• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogumm korkusuuu

Rabbim alnına ne yazdıysa...normal sezeryan kötü..ee nasıl doğum yapçan sen...

Koru da (çukurambardaki) Fehime Funda hoca var iki arkadaşımda onda yaptı doğumunu. Biri normal biri sezaryen ikisi de çok memnun kaldılar. Bende gittim kadının yaşı var çok anaç inanılmaz moral veriyor. Tavsiye ederim

Millet 'çok zor bişeyi başardım' egosu yapmak için abartıyo da abartıyo. Alttan muayene de kendini sıkarsan biraz acır. Rahat olmaya çalış. 5 sn bile sürmüyor. Benim çatı darlığım olduğu için sezaryen oldum. 20 dk oldu bitti herşey. İlk hafta 10 kilom gitti sonra 5 kilo. Şuan 5 aylığız sadece 2 kilo fazlam var. Süt yapıcam diye tatlılara abanma. Mercimek de süt yapar bulgur da, yeşillikler de.. Her yemeğe kimyon kat gazını alır. 40'm çıktıktan sonra haftada bi iki gün pilates yaptım eskisinden bile kaslı bi karnım var şuan. Korkma :KK19:

İlaveten, eğer tekrar doğum yapacak olsam en dikkat edeceğim husus şu olurdu. Bebek doğduktan sonra hemen memeye koymak gerekiyormuş. Bebeğin en çok emme refleksi olduğu an doğduğu an. Siz kendinize gelmeseniz bile biri size yardımcı olsun bebişi hemen emzirmeye çalışın. Bu sütünün gelmesinde de etkili oluyormuş..

Ben alttan muayeneden korkan insan 30 saatlik normal dogumla kizimi dogurdum. Rabbim oyle yaratmis ki vucudumuz bunu yapabilmek icin yaratilmis. Hic korkulcak bisey yok normal olursa sadece nefes kontrolu ve panik yapma. Sezeryan olmadim bilemiyorum ama oda cok cabuk olup bitiyormus. Bi kac arkadasim var sezeryanden memnun kalmislar hic oyle cok agri cekmemisler

valla ben ikisini de oldum .
hic de korkma .
millet cok abartiyor. oluyo ve bitio .
Hakkında hangisi iyise Allah onu versin.
bu korku da faydaliymis zaten . bi kitapta öyle yazıyordu.
İkisine oldum derken hem sezaryen hem normal doğum mu? İlk gebeliğinizde sezaryen mi olmuştunuz?

Benim de sezeryan oldu, bic ole abarttiklari gbi de olmadi yani. Odaya cikinca bebegimi emzirdim. Dogumdan sonra 10. Gun hamile kaldigim kilodaydim. Iiydi yani, normal dogumu cok istemis olmama ragmen sezeryandan da memnun kaldim yani:KK66:

İkisine oldum derken hem sezaryen hem normal doğum mu? İlk gebeliğinizde sezaryen mi olmuştunuz?

ne yazikki. ilk normal . ikincisi sezaryen . makat gelis oldugundan 40+5 de sezaryen olmak zorunda kaldım.

ama her şeyin hayirlisi . gecenlerde rahim sarkmam oldugunu ogrendim dr. iyi ki sezaryen olmussun dedi .
eskiden olsa normal doguma diretirim ama artik dru dinlemek gerektiğini düşünüyorum.

ne yazikki. ilk normal . ikincisi sezaryen . makat gelis oldugundan 40+5 de sezaryen olmak zorunda kaldım.

ama her şeyin hayirlisi . gecenlerde rahim sarkmam oldugunu ogrendim dr. iyi ki sezaryen olmussun dedi .
eskiden olsa normal doguma diretirim ama artik dru dinlemek gerektiğini düşünüyorum.
Yani bu işler hiç belli olmuyor . Etrafımda benle aynı yıl içinde hamile kalan arkadaşlarımın hepsi sezaryen doğum yaptılar ve bi kaçı bu durma çok üzüldü sonrasının zor olduğunu bebek için normal doğumun en sağlıklısı olduğunu sen normal doğurdun ne güzel diyenler oldu ama ben hiç bişeyin garantisi yok ikinciye belki sen normal doğurursun bu sefer ben sezaryen olurum takmayın kafanıza diyorum, belli mi olur bebek ters olur ya da vakti geldiği halde gelmek istemez, kordon dolanık olabilir ya da çok kilo alabilir anne karnında bebek bu yüzden normal doğamaz falan sebep çok yani. O yüzden validemin sağda solda gelinim normal doğurdu diye kasılmasına çok sinir oluyorum

Evet canım çok önerdikleri var bna da sonradan söylediler onu oda iyi miş bide zeytinyağı da baya iyi geliyor :-)

