Doktor konusu

Demek ki psikiyatrisleriniz sizin hala ilaç tedavisine ihtiyacınız olduğunu düşünüyor. Yoksa ilaç bırakma isteğiyle gidip niye yeni reçeteyle dönesiniz... Hiç mi konuşmuyorsunuz doktorlarla, söylemiyor musunuz isteğinizi? Veya onlar size ne diyerek yeni reçete yazıyorlar, herhalde "hatırım için kullan" demiyorlar, illa bir gerekçe söylüyorlar. Bunları anlatın.

Birkaç yıldır anti-depresan kullanmak cidden moda oldu kimi gorsem yakin akrabalarim yada tanımadıklarim surekli bi panik atak havasında. Hayır gerçekten ağır bir psikolojiden gecer insan anlarım. Ama birazda kendi kendimizin doktoru olalım. Küçük bir olumsuzlukta hemen yelkenleri suya indirmeyelim. Hayat bu. Her zaman sen sakrak gecmiyor ne yazik ki. Ama guclu ve saglam olalim hemen kendimizi kapip koyvermeyelim.

Konu sahibi derdini ve çözümü zaten kendin yazmissin ve cok guzel bir noktaya parmak basmissin cidden :KK9:

İnsanların ne yaşadığını, psikolojilerini bilemezsiniz. Depresyon bir ruhsal hastalıktır, kimisine ilaç tedavisi şarttır. Söylemesi çok kolay, koyvermeyin falan. Şu toplum baskıları yüzünden insanlar ruhsal hastalıklarına çare aramak yerine sürüne sürüne yaşıyorlar. Ruh hastalıklarıyla ilgili branş doktorları, bunların ilaçları, tedavileri hala tabu bu ülkede. Son yıllarda herkes kullanıyorsa, "moda" olduğu için değil, ruh sağlığı bozulan insanların veya ruh sağlığı için çare arayan insanların çoğaldığı içindir belki.

İnsanların ne yaşadığını, psikolojilerini bilemezsiniz. Depresyon bir ruhsal hastalıktır, kimisine ilaç tedavisi şarttır. Söylemesi çok kolay, koyvermeyin falan. Şu toplum baskıları yüzünden insanlar ruhsal hastalıklarına çare aramak yerine sürüne sürüne yaşıyorlar. Ruh hastalıklarıyla ilgili branş doktorları, bunların ilaçları, tedavileri hala tabu bu ülkede. Son yıllarda herkes kullanıyorsa, "moda" olduğu için değil, ruh sağlığı bozulan insanların veya ruh sağlığı için çare arayan insanların çoğaldığı içindir belki.

"Moda" konusunda sonuna kadar israrciyim. Farkindaysaniz konu sahibide surekli ilaç verilmesinden rahatsiz oldugunu belirten bir konu açmış. Etrafimda ciddi sayida ornek var. Hayat bu elbetteki zorluklar yasiyoruz ufak bir zorlukta hemen ilac at oh mis.

Gerçekten ihtiyacı olan ağır psikolojik sorunlar yasayan insalar elbette var onlara katiyen lafım yok.

Ama dedigim gibi yok parasal sorunlar yok sinav stresi yok sevgili stresi vb. insanlardaki bu doyumsuzluk olduğu elinde var olana sukretmedigi sürece depresyondan depresyona girerse bu ilaclarin sonu gelmez..

Degerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Teşhis anksiyete ve orta derece depresyon olarak konuyor. Ama sürekli olmadığını ara ara tetiklediğini psikiyatristler kendileri de iletiyorlar. Birinin yazdığı ilacı ötekisi kotuluyor, her doktor farklı yorum getiriyor.

Biri depresyon dogustan beyinde var ilaçsız yaşayamazsın beynindeki dalgaları dengelemek lazım diyor diğeri ilacı bırakamazsın çürük patlıcandan düzgün karnıyarık yapabilir misin diyor

Şimdi belki sorun değil ilaç kullanmak ancak bir iki sene içinde bebek sahibi olmak istiyorum o zaman nasil olacak söyleyince de ooo daha var sen ilaca devam diyorlar

"Moda" konusunda sonuna kadar israrciyim. Farkindaysaniz konu sahibide surekli ilaç verilmesinden rahatsiz oldugunu belirten bir konu açmış. Etrafimda ciddi sayida ornek var. Hayat bu elbetteki zorluklar yasiyoruz ufak bir zorlukta hemen ilac at oh mis.

Gerçekten ihtiyacı olan ağır psikolojik sorunlar yasayan insalar elbette var onlara katiyen lafım yok.

Ama dedigim gibi yok parasal sorunlar yok sinav stresi yok sevgili stresi vb. insanlardaki bu doyumsuzluk olduğu elinde var olana sukretmedigi sürece depresyondan depresyona girerse bu ilaclarin sonu gelmez..
Kimin ne yaşadığını bilemezsiniz.

Beni en yakınımdakiler bile hayata bağlı, idealleri olan biri olarak bilir. Şuan kendimi sevilmeye layık görmüyorum hatta sadece nefes alan bir insan olarak görüyorum. Hissediyorum, seviyorum, gülüyorum ama hepsinin üstünde bembeyaz bir perde var. O gülüşler hıçkırıklara dönüşüyor. O sevgi anlamsız öfke nöbetlerine dönüşüyor. Ve benim psikoloğa, tedaviye ihtiyacım var. Bunu ben söylemedim, alkole ve bir yerden kendimi atabilmeye meyilim olduğunu gören insanlar söyledi.

