim..
kazandirma orani elbette fen lisesinin daha yüksek ama insanin icindede olmasi gerekiyor..
cok yogun,stresli bir bölüm..okulda sabahladiginda olacak..sadece sinav dönemi calisirim gecerim olayi yok,gece gündüz calismak zorundasin,ezberin kuvvetli olucak ve analiz yetenegin olucak...
kendinden eminsen,neden olmasin:))
ama iyi karar vermeni tavsiye ederim...sevgiler ve basarilar

bende bebeğinizin ne olmasını isterdiniz bölümüne baktım burdaki annelerde genelde hep doktor olsun istiyorlar.yani genelde toplumda öyle bir durum var. Belki ilerde bize bakarsın, belki iyi para kazanırsın belki saygın bir mesleğin olur vs vs şeyleri düşünerek seni yönlendirmeye çalışıyorlar.
etrafımda çok doktor arkadaşım var. doktor ev arkadaşlarımda vardı. Eşimde doktor.Şimdi yeğenimde lise 3 doktor olmak istiyor.ona dediklerimizi sana da demek istiyorum.
öyle sanıldığı kadar kolay bir bölüm değil. ve 6 yıl okumaklada iş bitmiyor. sürekli okuyup kendini geliştirmek zorundasın. bizim evdeki kitapları görsen eminim vazgeçersin. hatta çok gülmüştüm ev taşırken hamallardan biri kitapları taşırken demiştiki. abla ilk defa iyiki doktor olmamışım dedim.
6 yıl zaten dile kolay sırf ezbere dayalı gecelei gündüzlü bide üstüne stajlarda sözlü hoca stresi. elbette nöbetler pratik beceri kazanımı. iş bununlada bitmiyor. devlet mezun olunca şimdilerde sanırım diplomanıda mecburi hizmet yapmadan vermiyor. sende başlıyorsun tus çalışmaya ve o Uzmanlık sınavı üniversite sınavının bin katı daha zordur.Uzmanlığı kazandın diyelim. eşimin 3 ay boyunca ayda15 gün nöbet( nöbet ertesi gene akşam sekize kadar çalışması)sonrası 1 yılda ayda 10 nöbet. helede altına çömez gelmezse gene bir sürü nöbet tuttuğunu bilirim.
yani durmadan çalış çabala.
hımmm birde işin diğer tarafı var.
herkese yardım ediyorsun hayat kurtarıyorsun(elbette yitirdiklerinde var) o kadar güzel bir doyun alıyorsunki yaptığın işten. girdiğin ortamlarda en alakasız insanlar bile seni sayıyor.Eğerki iyi birde uzamnlık yaparsan yaptığın işin karşılığınıda iyi alıyorsun.(parasal olarak)
Yani sana derim ki madem sağlık istiyorsun hedefini büyük koy ve doktor olacağım de. emin ol hemşirelik okumakda bir o kadar zor.aileni mutlu etmek için değil kendini mutlu etmek için çalış. baktın olmuyor sonra diğer alternatiflerini düşünürsün.
bide bu yaşda bu düşüncelerinden dolayı seni kutluyorum. ben senin yaşlarında sadece astronot olurum başkada bişi olmam derdim. Aferim sana en azından sağlık konusunda ben bunu olmak istiyorum diyorsun.
hiç kimsenin ve hiçbir şeyin seni hayatta demoralize etmemmesi ve hedeflerinde başarılı olman dileğimle.
bu arada tvde diziler var belki seni motive eder.( dr house, greys anatomi, ER, Chicago hope.)

bende bebeğinizin ne olmasını isterdiniz bölümüne baktım burdaki annelerde genelde hep doktor olsun istiyorlar.yani genelde toplumda öyle bir durum var. Belki ilerde bize bakarsın, belki iyi para kazanırsın belki saygın bir mesleğin olur vs vs şeyleri düşünerek seni yönlendirmeye çalışıyorlar.
etrafımda çok doktor arkadaşım var. doktor ev arkadaşlarımda vardı. Eşimde doktor.Şimdi yeğenimde lise 3 doktor olmak istiyor.ona dediklerimizi sana da demek istiyorum.
öyle sanıldığı kadar kolay bir bölüm değil. ve 6 yıl okumaklada iş bitmiyor. sürekli okuyup kendini geliştirmek zorundasın. bizim evdeki kitapları görsen eminim vazgeçersin. hatta çok gülmüştüm ev taşırken hamallardan biri kitapları taşırken demiştiki. abla ilk defa iyiki doktor olmamışım dedim.
6 yıl zaten dile kolay sırf ezbere dayalı gecelei gündüzlü bide üstüne stajlarda sözlü hoca stresi. elbette nöbetler pratik beceri kazanımı. iş bununlada bitmiyor. devlet mezun olunca şimdilerde sanırım diplomanıda mecburi hizmet yapmadan vermiyor. sende başlıyorsun tus çalışmaya ve o Uzmanlık sınavı üniversite sınavının bin katı daha zordur.Uzmanlığı kazandın diyelim. eşimin 3 ay boyunca ayda15 gün nöbet( nöbet ertesi gene akşam sekize kadar çalışması)sonrası 1 yılda ayda 10 nöbet. helede altına çömez gelmezse gene bir sürü nöbet tuttuğunu bilirim.
yani durmadan çalış çabala.
hımmm birde işin diğer tarafı var.
herkese yardım ediyorsun hayat kurtarıyorsun(elbette yitirdiklerinde var) o kadar güzel bir doyun alıyorsunki yaptığın işten. girdiğin ortamlarda en alakasız insanlar bile seni sayıyor.Eğerki iyi birde uzamnlık yaparsan yaptığın işin karşılığınıda iyi alıyorsun.(parasal olarak)
Yani sana derim ki madem sağlık istiyorsun hedefini büyük koy ve doktor olacağım de. emin ol hemşirelik okumakda bir o kadar zor.aileni mutlu etmek için değil kendini mutlu etmek için çalış. baktın olmuyor sonra diğer alternatiflerini düşünürsün.
bide bu yaşda bu düşüncelerinden dolayı seni kutluyorum. ben senin yaşlarında sadece astronot olurum başkada bişi olmam derdim. Aferim sana en azından sağlık konusunda ben bunu olmak istiyorum diyorsun.
hiç kimsenin ve hiçbir şeyin seni hayatta demoralize etmemmesi ve hedeflerinde başarılı olman dileğimle.
bu arada tvde diziler var belki seni motive eder.( dr house, greys anatomi, ER, Chicago hope.)

