Doktor hamilelik ne yapacağımı bilemiyorum

Benhurrem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.835
3.426
53
Merhabalar gecen hafta hamile oldugumu öğrendim kan verdim saglik ocağında bugun sonuc aldim 96.41 cikti beta ama doktor burdan artisini takip etmiyoruz dedi ilcede ki hastahaneden randevu alamıyorum zaten dogum servisi yok illa merkeze gidilmesi gerekiyor ilk gebeligim ne yapicam nasil olucak nasil yol izlemeliyim bilmiyorum bu sonuc artiyor mu diye sürekli takip mi etmeliyim vallahi çıldırıcam bütün hormonlarim degisik herseye agliyorum 4 haftalık hamile gözüküyorum ama psikolojim alt üst durumda of vallahi tasimayin konuyu iyi degilim zaten kafayi bozdum

Gebeliğiniz hayırlı olsun. 96 henüz çok düşük bi değer 2 günde bir kan verip artışını takip etmeniz gerekiyor. Başka şeylere de canınız sıkkın galiba. Hormonlarınız bu kadar coşturmaz henüz sizi.

Saglik ocagi yok mu mahallede ordan 3000i gorene kadar takip edin. Kafayi bozacak ne var ki??

Ben bir kere test verdim 400 lu bir şeydi değer doktor başka vermene gerek yok demişti . 2 günde bir vermek çok mantıklı değil bence ama 1 hafta içinde tekrar test verin bence . Dış gebelik vs olup olmadığını o değerlerden takip ediyorlar

İllaki artışı takip etmek zorunda değilsin zaten kimyasal gebelik filansa kanama yaşarsın adet gibi sökülür . Sen direk 15 gün sonrasına randevu al inşallah direk bebeğinin kalp atışını duyarsın

Sürekli kan vermeniz neden anlamadım? Sağlıksızsa zaten kanamayla atarsınız diye düşünüyorum. 2-3 hafta sonra kalp atışını duyarsınız. Ben hep öyle gidiyorum. 3 gebelik geçirdim hiçbirinde sürekli kan vermedim. Bir kere baktım. Doktorum da 7 haftalıkken gel dedi öyle gittim.
Sizi strese sokan tam olarak nedir?

İki çocuk doğurdum, emin olmak için ilk gittiğimde kan verdim başka vermedim. Veren de duymadım. Kadın doğum uzmanına gitmek zorundasın. Araştır çevrende, kimi tavsiye ediyorlarsa ilk randevusunu kabul et.

Beta hcg degeri mi düşük geldi gozune? Bu kadar kaygilandigin ne onu anlamadim en basta? İlcede doktor olmadigini hamile kalirsan merkeze gitmen gerektigini bilmiyor muydun? Deger biraz düşük görünüyor evet, ama onemli olan kac oldugu degil günden gune artış miktari. Bu gidişatın olumlu olmadigini gosterir. 4 haftalik gebelik icin bosuna sehir merkezine kadar gitme tabi ki. Henuz hicbisey gorunmez muayenede zaten. Degerin düşüklüğünden suphe ediyorsan 48 saatte bir saglik ocagindan tahlil ver. Her tahlilde değer ikiye katlarsa guzel sorun yok demektir. 6 veya 7. Haftayi tamamlayinca merkeze gidersin. Kan tahlilinde gidisat normalse doktora gec gitmen daha iyi, madem senin icin gitmek zor olacak, kalp atışı duyulabilecek bir vakitte git. Bekleyebilirsen 7-8. Haftayo bekle. Hayirli olsun. Değer düşükse olmazsa da olmaz, saglik olsun. Yeterli artis gorunmezse hemen hastaneye gider, doktorla gorusursun zaten. Muhtemelen kimyasal gebelik falandir, kurtaj islemleri baslar. Uzulmeni endise etmeni gerektirecek bir durum da yok. Kurtaj gayet kolaymis, yakin zamanda benim de basima geldi. Ki zaten hamile kalabildigini gördüğüne göre kismet yine olur, bu olmadi diye kendini de cok uzmene gerek yok. Özetle böyle yani. Bu kadar neye üzüldüğünü anlamadim

Hiç stres yapma ben de ilçedeyim 63le öğrendim. Evde yapılan testlerden almıştım 3-4 günde bir ondan takip ettim çift çizgi çıkıyorsa sorun yok demektir sıkma bu kadar canını öğrendikten sonra 2 kere falan evde test yapıp koyulaşmayı takip et 2 hafta sonra da doktora git keseyi görürsün. Sonrasında zaten doktor ayda 1 randevu verir

Hormonlardan dolayı bu kadar çok üzülmüştür ben de ilk başlarda olur olmadık şeylere çok ağlardım belki hastaneye gidemediği için bebişe karşı suçluluk duymuştur. Lütfen sorununu bu kadar küçümseyip kendini daha kötü hissettirmeyin

İki çocuk doğurdum, emin olmak için ilk gittiğimde kan verdim başka vermedim. Veren de duymadım. Kadın doğum uzmanına gitmek zorundasın. Araştır çevrende, kimi tavsiye ediyorlarsa ilk randevusunu kabul et.

Allah evlatlarınızı size bağışlasın ama herkes sağlıklı gebelik geçirmiyor sizin gibi. Ben 3 kere hamile kaldım daha sağlıkla nihayete erdiremedim. 1 ölü doğum, 1 kimyasal, 1 düşük. Hepsini yaşadım. Düşük değerlerde tüm doktorlar 2 günde bir kan vermeyi artışı takip etmeyi tavsiye eder. Ki burda da konu sahibi bin, 3bin gibi değerlerle öğrenmemiş, daha 90 gibi bi değer. Henüz düşük bi değer sayılıyor. benim gibi daha önce olumsuz durumlar yaşayanlar bunu bilir.

Mesajıma beğenmedim atma sebebinizi anlayamadım ayrıca. Sizin başınıza gelmedi diye bizim söylediklerimiz yalan olmuyor

Gebelik sağlıklı mı değil mi, iki günde bir kan vermeye gerek var mı doktor karar verir. Herkesinki sağlıklı olmayabilir, sağlıksız da olmayabilir. Sağlık ocağı da burada takip yapılmıyor demiş zaten. Size çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Saglik ocağı tahlil yapsa zaten bu kadar endise duymam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…