Hemen doğum gerçekleşmez korkma sakin ol.Merhaba kızlar, ben uzun bir düşünmenin ardından devlet hastanesinde doğurmaya karar verdim. Normal doğum düşünüyorum Allah’ın izniyle. O yüzden de şu gün gibi bir planlama yapmadı doktor. Her hafta düzenli muayeneye gel bundan sonra dedi ve acil bir şey olursa da acilden hastaneye giriş yaparsın dedi. 35. haftamın içindeyim. Bazen kasıklarıma ağrı giriyor ve kitleniyorum acıdan resmen ama sanırım bunlar yalancı sancılar. Çünkü tam eşimi arayacakken hop kesiliyor. Ya da uzun sürmüyor. Gerçekten doğumumun başladığını nereden anlayacağım?
Doğum yapmak istediğim hastane evime de uzak, korkmaya başladım. Sizin normal doğum süreçleriniz nasıldı?
Canım benim bulantım olmuştu ve üşütmüşüm gibi geçmeyen bi karın ağrısı olmuştu. Akşama kadar bir lokma bişey yemeden evde yatmıştım. Doğumum başlamış ben anlamamıştım. Eşim hastaneye gidelim böyle aç aç yatmakla iyi olamazsın dedi. Doğum başlamış anlamamıştımMerhaba kızlar, ben uzun bir düşünmenin ardından devlet hastanesinde doğurmaya karar verdim. Normal doğum düşünüyorum Allah’ın izniyle. O yüzden de şu gün gibi bir planlama yapmadı doktor. Her hafta düzenli muayeneye gel bundan sonra dedi ve acil bir şey olursa da acilden hastaneye giriş yaparsın dedi. 35. haftamın içindeyim. Bazen kasıklarıma ağrı giriyor ve kitleniyorum acıdan resmen ama sanırım bunlar yalancı sancılar. Çünkü tam eşimi arayacakken hop kesiliyor. Ya da uzun sürmüyor. Gerçekten doğumumun başladığını nereden anlayacağım?
Doğum yapmak istediğim hastane evime de uzak, korkmaya başladım. Sizin normal doğum süreçleriniz nasıldı?
Ben de bundan tesirgin oluyorum işte. Ya anlayamazsam, ya hastaneye yetişemezsem. Allah korusun bebeğime bir şey olursa. Vesveseler gelip duruyor. Bu arada maşallah yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza almışsınız, mutlulukla büyüsünCanım benim bulantım olmuştu ve üşütmüşüm gibi geçmeyen bi karın ağrısı olmuştu. Akşama kadar bir lokma bişey yemeden evde yatmıştım. Doğumum başlamış ben anlamamıştım. Eşim hastaneye gidelim böyle aç aç yatmakla iyi olamazsın dedi. Doğum başlamış anlamamıştım
Amin canım. Allah razı olsun. Merak etme. Öyle hemen doğmuyor. Ben sabahtan akşama kadar evde ağrı çektim doğmadı.Ben de bundan tesirgin oluyorum işte. Ya anlayamazsam, ya hastaneye yetişemezsem. Allah korusun bebeğime bir şey olursa. Vesveseler gelip duruyor. Bu arada maşallah yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza almışsınız, mutlulukla büyüsün
Bende sizin gibi devlette doğum yapmaya karar verdim uzun araştırmalar sonucu, her devlet hastanesinde de var diye biliyorum aslında gebe okulu, oraya katıldınız mi orda ebeler neyin nasıl olduğunu çok detaylı anlatıyor bana çok faydası oluyor. Zaten şuan yalancı sancıların olması çok normalmiş gerçek sancıyla şu şekilde ayırt edilebilirmis eğer ki sancı geldiğinde yatıp dinlenince geçerse bu yalancı sancı olurmuş korkmaya gerek yokmuş yani ama yatıp dinlensende geçmezse o zaman da acele etmeden telaşa kapılmadan yavaşça hastaneye gelebilirsiniz dediler. Öyle şak diye doğum zaten olmazmış yani sancım geldi suyum geldi anında hastaneye kosmaliyim demenize gerek yok sakince hastaneye gelin yeter dedi ebeler. Hatta suyu sancısı gelince banyo yapıp hazırlanıp giden de var yani sakın olmak lazım biraz da. İnsaAllah ikimiz de sağlıkla kucağımıza aliriz bebeklerimiziMerhaba kızlar, ben uzun bir düşünmenin ardından devlet hastanesinde doğurmaya karar verdim. Normal doğum düşünüyorum Allah’ın izniyle. O yüzden de şu gün gibi bir planlama yapmadı doktor. Her hafta düzenli muayeneye gel bundan sonra dedi ve acil bir şey olursa da acilden hastaneye giriş yaparsın dedi. 35. haftamın içindeyim. Bazen kasıklarıma ağrı giriyor ve kitleniyorum acıdan resmen ama sanırım bunlar yalancı sancılar. Çünkü tam eşimi arayacakken hop kesiliyor. Ya da uzun sürmüyor. Gerçekten doğumumun başladığını nereden anlayacağım?
