Doktor Hatası Mı?

Biordanbiburdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2024
1.896
1.874
48
Evlendiğim ilk sene kadın doğum doktoruna gitmiştim. Rahim filmi haricinde tüm tetkikler yapıldı ve hiçbir sorun çıkmadı.
Psikolojik olabilir diyip folik asit yazdı doktor, bi de vitamin değerlerim çok düşük olduğu için ekstra takviyeler verdi.
Bu ilk gittiğim doktorla birkaç sorun sebebiyle yollarımızı ayırdık. Ve daha sonra başka doktor arayışına girip bir tane daha doktor buldum.

İkinci gittiğim doktora 1 buçuk yıl sonra başvurdum. Bu doktor ise hiçbir tahlil yapmadı, değerlerime bakmadı. İlk gittiğim doktorun tahlillerine e nabız üzerinden baktı ve bende bulunan raporlar üzerinden yorum yaptı sadece.
Ardından vajinal muayene yaptı ve sonra polikistik teşhisi koydu ve ben çok şaşırdım.

İlk doktor muayene ettiğinde böyle birşey söylememişti. Yani tam aksine gebeliğe çok açıksın hiçbir sorun yok demişti.
Polikistik daha sonradan tetiklenebilir mi?

Sonradan olabildiğini birkaç yerde okudum

İki türü vardır. Polikistik over yani pco ve polikistik over sendromu yani pcos. Temelde küçük farklarla aynı şeydir. Vajinal ultrasonla teşhisi koyulur, ek olarak kan testi istenir. Doğuştan gelir, dna'ya kodlanır yani

bana da söylendi araştırdım doğuştan geldiği sonradan bisey olmadığı sonucuna ulaştım .. Sonra tüplerimin tıkalı olduğunu öğrenip tüp bebeğe yöneldik vakit kaybetmeden.rahim filmi çektir aklında kalmasın .

Baz alınıyor tabi ama en önemli bulgu vajinal ultrasondaki polikistik görüntüsü. O görüntü yoksa pco ya da pcos yoktur
Fsh ilk ilk gittiğim doktorun aldığı kan tahlili sonucuna göre 5.99. Vajinal muayene de temiz.

İkimci doktor kan tahlili yapmadı ama vajinal muayenede gördü ve sadece sol tarafta olduğunu söyledi..

Çektiricem onu da muhakkak.
Yine bi doktor arayışındayım, bi bulsam

Fsh ilk ilk gittiğim doktorun aldığı kan tahlili sonucuna göre 5.99. Vajinal muayene de temiz.

İkimci doktor kan tahlili yapmadı ama vajinal muayenede gördü ve sadece sol tarafta olduğunu söyledi..
İlk vajinal muayenede polikistik tablosu olmayıp ikinci de olması mümkün değil, tıbben imkansız.
İki doktordan birinde sorun var. Ya ilki dikkatli değildi ya da sonuncu yanlış teşhis koyuyor. Bazen çok hafif polikistik tablosu olunca hastaya bildirmeyen doktorlar da oluyor panik yaşanmasın diye.
Kesinlikle başka bir uzmana gidin ve doğrudan polikistik tablosu olup olmadığını öğrenmek istediğinizi söyleyin

İlk doktor bir çok kez baktı ultrasondan. Hiçbirşey görmedi ve söylemedi..
Dediğiniz gibi sağlam bi doktor bulup gereken herşeyi yaptıracağım artık..

İlk doktor bir çok kez baktı ultrasondan. Hiçbirşey görmedi ve söylemedi..
Dediğiniz gibi sağlam bi doktor bulup gereken herşeyi yaptıracağım artık..
Mutlaka baktırın, doğrudan söyleyin ki ona göre muayene etsinler en azından ne olduğunu bilirsiniz. Bir sorunuz olursa da özelden yazabilirsiniz

Bende değilim o zaman amh 15 çıkınca pcos olabilirsin demişlerdi araştırayım dedim birkaç yerde okudum ama yanlış bilgiydi demek ki. Sayısız doktora gitmişimdir hiçbiri pcos dememişti zaten.
Size sadece ihtimal mi verildi? Ya daha sonra teşhis koyulmadı mı var ya da yok diyr?

Size sadece ihtimal mi verildi? Ya daha sonra teşhis koyulmadı mı var ya da yok diyr?
Yok ben amh sonucumu doktoruma attım şehir dışındaydım pcos olabilir dedi sonra ultrasonla baktı öyle bir görüntü yok dedi. Sonuçtan 2 ay sonrada hamile kaldım. Düşük yaptım daha sonra yine değişik doktorlara gittim hiçbiri pcos demedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…