Şimdi sen bunu moda mı sanıyorsun?

Erkek kardeşim, sınav stresinden kaygı bozuklukları yaşamaya başladı. Kız kardeşim yaşına göre agresif ve şiddete meyilli. Annemi zor zar psikiyatra gitmeye ikna ettik. Babam alkolik olmadan önceki son çıkıştan saptı, sülalesi tarafından kullanıldı ve psikolojik olarak da iki tane Bakırköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden raporu olan insan.

Aile içinde barış hakim. Hiyerarşik bir barış. Babamın ve annemin sakinlediği dönemlerden dolayı yönetimin bizlere geçmeye başladığı bir barış. Baskıcı tutumların yeni yeni gevşediği bir barış. Küçükken doğruyu söylesek bile yalan diyebilen insanların bugün sorgulayabildiği noktadaysak o psikiyatrlar ve psikologlar sayesindedir!

Modaymış. Ne yaşadığını bilmediğiniz insanlara moda yaftası yapıştırmaya bayılıyorsunuz. Sizin de tedaviye ihtiyacınız var. İnsanlık sandığınızdan daha çok gelişti, kimse dikkat çekmek için ilaç kullanmıyor artık.

Edit: Dışarıya karşı herkes çok iyi, içeriye karşı kim ne yaşadı yalnızca yaşayan ve Allah bilir. Benim gözüm arkada kalacak olsa ve aileme güvenmesem, iyileşmesek evlenmeyi düşünemezdim bile.

Son düzenleme:
Sizin ilaç tedavisine devam etmeniz gerekiyor demekki. Eger size depresyon tanısı koyulduysa, size verilen ilaclar sizi sizden korumak icin veriliyor.

Doktorlar manyak değil, size habire ilac versinler. Verilen her ilac yapılan her tetkik maliyet ister, devlete bir yüktür. Daha tıp fakültelerinden başlar egitim "gereksiz tetkik ve ilaç yazmayın, fazladan masraf cıkarmayın" diye derse gelen her hoca bıkmadan usanmadan söyler.

Bebek sahibi olmadan önce depresyonunuzu ve anksiyetenizi düzeltmeniz gerekiyor. Yoksa ne sağlıklı bir anne olursunuz ne de sağlıklı bir cocuk yetistirebilirsiniz. Çocuğa da yazık olur. Anksiyeteli bir cocuk oh ne güzel.

Zaten normalde de antidepresan ilaclar 15 gün 3 hafta gibi bir sürede etkisini göstermeye başlar. Bunu da tedaviye yeni başlayıp 1 hafta oldu etki etmedi diyenler olursa diye yazıyorum. Ilaç etki mekanizması böyledir.

Siz hekiminize gidin ve terapi almak istediginizi onu yönlendirebilecek birilerinin olup olmadığını sorun bence.

Ve bir doktora baslamısken onu hemen degistirmeyin. Değişik tedavi ekolleri vardır, farklı yönlerden tedavi etmeye çalışıyor olabilirler.

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
ev araba verileni bilmiyorum da tatile gönderilenleri biliyorum. yinede doktor ihtiyacı olmayan bir hastaya ilaç yazmaz o ayrı. aldıkları promosyonla vs o tip bir ilaca ihtiyaç duyan hastalarına illaki o markayı öneriyorlar o kadar...

konu sahibi arkadaş seninde ihtiyacın olan bir terapist. psikiyatristler illaki yazar ilaç

bire bir şahit olmasam bu kadar da olmaz diyebilirdim ama eski bir arkadaşımın sevgilisi mümessildi
doktoru sabah işe bırakıp işten alıyordu çocuğunun kreş işleri için koşturuyordu hediyeler yemekler ilaç sektörü ve prensipsiz sağlıkçılar çok tehlikeli allah sağlığından etmesin kimseyi.

konu sahibi bu arada psikiyatristler ilaç yazar ki bunu zaten biliyorsunuzdur terapiye başlamanız lazım
artı doktor doktor gezmek yerine bir tedavide kararlı ve istikrarlı olun yazık psikoloji o kadar önemli ki
insanın hayat kalitesi kalmıyor. sizin sorununuz nedir mesela sadece terapiyle düzelebilecek gibi mi?

ben de merak ediyorum psikolojik sıkıntı yaşayan insanlara laf atmak neden bu kadar moda?
herkes aynı şartlarda doğup yetişmiyor aynı olaylar başından geçmiyor. sen gülüp geçersin başkası günlerce kafasına takar. ne istiyorsunuz tedavi olan çözüm arayan insanlardan. hayır bu cahillikle çevrenizdeki insanlara da akıl vermeye kalkıyorsunuz insanlar tedavi olmaktan korkuyor. ne istiyorsunuz mesela kendi derdinin çözümünü aramasın etrafı mı kırıp dağıtsın? sokakta ona buna mı sataşsın. tedavi olandan çözüm arayandan değil ben iyiyim yeaa zaten ilaçlar da çok moda zaten uyutuyor deyip patlamaya hazır bomba gibi ortalıkta gezenlerden korkun. tek tespitte koskoca psikoloji bilimini çürüttünüz maşallah.

X