Doktor konusu

welling1317

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2011
20
9
Merhaba arkadaşlar. Büyük bir dert degil aslinda ama benim sorunum gittiğim psikiyatristlerin sürekli ilaç yazıp gönderme çabası. Bir tek bana mı böyle denk geliyor merak ediyorum. 2 senedir bazı sorunlarım nedeniyle tedavi görüyorum. Hangisine gitsem farkli ilaç verip yeni tedaviye başlıyor. Bırakmak için gidip başka ilaçla geri dönüyorum. Bugün kırmızı reçeteli ilaç verdi resmen ve o kadar da kötü bir durumda değilim ayaklı para muamelesi görmekten bıktım

Direk ilaç verip yollayan doktordan kaç derim ben. Bak kendin bile söylüyorsun o kadar kötü olmadığını.
Kendin aşabileceğin birşey değil mi?
Ben nedense hiç tasvip etmiyorum, insanları uyuşturuyorlar sadece :KK12:
Ben de panik atak başlangıcı vardı.
Çok kötü birşey. Aynı şekilde doktor bana da antidepresan vermek istedi kabul etmedim. Sadece gece rahat uyku uyuyabilmem için bir ilaç vardı onu kullandım , çünkü hiçbirşekilde uyuyamıyordum.
Ataklarımı inan bana kendim çözdüm.
Neler yapabileceğimi araştırdım ve buna inandım. Telkin ettim sürekli kendimi. Şimdi birşeyim yok çok şükür

Çünkü ilaç firmaları onların altına istedikleri model araba hatta ev bile verebiliyor. Bu yüzden senin sorununa değil kendi isteklerine çözüm buluyor.. F*ck the system..:duduk:

Öyle bir dünya yok, doktorları zan altında bırakan ağır bir cümle olmuş, herkesi aynı kefeye koymak yanlış değil mi?

Doktorunuza sizi psikologa yönlendirmesini terapi almak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
Ama işte bazı hastalıklarda psikoterapi yetmiyor, beraberinde ilaç kullanımı şart olabiliyor.

Son düzenleme:
Özele gitmiyorsanız devlette bu işler böyle yürüyor. Çünkü doktor başına hasta sayısı çok fazla her hastaya 10 dk civarı bakabiliyor. İstanbul'daysanız Erenköy'e gitmenizi tavsiye edebilirim. Asistan doktorlar muayene ediyor hep ama ben faydasını görmüştüm en azından dinlemişlerdi. İlaç tedavisinin yanında psikoterapi de yapıyorlardı.

Once psikoloğa cozemezseniz psikiyatriste basvurun ve ilac kullanmaktan korkmayin tavsiyem bu yonde

Öyle bir dünya yok, doktorları zan altında bırakan ağır bir cümle olmuş, herkesi aynı kefeye koymak yanlış değil mi?

Doktorunuza sizi psikologa yönlendirmesini terapi almak istediğinizi söyleyebilirsiniz.
Ama işte bazı hastalıklarda psikoterapi yetmiyor, beraberinde ilaç kullanımı şart olabiliyor.

ev araba verileni bilmiyorum da tatile gönderilenleri biliyorum. yinede doktor ihtiyacı olmayan bir hastaya ilaç yazmaz o ayrı. aldıkları promosyonla vs o tip bir ilaca ihtiyaç duyan hastalarına illaki o markayı öneriyorlar o kadar...

konu sahibi arkadaş seninde ihtiyacın olan bir terapist. psikiyatristler illaki yazar ilaç

Ihtiyaci olmayana yazmaz o bahsettiginiz promosyonlar su sekilde ornegin agri kesiciye mi ihtiyaciniz var bir suru marka var hepsi ayni bi doktor baska marka yazar digeri baska oyle ev araba da vermezler en fazla tatil olabilir bu sadece psikiyatristlere ozgu bsy de degil tum doktorlar icin gecerli o zaman dahiliyeciye kulak burun bogaza falan da gidelim ilac yazdi diye kizip geri donelim :KK70:

Ihtiyaci olmayana yazmaz o bahsettiginiz promosyonlar su sekilde ornegin agri kesiciye mi ihtiyaciniz var bir suru marka var hepsi ayni bi doktor baska marka yazar digeri baska oyle ev araba da vermezler en fazla tatil olabilir bu sadece psikiyatristlere ozgu bsy de degil tum doktorlar icin gecerli o zaman dahiliyeciye kulak burun bogaza falan da gidelim ilac yazdi diye kizip geri donelim :KK70:

Hepinize mesajlarınız için teşekkürler. Psikiyatristin ilaç vererek tedavi ettiğini biliyorum tabiki. Ama farkındaysanız bırakmak için gittikçe yeni ilaç verdiklerini ilettim. Beraberinde psikoloğa zaten gidiyorum.

