*MEVLİDİ ŞERİFİ OKUMANIN FAZİLETETİ* Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu ki
HER kim benim doğumum hürmetine Bir dirhem *sadaka verirse* Sanki o kişi Allah yolunda kırmızı altından bir dağ sadaka vermiş gibi sevap Kim benim doğum günüme *değer verirse* Ben kıyamet günü onun şefaatçisi olurum
Hz Ebubekir Sıddık buyurdular ki her kim mevlidin okuma uğrunda *bir dirhem harcarsa* cennette benim komşum olur
HERKİM Mevlidi şerifi *TUZ VE BUĞDAY GİBİ YİYECEKLER üzerine okursa* o yiyeceği Bereket iner o yenilen tane kendisini yiyen kimse affedilmedikçe rahat etmez o kimsenin vücudunda hareket eder
*mevlid-i Şerif bir su üzerine okunsa* o sudan içenin kalbine 1000 türlü kin ve Hastalık onu terk eder kalplerin öleceği gün o kalp Ölmez
herkim *mevlidi şerifi altın gümüş gibi bir para birimi üzerine okursa* onları diğerleri ile karıştırırsa O paraların tümünde Bereket Hasıl Olur sahibi fakir olmaz Peygamberimizin bereketi ile eli boş kalmaz
imamı Şafii Hazretleri buyuruyor ki her kim Peygamberimizin doğumunu yad etmek için *din kardeşini bir araya getirir yemek hazırlar boş bir yer tahsis eder ve bazı yenilikler yaparak Mevlit okunmasına sebep olursa* kıyamet günü Allahu Teala o kişiye sıddıklarla şehitlerle salihlerle birlikte diriltir o kişi cennetinde dostlarla birlikte bulunur
İmamı Rabbani Hazretleri buyuruyor buyurdu ki ben mana aleminde *Peygamberimizin Ruha niyetine Hediye için toplanıp zikir edip yemek pişirip ikramda bulunmak ile emrolundum*
mevlid okunurken ayağa kalkılır Kıyam anında dualar edilir salat-ü Selam getirilir *Peygamberimizin ruhu o makama teşrif ederler* Bu yüzden ehl-i keşfin de müşahede lerine itibarla Bu esnada ayağa kalkmayı lazım görmüşlerdir
her kimin evinde Mevlit okunursa mutlaka o evden *kıtlık veba yangın kem gözlerden buradan hasetlerinden uzak tutulur Mevla kendi katında yüksek makamlar ihsan eder*