Doğumun yaklaştığını nasıl anlarım ?

Toyumvar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
1.190
477
25
Şuan 37 haftalığım. Doğum yaklaştığında fiziksel bazı belirtiler oluyor mu? Bir hafta öncesinde vs. Aşırı derecede dogum korkum var. Rüyamda sürekli dogurdugumu görüyorum ve bacaklarımı acık bi şekilde euyanıyorum birden. Bu duyguları nasıl bastırabilirim. Eşim çok stresli birdne çok sinirleniyor. Daha önce onu hiç böyle görmedim. Bana da bagırıyo pişman oluyo ama onun bana bagırmasına üzülemiyorum bile kafamda sadece bebek var. Ya dogumda ölürsem diye düşünüyorum beneğime nolur karnını nasıl doyururlar. Bu benim ilk gebeliğim. Çok çabuk yoruluyor evin işini yetiştiremiyorum. Spor yapmaya halim kalmıyor. Enerjimi toplayamıyorum ve dtresten yemek yiyemez oldum sürekli agzıma bişeyler tepiştiriyorumki bebek aç kalmasın. Annelik çok zormuş ağlamaktan bir hal oldum. Sizce şöyle yakınlara bir yere tatilemi gitsem bir haftalık

Şuan 37 haftalığım. Doğum yaklaştığında fiziksel bazı belirtiler oluyor mu? Bir hafta öncesinde vs. Aşırı derecede dogum korkum var. Rüyamda sürekli dogurdugumu görüyorum ve bacaklarımı acık bi şekilde euyanıyorum birden. Bu duyguları nasıl bastırabilirim. Eşim çok stresli birdne çok sinirleniyor. Daha önce onu hiç böyle görmedim. Bana da bagırıyo pişman oluyo ama onun bana bagırmasına üzülemiyorum bile kafamda sadece bebek var. Ya dogumda ölürsem diye düşünüyorum beneğime nolur karnını nasıl doyururlar. Bu benim ilk gebeliğim. Çok çabuk yoruluyor evin işini yetiştiremiyorum. Spor yapmaya halim kalmıyor. Enerjimi toplayamıyorum ve dtresten yemek yiyemez oldum sürekli agzıma bişeyler tepiştiriyorumki bebek aç kalmasın. Annelik çok zormuş ağlamaktan bir hal oldum. Sizce şöyle yakınlara bir yere tatilemi gitsem bir haftalık
Aaa kocana noluyor, destek olamıyorsa köstek olmasın az ötede oynasın aaa..

Hiç korkacak bir şey yok, sakin kalmaya çalış.. İlk kez doğum yapan ister sezaryen ister normal olsun hiç bilmediğimiz şey hepimizin, senin bu korkun çok doğal.. Sen bir annesin bebeği korumak istiyorsun. Çok da güzel anne olacaksın. Sancı geldiğinde doğum için anlıyorsun adet sancısı kramp gibi bir şey değil. O esnada zaten hastanede olacaksın sana herkes yardım eder🌸

37 38 doğum ihtimali var çok uzak mesafelere gitme zaten yolculuk riskli olur. Artık doğum olabilir bu haftalarda. 38 de olabilir 42 de olabilir.. hormonların yükseldi, ağlaman normal. Bebek aç kalmaz sen sakince yiyebildiğini ye

Kıyamam bu stresi hemen bi kenara bırak ve ölürsem filan gibi kötü düşünceleri kendine çekme. Ben böyle şeyleri çok düşündüm doğum zamanı binbir türlü olay başıma geldi bebeğime bakamadım uzun bi süre ama bu sonrasında benim yaşadığım bi hastalıktan dolayıydı. Doğum çok güzel ve duygusal bi süreç. Lütfen tadını çıkart. Acısı da geçiyor stresi de geçiyor hepsi geride kalıyor. Şöyle bi çevrene bak herkes doğurmuş dünyada milyarlarca insan var. Sende kolaylıkla yapabileceksin 🌸

Aklına kötü düşünceler getirme,kendinide çok yorma. Kanama veya suyun gelirse doğum başlıyor demektir

İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Ben de 37. haftadayim şu an ama ben olsam bu zamanlarda tatile çıkmam bir yere gitmem. Hep hazırlıklı dolaşıyorum. Nolur nolmaz doğum yakın diye

Bilinenin aksine her doğum su gelmesi ile başlamıyormuş, başıma gelince öğrendim. Fırsatınız varken bol bol meditasyon yapıp nefes çalışın derim vajinal doğum yapacaksanız. Bir de ben de doğuma çok odaklanmıştım, sonraki ilk birkaç hafta doğumun kendisinden daha zorluydu benim için psikolojik olarak. Her ne şekilde doğurursanız doğurun max 1 hafta sürecek ağrı-sızı. Ben böyle motive olmuştum :)
Bir de yere oturup sırtınızı bi yere dayayın, bacaklarınızı yere paralel uzatın. Bi ayağınızı diğerinin üzerine koyabiliyorsanız daha var demekmiş, bende doğru çıktı :)
umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

X