Merak etmeyin kesinlikle anlarsınız. Belirtisiz doğuran kimse olmamıştır bugüne kadar. Ya suyunuz gelir ya nişan ya da sancı . Onlar olmasa bile illa ki bir şey hissedersiniz . Rabbim nasip ediyorMerhaba kızlar, ben uzun bir düşünmenin ardından devlet hastanesinde doğurmaya karar verdim. Normal doğum düşünüyorum Allah’ın izniyle. O yüzden de şu gün gibi bir planlama yapmadı doktor. Her hafta düzenli muayeneye gel bundan sonra dedi ve acil bir şey olursa da acilden hastaneye giriş yaparsın dedi. 35. haftamın içindeyim. Bazen kasıklarıma ağrı giriyor ve kitleniyorum acıdan resmen ama sanırım bunlar yalancı sancılar. Çünkü tam eşimi arayacakken hop kesiliyor. Ya da uzun sürmüyor. Gerçekten doğumumun başladığını nereden anlayacağım?
Sanki içimi okudun yaO kadar çok ihtimal ve koşul var ki insan gerçekten ne düşüneceğini bilemiyor.
Mesela sancıların düzenli gelmesi gerekli yazıyor bir yerde tamam ona dikkat edeyim diyosun şak birisi ben sancılanmadım kontrole gittiğimde açılmam varmış doğuma aldılar hemen diyorKimisinin pat diye suyu patlamışken kiminde su gelmiyor vs vs valla başımıza gelmeden anlayamıcaz sanırım her doğum gerçekten kendine özel
Allah razı olsun, çok teşekkür ederim.Merak etmeyin kesinlikle anlarsınız. Belirtisiz doğuran kimse olmamıştır bugüne kadar. Ya suyunuz gelir ya nişan ya da sancı . Onlar olmasa bile illa ki bir şey hissedersiniz . Rabbim nasip ediyorBenim suyum gelmişti ve 30 saat sonra doğum yaptım . Son 5 saat inanılmaz derecede sancılarım artmıştı. Yani demem o ki dizilerdeki gibi bir anda ay sancım başladı doğuruyorum durumu yok içiniz rahat olsun
Allah razı olsunBende sizin gibi devlette doğum yapmaya karar verdim uzun araştırmalar sonucu, her devlet hastanesinde de var diye biliyorum aslında gebe okulu, oraya katıldınız mi orda ebeler neyin nasıl olduğunu çok detaylı anlatıyor bana çok faydası oluyor. Zaten şuan yalancı sancıların olması çok normalmiş gerçek sancıyla şu şekilde ayırt edilebilirmis eğer ki sancı geldiğinde yatıp dinlenince geçerse bu yalancı sancı olurmuş korkmaya gerek yokmuş yani ama yatıp dinlensende geçmezse o zaman da acele etmeden telaşa kapılmadan yavaşça hastaneye gelebilirsiniz dediler. Öyle şak diye doğum zaten olmazmış yani sancım geldi suyum geldi anında hastaneye kosmaliyim demenize gerek yok sakince hastaneye gelin yeter dedi ebeler. Hatta suyu sancısı gelince banyo yapıp hazırlanıp giden de var yani sakın olmak lazım biraz da. İnsaAllah ikimiz de sağlıkla kucağımıza aliriz bebeklerimizi