Birkaç yıldır anti-depresan kullanmak cidden moda oldu kimi gorsem yakin akrabalarim yada tanımadıklarim surekli bi panik atak havasında. Hayır gerçekten ağır bir psikolojiden gecer insan anlarım. Ama birazda kendi kendimizin doktoru olalım. Küçük bir olumsuzlukta hemen yelkenleri suya indirmeyelim. Hayat bu. Her zaman sen sakrak gecmiyor ne yazik ki. Ama guclu ve saglam olalim hemen kendimizi kapip koyvermeyelim.

Konu sahibi derdini ve çözümü zaten kendin yazmissin ve cok guzel bir noktaya parmak basmissin cidden :KK9:

Çünkü ilaç firmaları onların altına istedikleri model araba hatta ev bile verebiliyor. Bu yüzden senin sorununa değil kendi isteklerine çözüm buluyor.. F*ck the system..:duduk:

İlaç firmaları tabiki doktorlara çalışır ama dediğiniz gibi ev araba bişey yok.

Doktorların istekleri olur firma isterse karşılar istemezse karşılamaz . Bu istek fırında oluyo tıpla ilgili kitapta kongreye gitmekte oluyo.
Mfsi yani mal fazlası olmayan ilaçlarda bazen para isteyen doktorda oluyo ama bu para 1-2bin başka markayı değil o markayı yazıyo 1sene özellikle cilt ilaçlarında .

Ama artık sistem değişti e reçete çıkınca doktorun hangi firmanın ilacını yazdığını göremediğimiz için eczane odaklı firmalar

Yani doktor etken maddeyi yazıyo x maddeyse 3 firmada mı var aynı madde olan ilaçtan birini veriyo eczane . Siz o ilacı kullanıcaksınız ayşe ilaç firmasının değil mehmet ilaç firmasınınkini alıyosunuz ama ilaç değişmiyo

Zan altında bırakmayın insanları

Birkaç yıldır anti-depresan kullanmak cidden moda oldu kimi gorsem yakin akrabalarim yada tanımadıklarim surekli bi panik atak havasında. Hayır gerçekten ağır bir psikolojiden gecer insan anlarım. Ama birazda kendi kendimizin doktoru olalım. Küçük bir olumsuzlukta hemen yelkenleri suya indirmeyelim. Hayat bu. Her zaman sen sakrak gecmiyor ne yazik ki. Ama guclu ve saglam olalim hemen kendimizi kapip koyvermeyelim.

Konu sahibi derdini ve çözümü zaten kendin yazmissin ve cok guzel bir noktaya parmak basmissin cidden :KK9:

Psikiyatriye gidiyosanız yapıcağınız şey anti depresan ve türevleridir . Psikolga gidin derdiniz ilaçla değilde psiko teknikle tedaviyse

Merhaba arkadaşlar. Büyük bir dert degil aslinda ama benim sorunum gittiğim psikiyatristlerin sürekli ilaç yazıp gönderme çabası. Bir tek bana mı böyle denk geliyor merak ediyorum. 2 senedir bazı sorunlarım nedeniyle tedavi görüyorum. Hangisine gitsem farkli ilaç verip yeni tedaviye başlıyor. Bırakmak için gidip başka ilaçla geri dönüyorum. Bugün kırmızı reçeteli ilaç verdi resmen ve o kadar da kötü bir durumda değilim ayaklı para muamelesi görmekten bıktım
Iyi de psikiyarist baska ne yapsin ki? Ne yapmasini istiyorsunuz siz?

16 yıldır psikiyatristlere gidiyorum, devlette de özelde de defalarca kez ilaçlarım değişti, hadi ilaçlar neyse de teşhisim değişiyor sürekli, kafada bir sorun var belli de ne olduğunu 16 yıldır öğrenemedim :KK70:
eğer terapi istiyorsanız psikologa gidin ama onu da çok iyi seçin, mutlaka referanslı birine gidin.
ilaçlar da memnun kaldığınız olunca doktora söyleyin yine onu yazıyorlar tecrubeyle sabittir :işsiz:

X