- 20 Mart 2024
- 1.896
- 1.874
- 48
- Konu Sahibi Biordanbiburdan
-
Sonradan olabildiğini birkaç yerde okudumEvlendiğim ilk sene kadın doğum doktoruna gitmiştim. Rahim filmi haricinde tüm tetkikler yapıldı ve hiçbir sorun çıkmadı.
Psikolojik olabilir diyip folik asit yazdı doktor, bi de vitamin değerlerim çok düşük olduğu için ekstra takviyeler verdi.
Bu ilk gittiğim doktorla birkaç sorun sebebiyle yollarımızı ayırdık. Ve daha sonra başka doktor arayışına girip bir tane daha doktor buldum.
İkinci gittiğim doktora 1 buçuk yıl sonra başvurdum. Bu doktor ise hiçbir tahlil yapmadı, değerlerime bakmadı. İlk gittiğim doktorun tahlillerine e nabız üzerinden baktı ve bende bulunan raporlar üzerinden yorum yaptı sadece.
Ardından vajinal muayene yaptı ve sonra polikistik teşhisi koydu ve ben çok şaşırdım.
İlk doktor muayene ettiğinde böyle birşey söylememişti. Yani tam aksine gebeliğe çok açıksın hiçbir sorun yok demişti.
Polikistik daha sonradan tetiklenebilir mi?
Olmaz bebeğimSonradan olabildiğini birkaç yerde okudum
Bende değilim o zaman amh 15 çıkınca pcos olabilirsin demişlerdi araştırayım dedim birkaç yerde okudum ama yanlış bilgiydi demek ki. Sayısız doktora gitmişimdir hiçbiri pcos dememişti zaten.Olmaz bebeğim
Peki fsh lh oranı önemli mi ? Konuyu sabote etmek istemiyorum ama sorayım dedim. Özür dilerimOlmaz bebeğim
Baz alınıyor tabi ama en önemli bulgu vajinal ultrasondaki polikistik görüntüsü. O görüntü yoksa pco ya da pcos yokturPeki fsh lh oranı önemli mi ? Konuyu sabote etmek istemiyorum ama sorayım dedim. Özür dilerimBiordanbiburdan
Fsh ilk ilk gittiğim doktorun aldığı kan tahlili sonucuna göre 5.99. Vajinal muayene de temiz.Baz alınıyor tabi ama en önemli bulgu vajinal ultrasondaki polikistik görüntüsü. O görüntü yoksa pco ya da pcos yoktur
Çektiricem onu da muhakkak.bana da söylendi araştırdım doğuştan geldiği sonradan bisey olmadığı sonucuna ulaştım .. Sonra tüplerimin tıkalı olduğunu öğrenip tüp bebeğe yöneldik vakit kaybetmeden.rahim filmi çektir aklında kalmasın .
Cevat bayrak . Araştır bi rahim filmi içinÇektiricem onu da muhakkak.
Yine bi doktor arayışındayım, bi bulsam
İlk vajinal muayenede polikistik tablosu olmayıp ikinci de olması mümkün değil, tıbben imkansız.Fsh ilk ilk gittiğim doktorun aldığı kan tahlili sonucuna göre 5.99. Vajinal muayene de temiz.
İkimci doktor kan tahlili yapmadı ama vajinal muayenede gördü ve sadece sol tarafta olduğunu söyledi..
İstanbul'daysanız iyi bir doktor önerebilirimÇektiricem onu da muhakkak.
Yine bi doktor arayışındayım, bi bulsam
İlk doktor bir çok kez baktı ultrasondan. Hiçbirşey görmedi ve söylemedi..İlk vajinal muayenede polikistik tablosu olmayıp ikinci de olması mümkün değil, tıbben imkansız.
İki doktordan birinde sorun var. Ya ilki dikkatli değildi ya da sonuncu yanlış teşhis koyuyor. Bazen çok hafif polikistik tablosu olunca hastaya bildirmeyen doktorlar da oluyor panik yaşanmasın diye.
Kesinlikle başka bir uzmana gidin ve doğrudan polikistik tablosu olup olmadığını öğrenmek istediğinizi söyleyin
Malesefİstanbul'daysanız iyi bir doktor
Mutlaka baktırın, doğrudan söyleyin ki ona göre muayene etsinler en azından ne olduğunu bilirsiniz. Bir sorunuz olursa da özelden yazabilirsinizİlk doktor bir çok kez baktı ultrasondan. Hiçbirşey görmedi ve söylemedi..
Dediğiniz gibi sağlam bi doktor bulup gereken herşeyi yaptıracağım artık..
Teşekkür ederimMutlaka baktırın, doğrudan söyleyin ki ona göre muayene etsinler en azından ne olduğunu bilirsiniz. Bir sorunuz olursa da özelden yazabilirsiniz
Size sadece ihtimal mi verildi? Ya daha sonra teşhis koyulmadı mı var ya da yok diyr?Bende değilim o zaman amh 15 çıkınca pcos olabilirsin demişlerdi araştırayım dedim birkaç yerde okudum ama yanlış bilgiydi demek ki. Sayısız doktora gitmişimdir hiçbiri pcos dememişti zaten.
Yok ben amh sonucumu doktoruma attım şehir dışındaydım pcos olabilir dedi sonra ultrasonla baktı öyle bir görüntü yok dedi. Sonuçtan 2 ay sonrada hamile kaldım. Düşük yaptım daha sonra yine değişik doktorlara gittim hiçbiri pcos demedi.Size sadece ihtimal mi verildi? Ya daha sonra teşhis koyulmadı mı var ya da yok diyr?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?