- 17 Nisan 2019
- 364
- 149
-
- Konu Sahibi yaren060716
28 yasındayım hpv yaptrmak istiyorum desem yapmazlar mi ki aceba30 yaş ve üstü kadınlara yapılıyor aile sağlığı merkezlerinde. Yaşınız tutuyorsa hemsireden randevu isteyin.
kesinlikle canım o kadaracıdı kı gözümden yaş geldi herkeste acımaz demisti halbuki ama ögrendim artık biliyorum ki acıyorBenimde smear çok acımşti ve cok rahatsz oldum kendimi kastim hep. Ama kimse inanmadi acimaz dediler. Hayvan gbi yapiyo devlet doktorlari
hiç sorma canım öyle böyle acımadı bagırdım yani bidaha da Allah yasatmasın napiyimSmear testi çok acımaması lazım aslında, ben hissetmemiştim bile. Yada el hafifliği yada cihaz farklılığı sebebiyle mi acaba bilemedim
bu gidisle özelw gidecegm heralde30 yaş altı yapılmıyor. Doktor neden öyle demiş anlamadım. Saçmalamış.. Sağlık bakanlığına bağlı sağlıklı yaşam merkezleri var. Oraya bir sorun ya da kadın ve doğum hastanesine gidin.
koskoca diyarbakır kadın doğum hastanesi hiç anlamadım biz test yapmıyoruzun manasını siz ne güzel basit geçirmişsiniź tedaviyi en azındanBana smear yapılmasını dr kendi teklif etti..Devlet hastanesiydi ve ben 28 yaşındaydım . Hiçde acımadı. Ama ben alttan muaynelerde kendimi hiç kasmam . Belki hem ondan hemde dr un iyi olmasından hiç acımadı..
hiç sorma çok şasrdım koskoca hastane yahu alası gelmemişse benim ne eksigim var dger hastalardan anlamadım ki dirwk saglik ocagina yonlendrmesi başlı başlına sacmalıktı özele gderim artk napimmHPV + olan kadınları jinekolojik onkolojiye sev ediyoruz. Hpvye kadın doğum doktoru bakmayacak da kim bakacak acaba.. Alası gelmemiş herhalde.
Hpvye kadon dogum bakmiyor onkoloji veya jinekoloji bakiyor yani kadin hastalikları bölumuHPV + olan kadınları jinekolojik onkolojiye sev ediyoruz. Hpvye kadın doğum doktoru bakmayacak da kim bakacak acaba.. Alası gelmemiş herhalde.
Hpv örneğini kadın doğum alır, sonuç + ise onkolojiye sevk eder.Hpvye kadon dogum bakmiyor onkoloji veya jinekoloji bakiyor yani kadin hastalikları bölumu
Aynen ilk kadin dogum smear yapar sonrasi jinekoloji(onkoloji) ayniHpv örneğini kadın doğum alır, sonuç + ise onkolojiye sevk eder.
kızlar merhabalar ya bugün o kadar sinir bozucu bir gün yaşadım ki bende genital siğil çıkmıştı geçen sene 3 tane ve dondurtmuştum hiçbir test felan yapmadan yine çıkıyor ve stresliyim haliyle . bugünde ramdevumdu dedim gideyim güzelce muayene olayım kadın doğuma gittim doktora anlattım biz hov testi genital sigil uğraşmıyoruz saglik ocagina gidin siz dedi ay bi sinir oldum cihazları felan var da mı yapmadı uğrasmak mı istemedi anlamadım adam resmen beni saglik ocagina yönlendirdi neyse bari bi smear testi yapın dedim demeseydim burnumdan geldi o test çok ağrdı öyle böyle değıl yada ilk kez yaptrdim o yuzden mibilmiyorum ama simdi ne yapmam gerekiyo ciddi ciddi saglik ocaklarinda hpv testivar mi ne yapmaliyim bu siğillerle kızlaryardimci olur musun baska bölüme mi gitmeliyim yardım lütfen
[/QUOTE tatlim bi jinekolaga git muayneni oeda yaptir arastir iyi birine git icin rahat olsun
Bende hiç anlamamıştım aciyor diye duydum için doktora ne zaman yapicandemistim çoktan yaptim bitti bile dediğinde şokolmuştum. Acı eşiğinde çok düşük iğne yapılsa duramamSmear testi çok acımaması lazım aslında, ben hissetmemiştim bile. Yada el hafifliği yada cihaz farklılığı sebebiyle mi acaba bilemedim