Doktor Arkadaşlarımız çok acil bakabilir mi???

tse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.374
1.266
133
37
Merhaba bir yakinim seker hastasi ve ayagindaki enfeksiyon ilerlemiş oksijen aldı ve yeterli gelmedi .3 parmak kesildi .Dr lar keselim diyorlar acaba başka çare var mi? Yardımcı olur musunuz?Lutfen..Tahlil sonuçlarını yüklüyorum .Kimseside yok;( Adana sa bildiginiz bu dalda iyi doktorlar var mi

Eklentiler

• 20180828_105531.jpg
    26,8 KB · Görüntüleme: 194
Atar damarlarda tıkanıklık varmış. Toplar damar normal diyor. Ama bu atar damarlardaki tıkanıklık orayı bozmuş demek istemiş. Sık sık enfeksiyon kapıyor ve hiperbarik oksijen tedavisinden fayda görmediyse kesmek lazım diye biliyorum

Cok tsk ederim .Allah razi olsun hastanedeki ortapedi dr keselim diyo endokrin damar iyi diyormuş .Tek çaresi kesilmek mi ya;(Evet fayda görmemiş üstelik tedavi sırasında kemiği çıkarmışlar ,islem sirasinda parmaktan enfeksiyon o şekilde kapmis. Ve 3 parmak kesildi

Cok gecmis olsun ben doktorum ve bu tur vakalar genelde amputasyonla yani kesmekle sonuclaniyor. Hiperbarik tedavi bir umut dokuyu canlandirmak icin deneniyor, ancak ondan da anlamli fayda goreni ben hic gormedim.
Bir bebek vardi, bacaginda damar tikanikligindan tip okudugum universitede yenidogan yogun bakimda yatiyordu. Ben pediatri internlugum boyunca gata’ya hiperbarik tedavisi icin goturup getirdim ambulansla. Amputasyon dedik aile kesinlikle kabul etmedi. Ancak doku artik ölmüştü birkac ay sonra okulda aileyle tekrar karsilastim, ampute edilmis maalesef.
Cok uzucu ama eninde sonunda gidecegi yer bu oluyor.
Yine de umudu kesmeyin, care aramayi birakmayin. Benim alanim degil bu sonucta. Her gun yeni bir tedavi giriyor literature. Insallah Allah sifasini verir.

Cok üzücü bir durum yaa . Çok tsk ederim bilgi için .Evet son çare o demiş dr da ama 3 parmak gitti bilekten alalım hemen sıçrar bacağı gider demis.Insan kabullenemiyor. Çok saolun Devler hastaneleri hemen kesmek istiyor özellikle ortopedi dr leri ameliyatta keselim gelmişken diyormuş dr yaa bidaha iş çıkmasın demiş halam yaptırmamış parmak diye imza atmış bilekten alacak olmuş acimasizlar.

Acımasızlar gibi düşünme hemen, ne gerekiyorsa onu söylemişlerdir

Ben gözümü yorup okuyamadım. Atardamar tıkanıksa periferik damar cerrahisi uzmanı hocam var hatayda defne hastanesinde çalışan bir kardiyolog. (Adanadayız demişsiniz) Kendisi bu işin uzmanıdır daha önce adanada dahil kesilecek denilen bir çok bacağı kurtardı. Çünkü bu periferik damar operasyonları çok uzun süren zahmetli ameliyatlar. Buradaki tetkiklerinizi bt mr cdlerinizi toplayıp bir gidip muayne olun. Belki yapabileceği bir şey vardır. Ancak uzman olmayan kimsenin sadece tetkiklere bakıp muayne etmeden anjio cdlerini görmeden bu kesilir ya da kurtulur deme şansı yok forumda.

Bendmde esimin dayısında ileri seker wardı. Bas parmaqının kemiqini temizlemeyle basladılar 2 3 sene idare etti. Daha sonra ayaqının altında ufacık bi siyah leke olustu. Ertesi güne dizkapaqının altına kadar büyüdü ve bacaqı kesildi. 1 ay gecmedende diğer ayaqını kestiler. Daha bilekteyse hiç beklemesin. Toparlanması kolay olur protezle diye düşünüyorum. Gecmis olsn

Kesinlikle öyle. Benimki sadece bir fikir. Ben dedim diye herhalde bir doktor kk da bir üye uygun görmüş hadi keselim demez

Bugün karar vermesi gerekmis hastaneden çıkış olursa yatirmazla4 bidaha ve sıçrarmış acaba ulaşabileceğim numarası varmi? Lütfen ben bir konuşayım.Telfondan yazıyorum kusura bakmayın acele acele yardımcı olursanız çok sevinirm.Bir de son cümlenizi tam anlamadım

Evet hocanın numarası var ama veremem çünkü bizim meslekte etik değildir.

Hastaneyi arayıp ulaşmaya çalışın. Hatay adana arası 2 saat en fazla, giderseniz kesin görüşürsünüz. Bu arada şunu da söyleyim periferik damar cerrahisi 4-5 saat süren bir ameliyat olduğu için tuzlu bir fiyatta çıkabilir. Beni daha sonra reklamla paracı olmakla suçlamayın. Zira hoca özelde çalışıyor.

Hayır olur mu Buldum adını . Yinede tsk ederim çok saolun .Işiniz rast gelsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…