öncelkile gerçekten çok teşekkür ederim yardımlarınız ve söledikleriniz gerçekten işime yaradı inşallah bu yolda ilerlemeyi düşünüyorum tekrardan HEPıNıZE ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERıM

geçen seneki sbs puanın da çok önemli,bir yılın iyi olması yetmez malesef.Okul puanını iyi tut,en az anadolu öğretmen kazanmalısın çünkü anadolunun da bir esprisi kalmadı.Rekabet seni kamçılar ne de olsa daha iyi öğrenciler geliyor oraya.Doktor olmayı da sen istemelisin,başkası değil.Tabiki zor bir süreç ama kendin istiyorsan zor gelmeyecektir.Başarılar....

öncelıkle tıp fakültesi için sana zemin olustrması açısından iyi bir liseyi kazanmalısın kı bu anadolu liseleri olsun.liseyi bitirdikten sonra 6 yıllık tıp fakültesini kaznmalısın.bu da çok zor tabiki.çok çok çok çalışman gerekıyor.biz bile kafayı yıyorduk ders çalısırken hersey dısardan bakıldığı kadar kolay değil canım.bol emek ve bır çok güzel şeyden fedakarlık yapmak zorndasın.inş gönlüne göre bir yer olur.çokkkkk çalışmalısın...

canım benim içinden ne geçiyorsa hangisini istiyorsan onu ol .saglıkçılık en zor ve agır meslekleri teşkil ediyor ona göre karar ver çalışacak olan sensin ailen deden komşun yada agabeyin degil sen çalışacaksın bırak onların ne istedigini sen kendi istedigine bak ögretmenligi tavsiye ederim bayan için çok ideal nöbet yok yaz tatili kış tatil süper bayan için ana okulu ögretmenligi de ideal

Doktor veya hemşire olmak pekte kolay bir iş değil.
İnsanı sevmen gerek. Ve birde sabırlı olmak tabiiki.
Bende kendimi bildim bileli biyoloji alanında güvenirim kendime. En son Jinekolojide karar kıldım ama hala şüphelerim var. Doktorluk asla birileri istiyor diye yapılabilecek bir meslek değil. Gerçek anlamda özveri istiyor. Oyüzden sen hedefini yüksek tut. Meslek yerine şimdilik puan hedefle. Mümkünse bir fen lisesi, yada ilinde yer edinmiş, ciddi başarıları olan bir anadolu lisesi hedefle. Mesleğini daha sonra da düşünürsün çünkü işini kendin seçmen çok önemli. Ailen senin için en iyisini ister elbette ama senin hangi meslekten daha çok keyif alacağını da bilemezler. Doktor olmayı sevmeyeceksen hiç seçme derim ben.

doktor olmak güzel bişi... :teytey: haatımda bıkmadan ölene kadar yapabileceğim tek meslek bırakın beni hastanede öleyim :bbo:

valla herkes doktor olmak ister ÇÜNKÜ DOKTORLUĞU KOLAY PARA GETİREN bi rmeslek sanarlarr.... Hemşirelikte öylee

sana tek tavsiiyemm şu liseyi kazancam deee ama o lisenin tavan puanından daha yüksek puan alcam de
bende sağlık melsek lisesi istiyordum hemşirelim
ben oks ye girdim geçen yıl

VE HEP DEDİM Kİ fm puanla giriliyo biliyosun
BEN 340 ALCAM EN FAZLA KESİN GİRERİM böyle saçma bir fikir düşündüm
veeeeee ben 337.477 aldım
ama heşmşirelik istediğim okulda 337.626
puan farkına bakar mısın ?
ağlar mısın ..... ağzın açıkk kalır mıııı

veee ben 2. tercih yapmadımmm o kadar zamanı tekrar beklicek kadar güçlü değilim diyee vee HEDEFİM GÖZYAŞLARIMLAA KAYBOLDU....

2. tercihte %100 giriyordum puanımla
şimdi büro yönetimindeyimm mutlu sayılırım çok koştuım peinden ama artık almıyoruz dedilerrr
OKUL MÜDÜRÜNÜ ARADIMM ODA ÖSS DE HEMŞİRELİK SEÇEBİLİRSİN DEDİ ORDAN OKURSUN DEDİ

hangii şehirdesin bilmiyorum belki de izmir de olmam yüzünde de böle olmuş olabilir bii ısparta aydın yazsaydım kesin havada karada giriyodum
o yüzdenn şehirde çok önemlii ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…