Yani bu işler hiç belli olmuyor . Etrafımda benle aynı yıl içinde hamile kalan arkadaşlarımın hepsi sezaryen doğum yaptılar ve bi kaçı bu durma çok üzüldü sonrasının zor olduğunu bebek için normal doğumun en sağlıklısı olduğunu sen normal doğurdun ne güzel diyenler oldu ama ben hiç bişeyin garantisi yok ikinciye belki sen normal doğurursun bu sefer ben sezaryen olurum takmayın kafanıza diyorum, belli mi olur bebek ters olur ya da vakti geldiği halde gelmek istemez, kordon dolanık olabilir ya da çok kilo alabilir anne karnında bebek bu yüzden normal doğamaz falan sebep çok yani. O yüzden validemin sağda solda gelinim normal doğurdu diye kasılmasına çok sinir oluyorum
Evet canım çok haklısın inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Bir kvnin, gelininin normal doğurmasını, kendisine övünç malzemesi yapabileceğini hiç düşünmemiştim.
Kafalar güzelmiş :)

Yok yıkarım o hastaneyi :KK53: sezaryen demiştim form doldurup , sezaryen oldum
Kız öyle bi anlattın ki, sanci bekle, 25 dk da doğur, pıt diye çıktı sandım bu bebek :D
Sezaryanda şu gün gel alalım demiyorlar mı, niye evde bekletiyorlar ki o zaman? Neyse, bana çok uzak mevzular :)

lovelygirl_ lovelygirl_ çok kolay bir doğum olsun, sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah

Kız öyle bi anlattın ki, sanci bekle, 25 dk da doğur, pıt diye çıktı sandım bu bebek :KK70:
Sezaryanda şu gün gel alalım demiyorlar mı, niye evde bekletiyorlar ki o zaman? Neyse, bana çok uzak mevzular :)

lovelygirl_ lovelygirl_ çok kolay bir doğum olsun, sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah
Bana 1 hafta sonraya randevu vermişlerdi
Ama beklemedi kızım :D kime çektiyse
Ondan öyle oldu ama sezaryen olmasa daha çok korkardım eminim dedim alın beni masaya

Korkma ya
Bende çok korkuyodum ilk diye bilmiyo ve gözünde büyütüyomuş insan
Bu yüzden isteğe bağlı sezeyan istedim, normali düşünemiyordum

37 hafta çalışsım 5 gün sonra kontole gittim
Tırıs tırıs alışveriş yapıp son cipsimi de eşimden gizli yedim
O gece nişan geldi
Doktoruma haber verdim
Sancın olur ve artarsa gel dedi , nişan 1-2 gün önce de gelebilirmiş
Aha sancılar da devam etti
Sabaha karşı eşimi dürttüm ben yatamamıştım çanta filan hazırladım
Deli gibi 2 kişilik çarşaf ütüledim :KK53:
Koyulduk yola
Kimseye haber verme dedim
Ameliyata alınınca haber ver ( tantana sevmem )
Hop aldılar beni hemen sancılarım artmış diye

Annemle kayınvalidem gelene kadar ben ve kızım odamızdaydık
25 dk da bitti
Oh şükür
oyle bi anlatmissinki canim, insanin bi daaa dogurasi geliyoo :P

doğumdan hiç korkmayın
inanın normal doğum düşündüğünüz kadar kötü bişey değil
ben normal doğum yaptım
40. haftamdı.34. haftadan sonra sürekli suyum azaldı en son muayenede suyum sınırın da altına düşmüş dr seni doğuama alıyorum dedi.ben şok oldum.dr a eğer bi sorun olmayacaksa bugün eve gidip hazırlanayım dedim.ertesi gün sabah 8 de hastaneye gittim yatış işlemlerimi hallettim.sonra bana lavman yaptılar ardından da suni sancı vermeye başladılar.öğlen 2 ye 20 kala doğurdum.
sıfır sancı sıfır açılmayla gittim ona rağmen doğurdum.inan düşündüğün gibi zor değil
benim dr um vücudun normal doğuma uygun sezaryen en son deneyeceğim yol dedi.druma güvendim
o yüzden hiç korkma.
mecbur kalırsan tabi sezaryen istersin
ayrıca benim bi arkadaşım 2 çocuğunu da sezaryenle doğurdu, hamileliğinin birinde 30 küsür diğerinde de 27 kg aldı ama şuan 36 beden ve inan göbek falan yok

Anlamıyorum ben bu doktorları..doğuma bu kadar az kaldığı halde nasıl bilemez normal doğum mu yoksa sezaryen mi olacağını?
Herşey normal görünüyorsa zaten normal olur doğum. Ha son anda bir şey olur değişebilir ama size bu ihtimalin yüzde kaç olduğunu soylemeliydi. .

Back