• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor doğumda kör kalırsın dedi

En iyisi başka doktorlarada bi danışın hem göz doktorunuza hemde farklı bir doğum doktoruna bundan bahsedin. Eğer böyle birşey varsa da sezeryan doğum yapmalısınız sağlığınızı riske atmayın hem milyonlarca kadın sezeryan doğum yapmış

En iyisi başka doktorlarada bi danışın hem göz doktorunuza hemde farklı bir doğum doktoruna bundan bahsedin. Eğer böyle birşey varsa da sezeryan doğum yapmalısınız sağlığınızı riske atmayın hem milyonlarca kadın sezeryan doğum yapmış
Doğru diyorsunuz . Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)

ama şöyle birşey var epidural iğnelerle uyuşturulup normal doğum yaparsanız pek öyle olmaz gibş geldi bana
epidural sancıların şiddetini azaltıyor. Ikımma esnasında olusacak basıncla bir alakası olabileceğini sanmıyorum. Zaten ıkınma sırasında epiduralin çok etkisi kalmıyor, kalmaması için uğraş gösteriyor doktorlar ki bir an evvel gebe ıkınsın bebek çıksın.

Herkese iyi akşamlar hanımlar. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum gözlük kullanıyorum ve numaralarım 5. Kadın doğum doktorum bana doğumda ıkınırken kör kalabilirsin dedi. Sezeryan olmalıymışım. Etrafınızdan böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?
İhtimali var çünkü babamdan biliyorum derecesi yüksekti ve kendi göz doktoru demiş şiddetli öksürük ıkınma ağır kaldırma ya da aşırı kol hareketleri gözlerini kör edebilir ya da zarar verebilir. Biraz da gözün bombeli olması ile ilgili bu durum. Bence kesinlikle bir doktor baksın gözleriniz için

İhtimali var çünkü babamdan biliyorum derecesi yüksekti ve kendi göz doktoru demiş şiddetli öksürük ıkınma ağır kaldırma ya da aşırı kol hareketleri gözlerini kör edebilir ya da zarar verebilir. Biraz da gözün bombeli olması ile ilgili bu durum. Bence kesinlikle bir doktor baksın gözleriniz için
Peki teşekkür ederim:(

Merhaba aynı durumdan müzdaripim gözlerim miyop + astigmat 9 numara ve bu cuma sezeryan olacağım bu yüzden. ben göz doktoruna gittim tuvalette ıkınma durumlarında ve bazen öksürürken gözlerimde şimşek çakıyor dediğimde doktor çok riskli normal doğum sezeryan ol dedi. 5 çok yüksek bi numara mı bilmiyorum ama benimki gerçekten yüksek. göz doktruna görünmeden karar vermeyin riske atılcak bişey değil. geçmiş olsun

Herkese iyi akşamlar hanımlar. Ben çocuk sahibi olmak istiyorum gözlük kullanıyorum ve numaralarım 5. Kadın doğum doktorum bana doğumda ıkınırken kör kalabilirsin dedi. Sezeryan olmalıymışım. Etrafınızdan böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?

Ben hiç böyle bir şey duymadım. Benim gözlerim miyop 7 derece.
Retinanın durumuna göre böyle bir karar verilmesi gerekir bence.

Merhaba aynı durumdan müzdaripim gözlerim miyop + astigmat 9 numara ve bu cuma sezeryan olacağım bu yüzden. ben göz doktoruna gittim tuvalette ıkınma durumlarında ve bazen öksürürken gözlerimde şimşek çakıyor dediğimde doktor çok riskli normal doğum sezeryan ol dedi. 5 çok yüksek bi numara mı bilmiyorum ama benimki gerçekten yüksek. göz doktruna görünmeden karar vermeyin riske atılcak bişey değil. geçmiş olsun

Göz doktoru retinaya bakıp mı normal doğrumu riskli buldu?

Bozuluyor mu gerçekten?

Şikayet var sayfasında bununla ilgili fotoğraflı bir şikayet görmüştüm. A ile başlayan meşhur özel hastanede normal doğum yapmış bir kadının, gözü epey zarar görmüştü, fotoğraf eklemişlerdi.

Onun dışında, göz numarası yüksek olan kişilere sezaryen önerildiğini daha önce de duymuştum. Lazer göz ameliyatlarını okurken, benzer yorumlar okumuştum.

Her kişi kendine özel tabi. Doktor görüşü önemli.

Şikayet var sayfasında bununla ilgili fotoğraflı bir şikayet görmüştüm. A ile başlayan meşhur özel hastanede normal doğum yapmış bir kadının, gözü epey zarar görmüştü, fotoğraf eklemişlerdi.

Onun dışında, göz numarası yüksek olan kişilere sezaryen önerildiğini daha önce de duymuştum. Lazer göz ameliyatlarını okurken, benzer yorumlar okumuştum.

Her kişi kendine özel tabi. Doktor görüşü önemli.

Ben ilk defa burada denk geldim bu bilgiye. Çokta şaşırdım. Gerçekten böyle bir risk varmış. 😔

Göz doktoru retinaya bakıp mı normal doğrumu riskli buldu?
Retinaya bakması için bir damla kullanması gerekiyordu o damla da hamilelikte çok önerilmedipinden ben yapmasını istemedim sonra büyük tuvalete çıkarken biraz zorlandığımda gözümde şimşekler çaktığınu söyledim ya da bazı zamanlarda öksürürken de oluyordu. o zaman direk riskli dedi zaten.

Siz de veya diğer kardeşler (varsa) onlarda da var mı bu yüksek miyopi durumu peki? Kusura bakmayın bizde de aynı durum söz konusu da korkuyorum çocuklar için

Hiç duymadım canım ama iyi bir göz doktoruna görün böyle bir riskin varsa tabikide sezeryan senin için doğru tercihtir

Siz de veya diğer kardeşler (varsa) onlarda da var mı bu yüksek miyopi durumu peki? Kusura bakmayın bizde de aynı durum söz konusu da korkuyorum çocuklar için
Benim biri 2 digeri de 2.50 derece o da çok yüksek değil. Kardeşlerimde de yok miyop. Ben daha hamile değilim. Kalırsam benim için önemli bir konu iyice araştırmak gerekiyor normal doğum mu sezeryan mı

Benim biri 2 digeri de 2.50 derece o da çok yüksek değil. Kardeşlerimde de yok miyop. Ben daha hamile değilim. Kalırsam benim için önemli bir konu iyice araştırmak gerekiyor normal doğum mu sezeryan
Babanızın gözleri kaç numaraydı peki? sizinki normal miyopi. Kardeşlerinizde olmamasına da sevindim çok soru sordum belki kusura bakmayın. Bu konuda kendi içimde bir savaş veriyorum eşime de yansıtamıyorum üzmemek için

Back