Ay Allah razı olsun ya gerçektenNisan su düzenli sancılar siralarim da bende Nisan gelmedi mesela kontrolden geldim uzanıyordum suyum geldi anne dedim altıma kaçırdım tutamadım, annem suratıma bakıyor ben şaşkın, salak suyun geldi dedi, ben bı durdum anladım zaten kesilmiyor çiş olsa kesilir tutulur bu tutulmuyor, kalktım duş aldım ekstra gram ağrım yok, giyindim sıkıntı yok 6gibi su gelmeye başladı yedi buçuk gibi ciktik hastaneye gittim 15dk sürüyor arabayla, su gelmeye devam ediyor hasta bezin yoksa tavsiye ederim o suyu tutmak imkansız oluyor ped med yarmiyor işe, kayıt acildi aldilar muayene falan oldum saatlerce yürüdüm hafif sancılar gemeye basladi yarım saatte bı falan sonra arası sıklaştı 10dk beş dk son iki saate kadar da dayanılır sancilardi hiç sıkıntı yaşamadım sonrasında siklastikca acayip bı büyük tuvalaet hissi oluyor bebek baskı yaptıkça tuvaletin var gibi ama yaptığın birşey yok yani böyle biraz daha sıklaştı dklik sancilara düştü tam doğum saatim 6.29du, hissediliyor o doğum sancısı en az iki saat önceden siddetlenmeye başlıyor ha olmadı son dkya kaldın direkt ambulans ara bence hastaneye götürüldügunde hiç kayıtla kürekle uğraşmadan alıyorlar kayıtla vakit kaybetmezsin, inşallah sağlıcakla kolayca kavusursun
Yengem normal doğum yaptı. Doktoru çok ağır şeyler taşıma,dinlen bebek çok aşağıda, erken gelebilir demişti. Doğumdan birkaç saat önce yengemin sancıları arttı sancı sıklığı 20 dkdan 5 dkda bir olmaya başlamıştı. O zaman anladıkMerhaba kızlar, ben uzun bir düşünmenin ardından devlet hastanesinde doğurmaya karar verdim. Normal doğum düşünüyorum Allah’ın izniyle. O yüzden de şu gün gibi bir planlama yapmadı doktor. Her hafta düzenli muayeneye gel bundan sonra dedi ve acil bir şey olursa da acilden hastaneye giriş yaparsın dedi. 35. haftamın içindeyim. Bazen kasıklarıma ağrı giriyor ve kitleniyorum acıdan resmen ama sanırım bunlar yalancı sancılar. Çünkü tam eşimi arayacakken hop kesiliyor. Ya da uzun sürmüyor. Gerçekten doğumumun başladığını nereden anlayacağım?
Korkmayın, doğumunuz sağlıkla, kolaylıkla, güzellikle geçer ve bebeğinize kavuşursunuz inşallahMerhaba kızlar, ben uzun bir düşünmenin ardından devlet hastanesinde doğurmaya karar verdim. Normal doğum düşünüyorum Allah’ın izniyle. O yüzden de şu gün gibi bir planlama yapmadı doktor. Her hafta düzenli muayeneye gel bundan sonra dedi ve acil bir şey olursa da acilden hastaneye giriş yaparsın dedi. 35. haftamın içindeyim. Bazen kasıklarıma ağrı giriyor ve kitleniyorum acıdan resmen ama sanırım bunlar yalancı sancılar. Çünkü tam eşimi arayacakken hop kesiliyor. Ya da uzun sürmüyor. Gerçekten doğumumun başladığını nereden anlayacağım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?